Pienoismallit.net

Salamander

Heinkel He162 A-2

Saksan ilmailuministeriö kilpailutti useita konevalmistajia kevyen ja halvan suihkuhävittäjän rakentajaksi syyskuussa 1944. Kolmea viikkoa myöhemmin voittajaksi valittiin Heinkel pitkälti sen aiemmin luonnostelemien yksimoottoristen hävittäjien tuoman kokemuksen ansiosta. Teknisesti He 162 ei ollut paras vaihtoehto, mutta se olisi todennäköisesti nopeimmin valmis sarjatuotantoon. Ensilento oli joulukuun kuudes päivä, ja ensimmäinen taistelulento oli huhtikuun puolivälissä muutamaa viikkoa ennen Euroopan sodan päättymistä.

Salamander oli hyvä ja nykyaikainen kone, mutta vaikea lennettävä. Ymmärtääkseni se oli sodan jälkeen Neuvostoliiton varasuunnitelmana oman suihkukoneen kehityksen aikana.

Itse malli on helppo ja hauska rakennettava ja vasta sitä rakentaessa ymmärsin kuinka pieni kone on verrattuna esimerkiksi Bf 109:ään.

Kommentit

Vahinkokommentti, jota en saa itse poistettua…
Kaikenlaisia konetyyppejä sitä ilmailun historiasta löytyykin. Kiva pienoismallien kautta tutustua niihin. Hyvältä näyttää minun silmiin tämä työ!!
Hieno malli ja paljon huolella viimeisteltyjä yksityiskohtia…tykkään! Nuo paneelirajatkin on kerrankin tehty niin että miellyttävät minua!! Yleensä kun niitä ei korosteta lainkaan ( kuten minä teen ) , tai sitten niitä ylikorostetaan niin että pomppaavat suoraan silmille. Kuomut kirkkaat ja siistit, moottori sävyineen myös hienon näköinen, hyvä kun jätit pellitykset auki. Paljon hyvää…tuskin mitään huonoa.

Onko muuten tuo tosiaan 1:35, vai sittenkin 1:48 ?
Kiitos, ja tosiaan mittakaava on 1:48 eikä 1:35. Ajatukset olivat jo seuraavassa mallissa. Korjattu…
Kiitos lyhyestä, mutta ihan avaavasta taustoituksesta.
Nyt on meillä hyvin tehty "Salamander", vaikkakkaan sitä nimeä ei saisi oikeasti käyttää?
Tuosta taistelulennosta, ja sen tuloksesta (Tempest?) ollaan epävarmoilla vesillä. Kiva olisi saada siitä todellista faktaa.
Malli on erittäin siististi tehty, paitsi että hieman huomioin saman kuin omissa malleissani, eli että siiven johtoreunan maalaus ei ole ihan tarkkarajainen.
Kiitos. Pitääpä kiinnittää huomiota tuohon omaan johtoreunaan, jonka maalaus on lähes aina epämääräinen. Helppo selitys on, että mallia katsoo pääasiassa alhaalta, sivulta ja päältä.

Totta, Salamander taisikin olla projektin nimi, eikä koneen. Kuulostaa kuitenkin hauskemmalta kuin Volksjäger…
Oikein komea "salamanteri". Maalaus onnistunut oikein mallikkaasti ja paneelirajat ovat hyvin näkyvissä. Itse tein vähän aikaa sitten pikku dion jossa vastaava kone esiintyi. Mun piti kone maalata kahteen kertaan kun eka kerros kuoriutui lakkauksen jälkeen käytännössä pois kokonaan.
Pikkusen olisi voinut pyöriin laittaa pölyä ja pikku alusta olisi ollut myös kiva lisä tuohon. Kaiken kaikkiaan pidän oikein paljon +++++
Hyvältä näyttää salamanteri! Tykkään!

terv. T.-K:n Seppo V
Kiitos edelleen kommenteista.
Hyvännäköinen Heinkel, kaikinpuolin siistiä rakennusjälkeä. Pitäisi varmaan itsekin joskus rakentaa tämä Tamiyan versio, Dragon oli aika haastava. Oikein hyvä malli!
Jannea kompaten, Kaikinpuolin siistiä jälkeä, awesome!
Tätä mallia kehtaa esitellä. Kaikin puolin erittäin hyvä!
Kiitos.