Pienoismallit.net

'77 Chevy Van

Mild Custom

Chevy Van on osoitus siitä, että pakettiautokin voi olla kaunis. Tyylikäs ja linjakas Van on legenda autojen joukossa, ja yhä tänäkin päivänä se on suosittu autoharrastajien ja tuunaajien keskuudessa, jotka muuntavat niitä mm. matkailu- ja huvikäyttöön. General Motorsin ja Chevroletin yhteistyö menestyksekkään pakumallin valmistamiseksi alkoi vuonna 1964. Ajattoman ja suositun mallinsa piirteet se sai 70-luvulta, jolloin mm. lyhyen etunokan ansiosta moottori siirrettiin eteen. Siitä lähtien sen tunnistettavat piirteet ovat säilyneet pitkälti muuttumattomina aina 1990-luvulle saakka.

Van-tuunaajien innoittamana ryhdyin kasaamaan Revellin mallia vuoden 1977 Vanista ajatuksella ”Mild Custom” – tarkoituksena tehdä selvästi havaittavia tuunauksia koskematta kuitenkaan auton peruslinjoihin. Laatikossa on jo valmiina joitakin lisämahdollisuuksia, kuten kattoikkunoiden leikkuumahdollisuus, sivuputket, etuspoileri sekä vararengaskotelo. Kaikki on hyödynnetty tässä työssä. Lisäksi nappasin miljoonalaatikosta Ford Mustangin spoilerin, jonka asetin taakse katolle. Sitten scratchäsin ”hellat” eteen. Lasin sahasin maaliruiskun kärjen muovisen kotelon pohjista. Umpiot tein nastojen kannasta.

Korin väri on Tamiyan X-13 Metallic Blue. Sisusta on Revell 49 vaalean sininen matta

Kommentit

Tyylipuhdas Vani! Rakentamisen ja maalauksen laatu näkyy. Itse olisin toivonut jotain "lisää" maalaukseen; jotakin eri sävyllä/värillä maalattua aluetta… Tai sitten pinstripejä… Mutta nuohan olivat vain allekirjoittaneen toiveita - mallin lopputulos on joka tapauksessa erinomainen!
Pidän!
Ensinnäkin plussaa lisävalojen teosta. Rakennus- ja maalausjälki vaikuttavat muutenkin hyviltä. Lisävalojen umpiot vaan saisivat mielestäni olla syvemmät, kun ne taitavat kuitenkin olla hehkulamppuaikakauden valot.
PhantomII 29.8.2016 19:32 Vastaa lainauksella
Nätti Vani jälleen! Tällaisessa kuosissa auto näyttää melko pirteältä. Pinstripet olisivat vaatineet jo hiukan enemmän customointia, mielestäni; vanteet ja levitykset ym. Näinkin on hyvä.

Tosiaan 1970-luvulla klassiset piirteensä (ja tyylinsä) saavuttanut Chevy on varmasti yksi eniten rakennelluista amerikkalaisista autoista. Ja onhan siinä pohjaa vaikka minkälaiselle matkailu-, cruisailu- jne. autolle, hyötyajoneuvosta puhumattakaan.

Valitettavasti viimeisimmät Chevy Vanit ovat dieselmoottorilla varustettuja, tietysti olosuhteiden pakosta, mutta silloin alkoi auton image kärsiä. Ensinnäkin, kirjaimellisesti järisyttävän ruma dieselin soundi pilaa muuten tyylikkään auton fiilistä ja antaa autosta laiskan mielikuvan, verrattuna hiljaisempiin ja pontevampiin bensamoottoreihin. Mutta kuten sanottu, maailma muuttuu ja Chevy Vanit sen mukana. Onneksi hienoista pienois-Chevyistä voi kaikessa rauhassa nauttia.
Kiitos paljon kommenteista!

Itse asiassa alkuperäinen visioni oli maalata Vani kaksiväriseksi, mutta kun en pitkänkään pähkäilyn jälkeen päässyt päätökseen väreistä enkä kaaviosta, niin tein turvallisen ratkaisun.

Lisävalot on ehkä tarkoitus esittää uudempia halogeenilamppuja, vaikka litteyden ratkaisi enemmänkin puskuri kuin lamppujen ikä. Unohdin sen tekstissä mainita, mutta tämä malli esittää nykyaikana muokattua ja kunnostettua yksilöä. Spoilerikin kun on vuoden 2006 Mustangista. Vaikea tietysti tietää, kun mallari ei esittelyssä asiaa maininnut.

Mielellään tosiaan tällaisen omistaisi 1:1 skaalassa myös, mutta nyt on edes pienoismalli sitten. Mietin myös extra-leveiden 'alumiinivanteiden' laittoa, mutta ei vaan matalaprofiilirengas mielestäni oikein sopinut tähän.