Pienoismallit.net

ME-109 G-2

Imatralaiselta kirpputorilta aikoinaan tarttui kuudella eurolla tämä malli matkaan. Kesti aika kauan tään valmistuminen kun oli välillä muita harrasteita meneillään. No nyt tuo on valmis. useampaan eri variaatioon ois ollut dekaalit, myös suomi versioon. Päätin kuitenkin tehdä sen tähän harvemmin nähtyyn maalauskaavioon. Koneyksilö kuului JG 54 pilotille Hannes Trauloftille. Herra oli myöhäisemmässä vaiheessa jopa Kenraaliluutnantti. Saavutti 58 voittoa. Kuoli v.1995

Hasegawan malli oli tuttuun tapaan helppo rakentaa. Ainut moka joka kävi oli kuomun tahriintuminen liimaan. Sitä yritin parhaani mukaan kiilloittaa. Maalattu pohjan osalta Italerin maalilla, mustavihreä on Tamiyan maalia samoin vaalean vihreä. Ruskea revellin vesiväriä. Mattalakattu lopulta. En alkanut tuota juurikaan säistämään, hieman saumoja litkutin.

Kommentit

Siinäpä taas niin sulavalinjainen G-2, itsellä on jäänyt askarruttamaan että nämä RLM79 väriä sisältävät koneet, onko ne tarkoitettu alunperin Italiaan tahi Libyaan ja voisiko näissä pohjan väri olla se tummempi sininen RLM78 eikä 65 tai 76, tämä oli siis kysymys, ei tarkoitettu mallin arvosteluun.
"Täpläkammoiselle" sopiva kaavio! Tyylikkään Mersun Paavo tuonut saitille. Pienet säistämiset olisin toivonut, mutta ei tuo kokonaisuutta huononna! Jotenkin vaan tuo Mersu 109 on niin tyylikäs kone ja hyvin rakennettuna ja maalattuna tuottaa allekirjoittaneelle iloa…
Jukan kanssa hieman samoilla linjoilla tuon koneen maalauskaaviota ajatellen… Oliko nämä koneet tarkoitettu Afrikan taivaan alle vai ei?
Mutta joka tapauksessa: Totta kai pidän!!
Paavon pajasta taas mallikas malli!! Eikös nuo sakemannien hävittäjät maalattu pääsääntöisesti RLM 76:lla alapuolelta?

Terv. T-K:N Seppo V
Kiitoksia kamraateille kommenteista. Tuota kaaviota itekkin mietin et miksiköhän se on valtaosasta noin poikkeava. Oliko tarkoitettu juurikin Italiaan tai Libyaan. Tietojen perusteella tämä lensi kuitenkin vuonna 42 Venäjällä. Tuo pohjan sävy on Italerin RLM 76.
PhantomII 15.8.2016 17:48 Vastaa lainauksella
Minulla on siirtokuva-arkki, jossa on maalausohjeet ja tunnukset ylivääpeli von Boremskin F-4:lle. Kone on ilmeisesti maalattu samoilla väreillä vaan ei kuitenkaan samaan kaavioon - ainakaan arkin tekijöiden mukaan. Arkin ohjeiden mukaan, värirajat menevät aika eri tavoin kuin tässä Paavon koneessa. Tiedä häntä, miten todenperäisiä piirretyt kaaviot ovat, vaikka samalla tavoin väritettyjä Mersuja on ollut muissakin yhteyksissä (kirjoissa) ja myös arkin valmistajat kehottavat kriittisyyteen värirajojen suhteen.

Muistaisin lukeneeni joskus jostain, että näin maalatut koneet olisivat olleet tarkoitetut tai olisivat palvelleet - ennen Venäjän rintamalle joutumistaan - Afrikassa. Näin voisi ollakin, koska jos vihreä ja harmaa väri poistettaisiin, paljastuisi alta puhdas Afrikka-kaavio - tai yksi niistä.

Joka tapauksessa malli on tyylikäs kaikin puolin eikä mielestäni enempiä säistelyitä tarvitse. Ehkä hiukan nokea koneen kylkiin, jos jotain kritiikkiä pitää esittää. Erikoisemmasta maalauskaaviosta plussaa.
Upea Beeäffä!

Komppaan Petriä tässä kohtaa: "Pienet säistämiset olisin toivonut, mutta ei tuo kokonaisuutta huononna! Jotenkin vaan tuo Mersu 109 on niin tyylikäs kone ja hyvin rakennettuna ja maalattuna tuottaa allekirjoittaneelle iloa…"

Lopputulos ja kokonaisuus kuitenkin loistava, hienoa Paavo!
Tykkään!!
Hieno malli kaikinpuolin ja poikkeava maalauskaavio nostaa edukseen mallia mersujen parvesta eroon.

Hataran muistini varassa mutuilen tuosta värityksestä. Voisiko olla mahdollista että itään meneviin koneisiin jossain vaiheessa laitettiin jo maanläheisempi sävytys tehtaan puolesta. Lentotoimintahan idässä oli yleensä matalammalla kuin lännessä ja laivueet olivat jo omintakeisesti maalailleet koneitaan uuteen kuosiin niillä maaleilla mitä käsiinsä saivat saadakseen koneensa sulautumaan paremmin maaston sävyihin.
Paavolta taas yksi hieno malli lisää. Maalauskaavio on tosiaan harvemmin nähty, ja näyttää haastavalta toteuttaa hyvin kuten tässä mallissa on onnistuttu. Muutenkin tuo rakennusjälki on sellaista mihin pitää itse pyrkiä. Paljon tulee mersuja saitille mutta mikäs siinä jos näin hienoja pukkaa!
Ei näihin satayseihin kyllästy.Hienoa jälkeä piristävällä maalauksella.Muistan myös kuten phantom II ,että olisivat vanhoja afrikan koneita.
Muistaakseni Afrikka maalatut koneet olivat uusia F-4 koneita jotka joutivat itä-rintamalle kun Afrikkaan menikin uudemmat G-2 koneet. JG54 oli tunnettu hyvinkin "kokeellisista" ja omaperäisistä maalauksista joita tämäkin kone edustaa. Väreinä sekä saksalaisia että venäläisiä maaleja joita saatettiin sekoittaa miten vain.
Eli ilmeisesti kaavio on kenttämodifikaatio ties millä maaleilla.
Komea mersu, camo on kyllä erikoinen mutta hyvin sopii mersuun. Siistiä työtä ja kun kuvia katselee niin eipä tämä sotkemista tarvi enempää.
Onpas nätti! Minäkin muistelen, että näitä aavikkovärillä maalattuja mersuja (eri versioita) päätyi itärintamalle. JG5 sai ainakin joitakin näitä ja niihin läiskittiin sitten ruskean päälle paremmin ympäristöön sopivaa väriä.
JG 5 koneet ovat aivan eri tarina kuin JG 54. JG ja eipä JG 54 käyttänyt valkoista runkonauhaa, siivenkärkiä tai nokkaa. Koneet olivat noilta raidoiltaan alueiltaan keltaisia. Syy tähän on Neuvostoliiton käyttämä valkoinen raidoitus ja yleensäkin valkoinen tai hopeinen tunnisteväri. JG 54 on todennetusti käyttänyt koneita joissa useampaa vihreää ja ruskeaa. Jos valkoista olisi käytetty Norjassa tahi Suomessa olisivat koneet joutuneet oman it-tulen alle satavarmasti. Aiheesta löytyy valokuvia mm. SA kuvista, en osaa kuvia tähän linkittää valitettavasti, mutta ovat väridioja ja niistä selviää nokan ja siivenkärkien keltainen väri sekä myös runkonauhan keltaisuus. JG 5 kohdalla myös selkeästi se että koneet ovat kaksiväri harmaita 74/75.
Oma lähteeni kyllä kertoo JG5:n kohdalla ruskeapohjaisista mersuista ja osassa näyttää olleen myös nuo valkoiset siivenkärjet. Ja lähteenä siis "Luftwaffe Fighters and Fighter-Bombers Over the Far North". Vai ymmärsinkö nyt viestisi väärin?
kaj 20.8.2016 22:15 Vastaa lainauksella
Moi.yhdessäkään jg 5:n mersussa ei ollut valkoisia siivenkärkiä vaan keltaiset kuten itärintamalla aina.olen nähnyt useita vedoksia samoista valokuvista joista osa näyttää valkealta osa tummemmalta.orto ja monokromaattinen sodanaikainen filmi on asia erikseen mutta myös valotus ja valon kulma vaikuttaa asiaan.pohjamaalina valkoista on ehkä käytetty heikosti peittävälle keltaiselle mutta epäilen vahvasti sitäkin.keltaisia ne olivat,ei koskaan valkoisia
kaj 20.8.2016 22:20 Vastaa lainauksella
Jg 54 toimi koeyksikkönä kun kehitettiin uusia ja myöhemmin vakioksi tulleita rlm sävyjä hävittäjille.se lähtikö tämä kehitys yksikkötasolta ylöspäin vai oliko se toimeksianto ylempää ei ole ihan selvää.saksalaiset tuntien veikkaisin jälkimmäistä
kaj 20.8.2016 22:43 Vastaa lainauksella
Sitäpaitsi myöhemmistä g-2 mersuista alkaen jg 5 sai suuren osan kalustostaan kierrätettynä-joskus peruskorjattuna-jg 54:ltä joten niiden maalauskaaviot ovat enemmän kuin hämmentäviä(lisäksi yksikön sisällä III gruppe sai II gruppen käytetyt vermeet kun uutta tyyppiä pukkasi saksasta).pohjoinen rintama oli aina jonkin verran toisarvoinen saksan sodanjohdolle
kaj 20.8.2016 22:53 Vastaa lainauksella
Trautloftin kone ei ollut afrikkaan tarkoitettu vaan stanu g-2 harmaassa kaaviossa ja yksikkötasolla maalattu ja tod näk hyvin lähellä Paavon toteutusta.Mallinvalmistajan maalausohjeisiin luottaminen on vain pelkkää lähdekirjallisuuden puuttumista☺
Kyseessä voi olla myös RLM 27 keltainen tuon RLM 04 sijaan. Mutta varmaa on että valkosita ei ollut.
kaj 23.8.2016 09:28 Vastaa lainauksella
Tuossa ekassa kuvassa on 6./Jg 5:n staffelkapitänin Hans-Dieter Hartweinin keltainen kutonen.samasta startista löytyy myös toinen valokuva jossa siivenkärjet selkeästi tummemmat eli keltaiset
kaj 23.8.2016 09:53 Vastaa lainauksella
Kuva löytyy mm sivulta www.jagdgeschwader5und7.de
Oblt Hans-Dieter Hartwein sekä Eric Mombeekin Eismeerjäger kirjasarjasta
Jos Heikillä Jarilla ja kajlla ei ole tästä mallista kommentoitavaa niin siirtyisittekö tuonne keskustelupalstalle ruotimaan JG5 juttujanne. Minua ei kiinnosta nuo jutut.