Pienoismallit.net

MIRAGE 2000D

Tigermeet 2010

"Luotettava ranskalainen soturi" kuvastaa mielestäni hyvin Dassault Mirage 2000-sarjan koneita.
Itse valitsin juuri tämän deltasiipisen sukon, mielestäni sen hienon Tigermeet maalauksen takia.

Mallini on rakennettu kahdesta eri mallisarjasta: Rewell (2000D ostettu Prismasta) ja Heller (2000N tilattu Ranskasta). Siirtokuvat hankin Taiwanista.

Osien sovittelussa, modaamisessa ja siirtokuvien kanssa vierähti pitkä tovi. Haasteita oli itselleni enemmän kuin riittävästi. Onneksi sain vinkkejä pro-mallareilta.

Esittelen nyt teille kaikille mallareille ranskattareni.

Kommentit

Sähäkkä ranskatar;) Nämä sukot menevät toisaalta minun mukavuusalueen ulkopuolelle, mutta näyttää olevan varsin siististi tehty malli. Varsinkin siirtokuvat näyttävät onnistuneen loistavasti. Ehkä pientä litkutusta kaipaisi, mutta parempi litkuttamaton, kuin liikaa litkutettu, ainakin minun mielestäni.
Näitä "tiikereitä" katsoo mielellään. Yllättävän erilaisia näkemyksiä eri ilmavoimilla on ollut näistä "Tigermeet"-koneista…
Tyylikäs on mallikin. Hatun nosto todellakin haastavasta siirtokuvatyöskentelystä! Ihailtavaa jälkeä!!
Pidän
Karin työlään projektin lopputuloksena olikin sitten huippuhieno Mirage! Maalaus- ja rakennusjälki näyttää oikein hyvälle, ja siirtokuvatkin ovat erittäin hienot. Pidän etenkin noista polttoainesäiliöiden värityksistä. Kahdesta vaihtelevan tasoisen sarjan risteytyksestä tuli yksi hieno malli :) Hyvä!
Kiitos rakentavista kommenteista Mika, Petri ja Janne.
Mika: On totta, että pieni litkutus olisi ollut paikallaam, mutta en uskaltanut kokeilla mattapintaiseen koneeseen. Voiko mattapintaa litkuttaa?
Kyllä mattapintaakin voi litkuttaa, mutta litkut yleensä tuppaavat käyttäytymään paremmin kiiltävällä pinnalla. Itse olen tavannut lakata mallin mataksi litkutuksen jälkeen..
Ainiin, hieno Mirage muuten!
Kari Lappalainen kirjoitti:
Voiko mattapintaa litkuttaa?
Ilman muuta voi. Kiiltävää pintaa en ole tainnut koskaan litkuttaa, mutta mattaa kyllä jokaisessa rakentamassani mallissa.
Onpa tyylikäs ja hyvin viimeistelty ranskatar. Sanoisin, että tässä ei tarvita litkutuksia juurikaan. Kun kone kerran on maalattu erikois/näytös kaavioon, niin kyllä se myös pidetään aika puhtoisena sen aikaa kun kaavio on pinnassa. Ainakin näin oletan.
Arvostan kovasti saamiani vinkkejä ja kehuja Samu, Pekka ja E-P.
Täytynee tulevaisuudessa kokeilla litkutusta mattapintaan.
Kari Lappalainen kirjoitti:
Voiko mattapintaa litkuttaa?
Siis kiiltäväpintaisesta kannattaa litkuttaa. Johnsonin tai muun kiiltäväpintalakkauksen jälkeen tehdään litkutus paneeliuriin (jos käytät muuta kuin Johsonia, niin tulee varmistua, että kiiltävälakka on kunnolla kuivunut, muuten menee ns. v*****). Tässävaiheessa siksi, että on kuivahtamisen jälkeen helppo pyyhkiä pois. Siis tumma litkutus jää vain uriin ja muualta ne ovat pyyhkittävissä pois. Mattapinnasta on erittäin hankala pyyhkiä pois kunnolla.

PS.

Lyijykynä, tms.-tekniikat ovat eri asia.
Kiitos Mika tekniikan tarkentamisesta.
On se hieno! Siirtokuvat onnistunut todella hyvin. Maalipinta myös huikean hyvä! Nätti kokonaisuus.
Kiitos Jean! Olen iloinen jos pidät näkemästäsi.
AJ 31.8.2016 18:28 Vastaa lainauksella
Moi Kartsa,

Olen aina pitänyt ranskalaisista deltasiipisistä Mirage-hävittäjistä, ne ovat todella kauniita ja elegansseja koneita - itse asiassa sotakoneiksi jopa liiankin kauniita. Ranskattaresi ei ole poikkeus, erittäin tyylikäs ja upea kokonaisuus koottuna kahdesta eri valmistajan rakennussarjasta. Lopputuloksen kruunaa värikäs Tigermeet maalaus ynnä näyttävät siirtokuvat. Sokerikuorrutuksena kaiken päälle on yksinkertaisen toimiva alusta teksteineen ja tiikerikuvineen; valkoinen pohja korostaa kivasti värikkään maalauksen esiintuloa siirtokuvineen.

Erittäin onnistunut lekopienoismalli ja kokonaisuus esikuvastaan - helppoa kompata kehuja yllä ja sanoa lyhyesti: Erittäin Bueno!!!

Parhain terkuin, AJ
Kari Lappalainen kirjoitti:
Kiitos Mika tekniikan tarkentamisesta.
Tarkoitin siis paneeliuralitkutusta (korostusta). Litkutuksella voidaan ymmärtää myös muut vanhennus ja filtterijutut tms., joihin minulla ei ole mitään kompetenssia. Niitähän ehkä tehdään mattapintaankin.
Moi AJ,

Kiitos ylistävistä kommenteistasi!