Pienoismallit.net

Bf 109F-4Z/Trop

Marseillen mersu

Marseille on yksi mielenkiintoisimmista saksalaisista hävittäjälentäjistä. Luettuani Heatonin ja Lewisin "Marseille - Afrikan taivaan voittamaton" -kirjan tunsin "velvollisuudekseni" vihdoinkin tehdä hänen mersunsa Afrikan rintamalta. Olin harkinnut jo pitkään jonkin hänen lentämänsä koneen mallaamista. Päädyin tekemään "keltaisen 14" (WNr 10137) kesältä 1942.

Malliksi valikoitui ICM:n Bf 109F-4Z/Trop, ikävä kyllä. Malli oli melkoisen kelvoton. Valupurseita riitti, oikeastaan yksikään osa ei sopinut toiseen ilman ongelmia, mallissa on pahoja mittavirheitä ja lopulta siirtokuvat murenivat käsiin. Siirtokuvien ongelmien seurauksena päädyin tilaamaan malliin Lifelike Decalsin dekaalit, jotka osoittautuivat mielestäni melko hyviksi. Malli on muuten rakennettu suoraan laatikosta (paitsi ez-linesta jarruletkut ja antenni).

Malli on maalattu, kurattu jne. Lähinnä Tamiyan, Revellin, AK Interactiven ja Vallejon tuotteilla.

Kommentit

Eipä nuo valmistusvaiheen ongelmat paljon lopputuloksessa näy, hieno mersu!
Hieno Mersu! Kovaa kauraa Gladiaattoreille… ;)
Edellisiä säestäen, hieno Mersu. Ulkoasu on juuri sopivasti kulunut. Näyttää siltä, että lentotunteja on takana jo useita.

E-P
"Afrikan tähti" on meikäläisen suosikkiässä (A.Gallandin kanssa) ja tekemäsi malli saa lämpöisen läikähdyksen aikaan… Vaikka aihio olikin huono, niin lopputulos on kaikkea muuta! Erinomaisen tropiikki-Mersun olet saanut aikaiseksi. Etenin maalaus ja säistäminen vetää hiljaiseksi!! On se vaan hiano!
Pidän todella kovasti!!
ICM:n mersulla (revellin paketoimana) palasin itse takaisin harrastuksen pariin, ja olet kyllä hyvin loihtinut tästä sarjasta upean mallin. Vaikeudet eivät tosiaankaan näy, itse muistan että tuo nokka oli hankala saada kasaan siististi, mutta tässä ei ole edes siitä merkkejä. Kyllä tämän Marseillen mersuksi tunnistaa :)
Esko P. 12.8.2016 06:53 Vastaa lainauksella
Kiitoksia positiivisista kommenteista!
Nokka oli tosiaan mallin vaikein osa saada kasaan.
Tuossa olisi kyllä sellainen kaavio, että läikkien maalaamista pelkääväkin voisi uskaltaa tehdä toisen mersun MT-213:n lisäksi.
PhantomII 12.8.2016 11:20 Vastaa lainauksella
Nätti Aavikko-Mersu. Pintakin on hiekan hiomaa ja muutenkin sopivasti tilanteeseen säistetty. Tämä kaavio on kyllä yksi tyylipuhtaimmista ja tästäkin kaaviosta löytyy muutama variaatio, lähinnä värirajojen kohdalla. Läiskätkin sopii, mutta ilman niitäkin näyttää komealta.
Aivan saakelin upea troppi Mersu!
Maalaus sekä säistäminen ammattitaidolla tehty!!
Tykkään!!
Tosi hieno Bf 109 ! Tuohon olisi sopinut kirsikaksi kakun päälle hiekka-alusta ihan vaikka vain kuvauksen ajaksi.
Jari Ainasoja kirjoitti:
Tuohon olisi sopinut kirsikaksi kakun päälle hiekka-alusta ihan vaikka vain kuvauksen ajaksi.
Komppaan, vaikka ei se alusta pakollinen olekaan, mutta tuo huomattavan paljon lisää "siellä olemisen tuntua" ihan vaan vaikka niinku Jarin sanoin "kuvauksen ajaksi"