Pienoismallit.net

Bofors 37 K 36

Sivusuuntauspyörä sekä niittauksia.

Pitkän pähkäilyn jälkeen keksin miten saan sivusuuntauspyörän tehtyä yhdestä osasta. Materiaalina käytin halkaisijaltaan 12mm messinkitankoa. Tangonpätkän tasoitin ensin sorvissa jonka jälkeen aihio meni jyrsimen käsittelyyn. Loppuviimeistelyt tein viiloilla, hiomapapereilla ja hiomatyynyillä. Sain tehdyksi myös alalavetin viimeistelyniittaukset sekä ala- ja ylälavettia yhdistävän osan ja joka tukee ylälavettia putkea suunnattaessa sivusuunnassa. 0,6-millin niittejä meni parisataa kappaletta ja jotka kiinnitin niille porattuihin reikiin.

Kommentit

Mr Brass on taas tehnyt hienoa työtä. Hauskaa että et ole bluffannut missään, vaan tehnyt kaikki yksityiskohdatkin messingistä. Ite olisin jo vähän oikaissut ja ottanut muovit käyttöön.
Mutta tätä on aina hienoa seurata, ja alkaa tuo tykki näyttää yllättävän monimutkaiselta. Seuraavaksi sakujen 88 mm ilmatorjuntatykki?
Kiitos Matti! Taidan jättää messingin rauhaan hyväksi toviksi kun tämä projekti joskus valmistuu. Messinki alkaa maistua jo suussa.
No sitten vaan puulaivoja tekemään. Niissäkin on yleensä paljon tykkejä. Tuossa minulla parhaillaan työn alla olevassakin 18 kpl.
Katsotaan nyt :)