Pienoismallit.net

F-16i "Sufa"

Israelin armeijalle suunniteltu F-16 versio. Lähinnä suurimmat eroavaisuudet muihin F-16 versioihin on elektroniikassa; mahdollistaen siis uusimpien Israel valmisteisten ohjusten, tähtäys ja tutka systeemien käytön. Lisäpolttoainesäiliöt sivuilla ovat irrotettavat.

Malli oli uus tuttavuus Kineticin maailmaan. Melko kivasti osat sopivat paikalleen ilman mitään hirveämpää sauma kittausta. Negatiivisena asiana osui mun kohdalle tuon "selkäevän" etuosan valuvika. Kuomun takaa tuon selkäosan etuosa oli kuin hiiri olisi syönyt siitä palan pois, no sen sai kitillä korjattua.

Decaalit ovat sarjassa Sky's Decalssin tekemät (=laadukkaat), ohjeet olivat 1/48 arkista joiden numerointi nyt ei tietenkään sopinut tähän 1/72 sarjaan. No onneksi omistin "originaalit" 1/72 ohjeet niin löysi oikeat dekaalit paikoilleen.

Jälkipoltin on Airesin resiini tuuning osa kun sarjan oma oli niin kökkö.

Maalattu Humbrollin väreillä , Alcladin maaleja polttimessa.

No tämä malli ei vitriiniin päädy. Odottelin kivaa aurinkoista päivää jotta voisin ikuistaa mallin pihassa olevalla pöydällä. Muutaman kuvan kerkesin ottaa kunnes kiva kesäinen tuulahdus tarttui kuvausalustaan lennättäen mallin päin terassituolia… No, on kuitenkin ihan kriteerien mukainen jonka saa julkaista (kuvia vaan valmiista mallista). Mun mielestä se on ihan "valmis" viimeisessä kuvassa.

Kommentit

Jos minun mallille olisi käynyt samoin, niin en kykenisi kirjoittamaan tekstiä noin rauhallisesti saati sitten julkaisemaan kuvia tuhoutuneesta mallista..!
Ehjänä varsin upea Sufa! Jotenkin minusta vaan nämä F-16:t, joissa on tuo selkäevä-lisäsäiliö, ovat ne kaikkein tyylikkäimmät versiot. Jotenkin tuo muutos vaan sopii.
Äkkisiltään mitään urputuksen aihetta en keksi… Joten tyydyn toteamaan - upea lopputulos, pidän!!!!
Jaws 12.7.2016 21:28 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentista. Ehkä tuon vielä korjaan jos menee helposti "kasaan".
Kävipäs huono tuuri kuvaustilanteessa, toivottavasti mitään ei merkittävästi hajonnut ja saat mallin entiseen kuosiinsa. Itse en yhtään leko-mallia ole uskaltautunut rakentamaan vaan tyydyn ihailemaan teidän muiden taidonnäytteitä. Tässä kokonaisuus näyttää tasapainoiselta. Maalausjälki on oikein hyvää ja paneelirajoja on korostettu sopivasti. Hieno malli.
Jaws 12.7.2016 21:56 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentista. Oli kuiteskin oma vika, olishan tuo pitänyt arvata kova tuuli kun oli. Vielä en oo uskaltanut kattoa tilannetta sillä silmällä. Kuvasin rippeet ja keräsin pois silmistä…
One of my favorite planes, F-16!
Upea ja tasapainoinen kokonaisuus!!
Jaws 16.7.2016 15:28 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentista. Kaipa täytyy laittaa lisää F-16 versioita tulille. Niitä on kertynyt mukavasti kaappiin odottamaan kasaamista. Hieman helpottaa kun sijoitin valmiisiin camo maskeihin niin ei tarvi enää itse teipeistä väsätä niinkuin tässä mallissa tein.
Jaws kirjoitti:
Hieman helpottaa kun sijoitin valmiisiin camo maskeihin
Camomaskit helpottaa varmasti ja paljon! Itse en omista vielä yhtään, ei ois kyllä pahitteeks hommata!
PhantomII 26.7.2016 10:04 Vastaa lainauksella
No niin, kiva nähdä Sufa valmiina, siis ennen tuota viimeistä kuvaa. Varsin nätti malli ja pitäis vissiin kokeilla noita valmiita maskeja, kun niitä on tuossa hyllyssä odottelemassa. Sinitarra-maskaus voi olla hieman työläämpää hommaa.

Näitä iippo-Sufia ei ole vielä paljoa näkynyt, joten malli on tervetullut lisä tänne ja yleisestikin F-16-rintamalla, israelilaiskoneet ovat niitä, jotka "painavat pitkää päivää". Eli siinäkin mielessä malli ansaitsee paikkansa F-16 kategoriassa.
Jaws 26.7.2016 13:10 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentista. Sinitarraa käyttäessä voisi saada kyllä pehmeemmät värirajat mutta saattaa myös helposti tulla tässä mittakaavassa liiankin pehmeä. Työläs oli silti tää itte tehty teippi maskauskin. Yksi kesäloma hupeni tähänkin.