Pienoismallit.net

Propagandalähetys

"Vihollisemme ei kunnioita mitään"

Saksalaiset ovat kylväneet tuhoa ympäri Eurooppaa. Ajan myötä vastustajat pystyvät antamaan samalla mitalla takisin ja saksalaisten kirkko on joutunut pommituksen uhriksi. Natsien propagandakoneisto hyödyntää tilannetta ja järjestää radioitavan tilaisuuden vihollisen julmuudesta.

Kirkon raunio on osa Plus Modelsin kipsimallia. Kirkonmiehet ovat ICM:n korkeatasoista tuotantoa, paraatisotilas Mantis miniaturesin modifioitu resiinimalli ja puolueen kannattajajäsen on MiniArtin figuja. Kaikki päät ovat Hornetin tuotantoa.

Haastavinta oli mikrofonin kasaaminen (malli on löydetty netistä). Mainoksen "Radio Ricter" kirjaimet ovat etsejä ja minulla oli huomattavia vaikeuksia saada ne samalle etäisyydelle toisistaan. Figujen kasvot on maalattu öljyväreillä. Kasvien materiaalina on paperi.

Välillä oli rentouttavaa tehdä dioraama, jossa ei ole aseita.

Mallailuiloja
T.Mäenpää

Kommentit

Onko tämä jalostettu versio mallistasi " Radiosaarna"? Sitä ei ainakaan lue tuossa mallin kuvannuksessa.
"Radiosaarnassa" et myöskään kertoillut mikrofonin vaikeuksista?
En pojota mitään vielä, koska tavallaan, jos yhden mallin ( dioraaman ) on kasannut, niin mielestäni olisi kohtuus kertoa, että mitä osia, komponenttejä, figuureita yms. olet käyttänyt seuraavaan.
Odotan hieman lisäyksiäsi.
Tässä se Viikon Mallisi Radiosaarna:
www.pienoismallit.net/galleria/malli_13729/
Timo, olet oikeassa. Tämä on eräänlainen jatko "Radiosaarna" -figuurille. Figua tehdessäni, en tiennyt, miltä tuleva dioraamani lopulta näyttää. Matkan varrella monet yksityiskohdat muuttuvat ja joskus dioraama ei jaksa kantaa loppuun asti, vaan hylkään sen. Näin tapahtuu suunnilleen joka toiselle aloittamalleni diolle.

Dioraamassa on paljon kerrottavaa, eri valmistajat, materiaalit ja niiden erilainen käsittely, vaikeudet, modifioinnit ja monet maalaustekniikat. Pyrin kuitenkin lyhyeeseen tiivistykseen tällä palstalla.

Kuvia lisään mielestäni riittävän määrän, että kokonaisuus hahmottuu. Toivon kuvien paljastavan osaltaan yksityiskohtia ja tekotapoja.

Aioin viitata "Radiosaarna" -figuuriin, mutta se jäi pois lopullisesta tekstistä. Sorry.

Tuomo
Tyylikäs ja hieno kokonaisuus! Oikeastaan kaikki näyttää hyvältä! Ja dion ideakin on erinomainen! Ko. ajan Saksassa tehtiin paljon liikkuvaa kuvaa uutiskatsauksiksi; jos alusta olisi isompi, niin siihen olisi sopinut vielä "kirsikaksi" elokuvaaja…
PIDÄN!!
Ohoh. Taas erinomainen dioraama T.I. Mäenpäältä.
Jatka samaan tahtiin!! Mielestäni viikon malli.
Sotadioraamoissa on usein vauhtia, vaarallisia tilanteita, ristiriitoja ja epätoivoa. Tällä kertaa dioraamassani ei ollut esillä edes aseita ja silti se sai hyvät arvosanat.
Minä kiitän.

T.Mäenpää
Lauri K 23.9.2016 19:11 Vastaa lainauksella
Erittäin hieno aihe ja kokonaisuus. Figuurit ovat hyvin toteutettuja, samoin maasto ja kasvillisuus. Ainoa asia, jota vielä voisi hioa on tuo tiiliseinä ja murska. Rakenteellisesti sen toteutus on uskottava ja hyvännäköinen, mutta se on hieman yksivärinen. Ehkä se kaipaisi enemmän punaisen ja oranssinkin sävyjä ja epätasaisuuksia ollakseen eläväisempi. Lisäksi noissa murentuneissa kohdissa tulisi näkyä runsaasti vaalean harmaata laastia tai pölyä. Muuten kyllä erinomainen dioraama.
Olen samaa mieltä Lauri. Minä huomasin myös kontrastien puutteen ja lisäsin niitä. Olisi pitänyt lisätä vielä enemmän, mutta olen vieläkin liian varovainen, jokin pistää vastaan.

Tuomo