Pienoismallit.net

Bofors 37 K 36

Kumit vanteisiin.

Mistä rakentaa kumit??? Pitkän pohdinnan aihe. Pyörittelin ajatuksissani vaikka minkä laatuisia materiaaleja ja työtapoja Päätin lopulta yrittää leipoa "kumiosat" kaksikomponentikitistä eli Milliputista. Ko. materiaali sekä sen käyttö oli minulle uusi tuttavuus…kuten myös painosorvaus sekä viimeistelytyövaiheessa käyttämäni jyrsi terineen. Muovasin ensin muutamia koekappaleita kitistä nähdäkseni miten se käyttäytyi eri työskentelyvaiheissa. Homma oli muuten erinomaisen sotkuista kitin tarttuessa liki kaikkeen muuhun kuin itse vanteelle. Vaan ahkeruus kovankin onnen voittaa :) Myös renkaan OHO-kuvioinnin suunnittelu ja toteutus oli hyvin haastavaa ja päätin että jos homma ei toimi niin olkoon ilman. Tässäkin työvaiheessa mietin viikkokausia eri toteutusvaihtoehtoja ja päädyin viimein "irtokirjasimiin" eli modasin messinkiprofiileista ko. kirjaimet.
Kuvat kertokoot loput.

Kommentit

Joo menee lâpi vaikka harmaan kiven, loistavaa työtâ.

ERITTÂIN KIINTOISAA SEURATA EDISTYMISTÂ
Samuli L. 12.9.2016 17:46 Vastaa lainauksella
Vakuuttavaa jälkeä, toivottavasti joskus osaan itsekin yhtä hyvin.
Muutaman päivän tauko rakentelussa vaan eiköhän se tästä. Fillarien teossa meni rakentelu/ideapajatso tyhjäksi joksikin aikaa. Kommenttinne kannustavat kovasti minua, kiitokset niistä!
Joskus tulee taukoja, välillä jopa kuukausiksi, mutta yleensä aina kiinnostus työn jatkamiseen palailee. Kesä on mallailun kannalta aina vähän luppoaikaa, kun on niin paljon muutakin tekemistä. Mutta kyllä ne räntäsateet antaa taas kummasti motivaatiota jatkamiseen. Ja tietysti täältä saadut kommentit. Joten emme vielä lannistu, vaan jaksamme kyllä odottaa hienon projektin päivityksiä.
Kiitos Matti! Silloin kun ns. "mallailudraivi" tulee päälle niin homma etenee. Tällaisessa skrätsiprojektissa minulla on psyyke ja mieli projektin kimpussa 24h/vrk. Eli alitajunta jauhaa kasausongelmien eri ratkaisuvaihtoehtoja jopa nukkuessa. Tämä ei ole ollenkaan negatiivista vaan innostavaa ja aina ongelmat ovat ratkenneet. Kun idealamppu on välähtänyt alkavat toteutusvaihtoehtojen kokeilu ja karsiminen yritys/erehdys-metodilla. Kun tulee pidempi tauko, kestää hetken aikaa käynnistää "kone" uudelleen. Se sisältää referenssikuvien ja piirustusten selailua ja ratkaisumahdollisuuksien mieleenpalauttamista. Usein illalla ennen nukkumaanmenoa minulla on seuraavan osan mietintävaihe menossa ja selailen vielä kyseisen kohdan referenssejä. Että tämmöisiä :)