Pienoismallit.net

F-14A Tomcat

Jolly Rogers VF-84 (1955-95)

Aloitin tämän mallin rakentamisen Maaliskuussa 2014. Sain sen siihen vaiheeseen että malli oli lakaamatta ja ohjukset ja laskutelineet liimamatta, käytännössä valmis. Sitten tulikin kahden ja puolen vuoden tauko?! RC-hommat tempaisivat mukaan, enkä koskenut muovimalleihin ollenkaan.

Onneksi huomasin että Oulussa ollaan järjestämässä pienoismallinäyttelyä tällä viikolla. Parissa päivässä tein viimeiset vanhennukset, liimasin nippelit kiinni ja vetaisin matta lakan. Badabum valmis! Eikä mennyt kauan ;)

Hauska juttu: kuomu oli maskattu teipillä ja Humbrolin Maskolilla, jonka käyttöohjeessa lukee ettei sitä saisi jättää 3:a päivää pitemmäksi…or else. Tai sitten se voi unohtua malliin pitemmäksi aikaa. Hyvin pysyi kiinni 2.5 vuotta.

Mallista sanoisin että se on oikein hyvä, paria pikkuvikaa lukuunottamatta. Kuomu on huono, niin kuin kaikissa pienissä Revelin malleissa, ja muutamat osat näyttää siltä että artistilla loppui mielenkiinto kesken yksityiskohtien kanssa. Vaikka tämä on 1:144 malli, hintaan nähden se on hyvä.

Kommentit

Vaikuttavaa työtä pienessä skaalassa. Maalipinta on oikein mainio ja panelirajaukset tuovat vielä hyvin ryhtiä malliin. Hienoa että sait tämän valmiiksi, ehdottomasti näyttämisen arvoinen malli!
Hyvin olet onnistunut maalauksessa ja minimaalisissa siirtokuvissa.Todella hienoa työtä tähän mittakaavaan.
Kattelin alkuun että on vähintään 1/72… Todella komea malli!
Erittäin onnistunut pieni Tomcat. Livenä nähtynä todella vakuuttava malli, ehkä valokuvissa paneeliurien korostukset näyttävät tummemmilta.
Antti V 11.9.2016 21:36 Vastaa lainauksella
Wuuhuuu! Danger Zone B) :D

Kiitos. Edellisen kolmen mallin kanssa tuli harjoiteltua tekniikoita, ja tässä mallissa ne yhdistyivät toimivaksi kokonaisuudeksi. Nyt pitäisi vaan jatkaa ettei kaikki pääse unohtumaan. Seuraavaksi pitäisi kokeilla jotain laadukkaampaa mallia, Revellit on jo nähty. Varastossa on kyllä riitävästi materiaalia millä harjoitella. Ja Oulun pienoismallinäyttelystä tarttui mukaan inspiraatiota…mitähän seuraavaksi? :)
uh, Tomcat, heikko kohtani. Onhan se vaan hieno iso lintu.

www.youtube.com/watch?v=u9IK0QaoBlM (kasinelosesta ei oikein hyvää videota löytyny)
www.youtube.com/watch?v=yT-dN196cco (Jolly Rogerssi Tomcat osallisena :)
Pieni on kaunista! Erittäin nätti ja näppärä pikku Tomcat. Tomcatissa riittää yksityiskohtia ja kiitettävästi olet ne saanut esille pienessä mallissa. Näin pienessä skaalassa jättäisin ehkä itse tuon paaneliurien korostamisen todella varovaiseksi. Vaikka vain vähän perusväriä tummemmalla litkutuksella.
T.L. 13.9.2016 18:22 Vastaa lainauksella
Mittakaava huomioiden, lähes täydellinen
Todella hienoa työtä ja todella pienessä mittakaavassa!
Olet onnistunut erinomaisesti!
Antti V 24.9.2016 00:04 Vastaa lainauksella
Kiitos kiitos. Päävärit ovat myös omasta mielestä onnistuneet hyvin. Parantamisen varaa on säistyksessä ja paneleiden korostuksessa. Mutta sehän on aina se kriittisin juttu: menikö ali vai yli. Kun mallia katsotaan livenä metrin etäisyydeltä, paneelit on just ok. Mutta kun otetaan lähikuvia niin ne näyttää ylikorostetuilta. Kaikki mallaajat varmasti törmäävät tähän dilemmaan: mittakaava ja värien syvyys.

Joka tapauksessa, tämä malli on minulle yksi vistanpylväs omassa mallailussa. Omat fiilikset vastaavat teidän fiililksiä, ja sehän on hieno juttu :)