Pienoismallit.net

Messerschmitt MT-423

Hemmo Leinon Mersu

Kymi, Kesäkuu 1944, 1/HLeLv 34, Messerschmitt Bf 109 G-6 MT-423. 11 ilmavoiton hävittäjä-ässä Hemmo Leino pudotti tämän mallin esikuvalla 20.6.1944 yhden JAK-9:n Kannaksella. Mersusta on olemassa yksi suht hyvä kuva, jota yritin mukailla säistämisessä jne.

Hasegawan malli oli osaltaan hieman pettymys. Malliin kannattaa esimerkiksi hommata aftermarket-sälää. Erityisesti syöksyvyöt puuttuvat mallista kokonaan, jos figuuria ei halua ohjaamoon. Ensimmäistä kertaa hankkimani RB Productionsin vyöt olivat ensiluokkaiset, tulen varmasti käyttämään firman tuotteita myöhemminkin. Samaten mallin pakosarjat ovat surkeat, dekaalit vajaavaiset ja koneen alla roikkuva härpäke (liekö antenni tms), puuttuu laatikosta. Myös ylimääräistä viilattavaa ja kitattavaa löytyy.

Malli on maalattu, kurattu jne. Lähinnä Tamiyan, Revellin, AK Interactiven ja Vallejon tuotteilla.

Kommentit

Tyylikäs Mersu! Onko tämä se Juutilainen-paketointi? Etenkin kylkien pakokaasuvanat ovat todella hienosti onnistuneet!! Joku näissä Ilmavoimien koneissa vaan on - vaikka olisit nähnyt jo 1000 mallia Suomitunnukin, niin aina se vaan saa lämpimän läikähdyksen rintakehässä aikaiseksi…
Olisiko noiden kansallisuustunnuksien pohjan pitänyt olla himmennetty tuossa vaiheessa kesää -44? Oli tai ei, niin ei se kyllä oikeastaan haittaa… Upea!!
Pidän!!!
Esko P. 12.7.2016 15:40 Vastaa lainauksella
Joo Hasegawan "Juutilainen" tosiaan kyseessä. Figun teen joskus myöhemmin.
Tunnukset on kyllä himmennetyt, eivät vaan jotenkin näy kuvissa…
Tuo oletuskuva on sitten hieno. Hienohan tuo malli on muutenkin. Oikean puolen hakaristi vaan hopeoi jonkin verran.
Todella makee mese!

Sattui hyvin, mulla on samainen kone Hasen 1/32 kanssa tekeillä pohjamaalivaiheessa.

Tosi hyvin maalattu laite!

Laitoin täydet pojot siitä syystä, että kun olen nyt tämän minun tekeillä olevan säistystä mietiskellyt, niin olin nähnyt verkkokalvoillani sen just tollasena! Erityisplussa nokeamisesta ja tuosta ekasta kuvasta, ei ihan heti erota, onko kyse oikeasta.
Esko P. 12.7.2016 20:54 Vastaa lainauksella
Kiitti kommenteista!

Paavolle: hakaristit eivät hopeoi, kulumat (maalattuja mallissa) kuuluvat tähän yksilöön referenssien perusteella.
Paavo Virolainen kirjoitti:
… Oikean puolen hakaristi vaan hopeoi jonkin verran.
Vaikka olisivat tahallisia kulumia?

Jos sen sulkee silmistään, niin näyttää ihan aidolta. Nämä 1/32 mallit menevät senverran pahasti oman alueen ulkopuolelle, että pisteytys on vaikeaa.
Totean vain, että em. asioista huolimatta hienolta näyttää ja kuvauskin on toteutettu hienosti.
Hieno Mersu. Äimistelin tuota kokokeltaista nokkaa mutta SIH 6B:ssa sivulla 11 on kuva kyseisestä yksilöstä kesäkuun alussa ja siinä näyttäisi olevan nokka kokonaan keltainen. Määräys keltaisen nokan yläosan ylimaalaamisestahan annettiin vasta 13.6. ja oli toteutettu noin kahden viikon kuluessa.

Jos jostain haluaa nillittää niin rekisterinumero oikeassa kyljessä ei ole ihan paikallaan suhteessa itärintamatunnukseen. Liekö itärintamatunnus hieman liian leveä vai rekisteritunnus väärän mittainen. Yllä mainitussa kuvasta selviää, että itärintamatunnus kulkee hieman rekisteritunnuksen M-kirjaimen keskikohdan takapuolelta kun mallissa se kulkee M-kirjaimen etupuolelta. Sinänsä pikku juttu.
Muuten maalaus on tosi hyvä ja pidän harmaiden värien kontrastista.
Viikon malli-ainesta!! Hoplaa!!

terv. Seppo V
Kaikinpuolin onnistunut malli.
Hienon Mersun olet tehnyt Esko!
Ylihieno, kun tuossa mitassa virheet vain korostuu.
Hoplaa!! Sanoi Tynkä-Karjalan Seppo ja olen samaa mieltä.
Pienen pieniin nillityksiin on aina varaa ja niitä on jokaisessa mallissa, mutta onko niillä kokonaisuuteen mitään väliä.

Voiko olla näin, että näitä Mersuja tulee nyt kuin tehtaasta - yhtä aidon näköisiä -, koska meillä Kuopiossa on marraskuun tapahtumassa teemana: " Augsburgin Kotkat, eli Bf 109 Mersu eri variantteineen."
Tervetuloa Mersujen maailmaan:
www.pienoismallit.net/tapahtumat/2016/maalla-merella-ja-ilmassa/
Oikein nätti Mersu! Tykkään!!
Onpa varsin aidon näköinen Mersu. Erittäin onnistunut lopputulos.
Hienoa työtä! Vaikka mersuja mallataan paljon, on niitä kiva silti kiva katsella etenkin jos ne ovat onnistuneet yhtä hyvin kuin tämä yksilö. Maalaus miellyttää erittäin paljon silmääni!
Onnea viikon mallista, todella upee.
Esko P. 25.7.2016 16:03 Vastaa lainauksella
Kiitoksia suuresta kunniasta ja kaikista kommenteista!
Sitähä mie sanoin!! Onnittelut viikon malli-noteerauksesta!! Vähintäinkin ansaittu!!

terv. Tynkä-Karjalana Seppo
Ansaitusti viikon malli. Onnittelut!