Pienoismallit.net

Bofors 37 K 36

Niittejä...niittejä.

Sain pitkästä aikaa päivityksen aikaiseksi tähän "Iisakin-kirkko"-projektiin. Muistelen laskeneeni kuvista että Boforsiin tulee pari sataa niittiä ja tässä niistä alkua. Käytin jyrsintä sekä 0,4mm poraa ja tein "fotoetsit" messinkiprofiilista. Käsin ja ns. silmämitalla tehtynä hommasta ei olisi tullut mitään. Valmiin niittilistan paksuus on 0,2mm ja leveys 1,4mm. Poraamisen jälkeen hehkutus, kiillotus, määrämittaan katkaiseminen, juotos, niitinreikien poraus, tinan ja epäpuhtauksien poisto pinnasta, niittien laitto, sauman kuumennus jolloin tina levisi niitteihin, uudelleen putsaus, niitinkantojen madaltaminen hiomalla ja messinkiharjalla kiillotus. Siinä työvaiheita jotka käytännössä jokainen malliin tuleva osa käy läpi. Pyrin laittelemaan uutta päivitystä piakkoin. Tykin "kumiosat" menivät näet mitoitusvirheen takia uusiksi.

Kommentit

Upeata työtä taas kerran! Mistäs löysit noita pieniä messinkiniittejä? Muistan kun tein noita mun tankkeja, niin etsiskelin sopivia niittejä. Mutta niitä kun ei mistään löytynyt, niin piti tehdä kuumennetusta valurangan pätkästä, joka tökättiin sopivaan metallipalaseen porattuun reikään. Hetken kun harjoitteli, niin alkoivat muistuttaa kupuniittien päitä, joita sitten liimailtiin n+1 kpl eri puolille runkoa ja tykkitornia.
Kiitokset!
Tässäpä tämä firma : Knupfer, Modell und Feinwerktechnik (knupfer.info). Saksalainen putiikki joka on erikoistunut pienoisrautatieharrastajien nippeleihin ja nappeleihin. Erittäin kattava valikoima messingistä, kuparista ja teräksestä ruuvia, pulttia ja niittiä, väkipyöriä, työkaluja, you name it :). Heiltä nopea toimitus sekä erikoisuutena paperilasku joka tulee toimituksen yhteydessä (tilinumero DE… und zu weiter) Sivusto vain saksaksi mutta tilauksen pystyy tekemään jos hallitsee ns."korkeajännitys-saksan :) Suosittelen kaikille metallinippeleistä kiinnostuneille…ja mikä hienointa, kirjeen osoitteessa Herrn Erkki… :)
Ahaa tuttu firma, oon tilaillut tuolta tavaraa jo vuosia. Taisin joskus mainostaa sitä täälläkin. Silloin vaan kun tarvitsin pieniä niittejä, ei sieltä löytynyt.
Ja palvelu tosiaan pelaa. Heillä ei ole (ollut) omissa valikoimissaan pieniä hammasrattaita, mutta tarkat speksit antamalla tilasivat Mädleriltä, joka ei myy suoraan yksityiselle, ja niinpä sain just oikeat rattaat käsillä olevaan projektiin.
Niitinlaskentaa parhaimmillaan :) Tästä tulee hieno projekti, ilo seurata hienoa työtä!
Kiitos Esko!