Pienoismallit.net

Albatros D.III Oeffag 253

Itävalta-Unkarin Albatrossi

Oeffag valmisti kolmea eri Albatros D.III versiota lisensilä jotka olivat 53.2, 153 ja 253. 253 oli viimeinen ja paras versio. Albatros D.III koneita vaivasi heikka alataso mutta Oeffag:in koneissa tämä vika oli korjattu. Myöskin Saksalaisista koneista poiketen Oeffagin koneissa oli Austro-Daimler moottorit ja 8mm Schwarzlose konekiväärit. Oeffagin valmistamat koneet olivat tehokkaita koneita sodan loppuun saakka.

Tällä koneella lensi Othmar Wolfan jolla hän sai ensimmäisen ja ainoan ilma voittonsa 1. elokuuta 1918 ampumalla alas Sopwith Camelin. Syyskuussa hän loukkaantui pakkolaskussa ja oli lopun sodasta sairaalassa.

Malli on eduardin weekend versio Oeffag 253 koneesta joten mukana ei ollut mitään hienouksia.
Kone meni oikein mukavasti kasaan . Tässä mallissa tulu kokeiltua tuota vaneeri pinnan tekoa joka onnitui mielestäni jostain kohdin hyvin ja taas jostain ei niin hyvin. Takilointi sujui siiman kanssa paljon helpommin kuin aikaisemmin tekemässäni fokkerissa langan kanssa vaikka tulikin möhlättyä reikien kanssa. Mallin pinta jäi kiiltäväksi vaikka käytin sametti lakkaa jonka olin hyvin sekoittanut ennen käyttöä kumma juttu on kylläkin se että lakka kuivui sametti pintaiseksi pahville johon pyyhin pensselistä liiat pois mutta jäi kiiltäväksi mallin pinnalle.
Mutta kaiken kaikkiaan olen malliin tyytyväinen ja jopa yllättynyt omasta kädenjäljestä.

Kommentit

Oikein hieno. On näitä hyvintehtyjä kangaspuita aina ilo katsella skaalasta riippumatta. Varsin hyvin näyttää tuo takilointikin onnistuneen aiemmista puheista huolimatta;)

Rungon puupinnan maalaus on periaatteessa hyvin toteutettu, mutta ehkä sen tulisi olla tässä skaalassa hieman hienostuneempi (ajatteleppa vaneeripinnan puusyitä tässä skaalassa)? Potkuriosasto kaipaisi taasen hieman enemmän puuefektejä.

Lakat voivat tehdä yllätyksen, varsinkin vasta avatusta purkista. Käytä sellaista, joka on moneen kertaan todettu oikeanlaiseksi kuivuvaksi ja sekoita joka kerta KUNNOLLA.
Kiitokset Kommentista ja kehuista :)
Puupinta olisi varmaankin onnistunut paremmin jos olisin ohentanut maalia enemmän. Potkurin puisen näköiseksi tekeminen ei viellä suju mutta kyllähän se on jo paremmin onnistunut kuin viimeeksi. Pitäisi varmaankin käyttää ohuempaa pensseliä potkurin maalauksessa. Noh ensikerralla paremmin

Olisi pitänyt varmaankin käyttää tuota aikaisemmin käyttämääni revellin lakkaa kun ne sentään kuivuvat sellaiseksi kuin pitääkin mutta niillä taas on paha tapa syövyttää alla olevaa maalia (ainakin kiiltolakka tekee näin). Tähän en enään uskaltanut vetää päälle muuta lakkaa koska käyttämäni Humbrollin lakka jäi hieman tahmeaksi vaikka lakkauksesta on jo melkein viikko.

Mallille voi nyt antaa arvion (unohtui pistää rasti ruutuun)
Minunkin mielestäni kelpo malli. Vaneripintojen viimeistely saisi minustakin kuitenkin olla aika lailla hienostuneempaa. Yritä ensi kerralla tummemman ruskeaa öljyväriä vaaleammalle pinnalle. Öljyväriä voi aina pyyhkiä pois räsyllä tai sienellä, jos sitä menee liikaa. Hyvä vaneriefekti tulee itse asiassa juuri niin, että pensselöit vaaleamman pohjamaalin päälle tummempaa öljyväriä ja pyyhit sen sitten enimmäkseen pois.

Minusta mallisi kiilto on aika sopiva, joten lakkaus meni sittenkin aika nappiin!

t. Mikko
Kiitän Kommentistasi
Täytyy muistaa hankkia noita öljymaaleja, kun seuraavan kerran ryhdyn albatrossia rakentamaan.
Perus ajatus vaneeripinnan teossa on kuitenkin ollut jo päässä kun vedin tummalla vaalean päälle.

Lakan kanssa taisikin käydä sitten onni onnettomuudessa.
Kiva Albatros! Vaneripinnan (ja puupinnan tekoa yleensäkin) olen itsekin yrittänyt harjoitella, ja tosiaan öljyvärit siinä auttavat kummasti, juurikin Mikon ohjeen mukaisesti. Paikoitellen pinta on kuitenkin mallissasi onnistunut oikein hyvin! Jokatapauksessa hieno malli!