Pienoismallit.net

Fokker E.II

Lt. Brückman 1915

Alkuun vähän tietoa koneesta:
Fokker Eindecker oli ensimmäinen kone jossa konekivääri oli synkronoitu ampumaan niin että kun potkurin lapa oli edessä ase ei ampunut. Tämä mullisti ilmataistelut ja saksa sai fokkerien ansiosta ilmaherruuden vuoden 1915 loppupuolelta vuoden 1916 alkupuolelle jota kutsuttiin Fokker vitsaukseksi (fokker scourge).

Siintä on kulunnut noin 6 vuotta kun olen viimeeksi koonnut näitä "kangaspuita" joten tämä olkoon niin sanottu lämmittely malli. Eindecker kylläkin osottautui vähän turhan haastavaksi lämmittelyksi mutta kyllä se kasaan meni vaikka välillä osat vähän "kiukuttelivat" ja kerran malli putosi lattialle. Takiloinnissa käyttämäni lanka ei ole kovinkaan hyvää siihen tarkoitukseen mutta on se tyhjää parempi.
Samalla tuli myös kokeiltua uutta kuvaus taustaa ja ainakin omasta mielestä tulee parempia kuvia mustalla taustalla kuin valkoisella.

Kommentit

Tyylikäs Fokkerihan sieltä kuoriutui! Takilointilanka on ehkä aavistuksen paksua. Maalaus näyttää hyvältä. Etenkin nuo metallin sävyt tuossa moottorin alueella!!
Pidän todella kovasti!!
Kiitokset kommentista ja kehusta!
Olen aina tykännyt noista revellin metalli maaleista kun niillä on helppo maalata ja ne ovat lähes aidon metallin värisiä. Takilointiin on jo hankittu paljon sopivampaa tavaraa ja sitä tulen käyttämään tulevissa projekteissa.
Hyvää työtä olet tehnyt Fokkerin kanssa, ja sävyt ovat mielestäni onnistuneet. Takilointi on itsellenikin se ainainen tuskailun kohde, mutta ei nuo paksuudestaan huolimatta pahasti silmään satu. Ja kiva että näitä ensimmäisen maailmansodan malleja ilmestyy sivustolle! Pitäisi taas omaa projektiakin jatkaa kun lomailulta ehtii.
Melko hyvinhän olet onnistunut. Mitä tuo takilalanka on? Aavistuksen paksua, mutta hyvin tehty lankojen lähdot siipiin. Tarkemmin ei kuvista näe, että miten ne langat menee ylä-ja alakiinnityskohdissa. Pora/liima??

Olen väsännyt saman 1:72:na ja minusta se oli yllättävänkin helppo takiloida. Ohutta siimaa käytin ja lämmöllä tiukaksi. Varmaan se EZ-lanka olisi soveltuvaa, mutta ei ole kokemusta, kun en edes tiedä mistä sitä saa. Kaipa sekin löytyisi jos alkaisi etsimään.

Maalaus metalleilla on mennyt ihan nappiin, mutta lähikuvassa ylhäältä näkyy pensselin jäljet. Lakattu? Myös potkurin puujäljitelmä ei ole aivan onnistunut. Tyytyväinen saat kuitenkin olla itseesi ja se lienee parasta.

Kuvauslaatikko tekee mallista myös mukavamman katsottavan. Kontrastit sopivat ja valotus onnistunut. Hyvä.
Kiitokset kommentista.
Takiloinnissa olen käyttänyt ihan ompelulankaa ja en ole itsekkään siihen täysin tyytyväinen mutta onhan se tyhjää parempaa ja nyt on paikallisesta kangaskaupasta hankittu ohutta tummaa siimaa seuraavia rakennelmia varten. Millä pitää lämmittää sitä siimaa jotta sen saa tiukennettua? Hiustenkuivaajalla ,kuumailma puhaltimella vaiko jollain muulla?
Käyttämäni maali oli hiukan liian paksun puoleista joten se on mahdollista että näkyy pensselin jäljet.