Pienoismallit.net

Bristol Blenheim mk.I (BL-136)

Kah, enpä ollutkaan muistanut tästä(kään) mallista lisätä tänne vielä kuvia. Viime vuonna valmistunut ja Mallixin numeroissa 1/2015 ja 3/2015 tarkemmin käsitelty proggis.

Pääosin oikein mukava rakennettava tämä Airfixin uusi tulkinta Blenheimistä. Ainoat yhtään suuremmat risut tiettyjen Bolingbroke-piirteiden eksymisestä sarjaan. Vähän pakko ihmetellä miten tiiviisti sarjan laatijat ovat tuijottaneet referenssinä käyttämäänsä Briteissä entisöityä eri lähteistä kokoon kursittua konetta…

Aftermarket-osien lähteeksi tuli hommattua tarjouksessa ollut Special Hobbyn Blenheimin "Finnish post-war service" -paketointi, josta käytin mittaritaulun, polkimet, ohjaustangon 'sarvet', istuinvyöt, KK:n rumpulippaan, potkureiden napaosat (Airfixin esitykset olivat kumman alamittaiset) ja siirtokuvista rekkarit.

Ohjaamon lisäksi detaljoin mallia jonkun verran. Poistin pakokaasunkerääjärenkaiden alareunoista Blennuun kuulumattomat ilmanottoputket, hioin moottorigondoleja matalammiksi (toinen Bolingbroke-piirre), poistin rakentamaani yksilöön kuulumattomat ilmanpoistokanavat moottorigondoleista ja täytin niitä varten olevat lovet jäähdytyskiduksista (huom. osassa Englannista ostetuissa koneissa nämä löytyvät), lisäsin trimmilaippoihin säätötangot, detaljoin moottoreita, jne. Ohjainpintojen kohokuviointi oli vähän turhan korostunutta, joten hioin niitä hieman maltillisemmiksi.

Rakennettavaksi yksilöksi valitsin BL-136:n ajalta jolloin siinä oli vielä alkuperäinen englantilainen maalauskaavio, isot siipitunnukset ja toisesta koneesta huollossa vaihdetut oikeanpuoleinen siiveke ja siipipommikuilun luukut. RAF-kaavion ja ohjaamon sisävärin maalit Xtracrylixia, muuten Vallejoa. Metallimaaleina Citadelia. Siirtokuvat räävin kasaan vähän eri puolelta: isot siipitunnukset AML:n Blenheim-arkilta (näiden valkoisen tiesin kokemuksesta läpikuultavaksi, joten maalasin niiden alle valkoiset ympyrät), runkotunnukset Techmodia ja rekkarit koostettu Special Hobbyn arkilta.

Kommentit

Todella tyylikäs lyhytnokka Blennu. Hakkaa allekirjoittaneen version mennen tullen! Kaikin puolin todella hienosti olet onnistunut. Maalauskuvio - toisesta koneesta otetut varaosat huomioiden aivan superia!! Jotenkin vaan en voi päästää tätä silmistäni..!
Pidän todella kovasti!!!
Jo on hieno blennu.
Hieno!

Mallixin artikkelistasi sain hyviä vinkkejä omaa pitkänokkaa varten.
Hieno malli.

Näin ulkosuomalaisena en ymmärrä käyttämääsi sanaa "proggis"… mitä se tarkoittaa?
Todella nätti pikkuskaalan malli! Tykkään kovasti miten oot nähnyt vaivaa parantaakseen sarjaa. Ja näyttää kaikenkaikkiaan todella siistiltä ja huolelliselta rakentamiselta.

Upea!

Ora: Jos saanen vastata niin proggis tarkoittaa projektia.
Kiitoksia! Ja mukava että noista Mallixin sepustuksistani on ollut hyötyä. :)
Upea Blennu!
Noi varaosat on kyllä hieno keksintö tähän.
Detaljointi, omat muokkaukset ja maalaus huippua!
Tykkään!!
Erittäin siisti Blenheim, tykkään kovasti! Kasaamisen jälki erinomaista, samoin maalaus ja värisävyt just eikä melkein. Joku voisi nillittää että kulumiakin pitäisi olla, mutta en minä…koska itsekin mielelläni teen tällaisia "saunapuhtaita" malleja. Hieno on!
P.P. 23.7.2016 16:11 Vastaa lainauksella
Hieno malli! Näitä RAFin väreissä olevia suomikoneita näkee harvemmin!
Jo Mallix lehdessä ihailin työtäsi! Todella huippua!!

terv. Seppo V
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Ora: Jos saanen vastata niin proggis tarkoittaa projektia.
Kiitos Antti! Aina oppii jotakin uutta… ;-)
PhantomII 30.7.2016 12:56 Vastaa lainauksella
Kyl on hieno! Ykkös-Blennu brittikaaviossa ja suomalaisin tunnuksin - ja vielä suurilla kans.tunnuksilla - on aina kuulunut Suomi-koneiden suosikkeihini. Jotenkin Blennu I:n vaan on tyylikkäämpi, kuin nelonen, joka sekin on toki "must" rakennettava, varsinkin jos Ilmavoimien koneita rakentelee.

Molemmista Blenheimeistä saa mielenkiintoisia yksilöitä rakenneltua. Maalauskaavioista ei ainakaan pulaa ole, päin vastoin.
Jeejee. Onhan taas Eetu näperrellyt taideteoksen. Kun mitään moitetta ei ole ja kaikki miellyttää silmää, niin voisiko olla antamatta viittä tähteä?
T.T
Onnittelut ansaitusta viikon mallista!
Onnittelut viikon mallista! Hieno Blenheim jossa ei työn tarkkuudessa ole tingitty. Maalauskaavio näyttää tosi hyvälle, niinkuin oikeastaan kaikki muukin mallissa.
Onnittelut viikon malli -tittelistä. Rakentelin itse saman yksilön junnuna Frogin mallista ja InScalen arkkia käyttäen. Mallista minulla ei ole muuta kritisoitavaa, mutta runkotunnuksen kirjasin pitäisi olla englantilaista mallia, eikä kotimaista. Ainakin InScalen vanhalla arkilla oli oikeanlaiset rekisterit.
Minunkin suosikki tämä brittikaaviossa ja isoilla merkinnöillä oleva versio.
Kiitoksia onnitteluista! :)
Antti Lappalainen kirjoitti:
Mallista minulla ei ole muuta kritisoitavaa, mutta runkotunnuksen kirjasin pitäisi olla englantilaista mallia, eikä kotimaista.
No perhana, olihan siihen päässyt jotain spedeilyä eksymään! :D Olisi pitänyt tuo kyllä tajuta. :voerähmä: Vähän jäikin projektista fiilis että eikös tässä sen kummempia kupruja tullutkaan. Ja kun siinä AML:n arkilla olisi ollut brittirekkarit BL-117, ei olisi ollut vaikea homma tehdä sabluunat kolmosten ja kutosten maalaamista varten…