Pienoismallit.net

F4F-4 Wildcat

Nyt mennään Dark Sidelle oikein kunnolla, tuon Tyynenmeren Sota-ryhmiksen myötä innostuin näistä vanhemmista vehkeistä ja rakensin Venturan perään heti tämän.

Mallissa oli ohjaamoa aloitettu toisen mallarin toimesta. Purin sitä hieman ja maalasin osat uudestaan.

Sarjaan ei tarvittu kittiä ollenkaan ja oli muutoinkin varsin laadukas, se vaati vain pientä osien trimmailua. Kaikki korkeusvakaajat ja muut siivekkeet ovat toimivia, samoin kun nuo siipien saranoinnit ovat toimivia.

Avasin moottoripellit ja pellit, jotka peittävät laskutelineiden koneista. Samoin avasin pari pienempää peltiä. Mallissa jää paljon hienoja yksityiskohtia peittoon, ellei noita vähän availe. Peltien kiinnitysrautoja tein evergreenistä, joihin porailin sormiporalla reikiä.

maalattu sekoittelemalla sävyt Tamiyalaisista, samoin mattalakka on Tamiyaa.

Maalasin koneen ensin tummaan pohjamaaliin, jonka jälkeen maalasin sen kokonaan Vallejon metallimaalilla, jonka päälle tein esivarjostuksen. Esivarjostuksen päälle maalasin suojalakan, jonka päälle ruiskutin hiuslakkaa kauttaaltaan. Hiuslakan päälle maalasin lopuulliset sävyt. Chippailin koneen aika rajusti, jota joudun sitten korjailemaan. Chippailut tulivat liian kirkkaina esiin ja hillitsin efektiä vähän Tamiyan smokella. Tein vielä päälle salt weatheringin, elikkä onko se nyt sitten suolasäistys. :) Lopuksi Tamiyan mattalakka.

-JT

Kommentit

Aivan upea!! Maalisävyt juuri sopivat. Luukkujen avaus tekee mallista todella kiinnostavan ja erilaisen. Vanhennus juuri sopivan kauhtunut. Siirtokuvat istuvat todella hyvin. Ei mitään valittamista, täydet.
Valtteri Anttila kirjoitti:
Aivan upea!! Maalisävyt juuri sopivat. Luukkujen avaus tekee mallista todella kiinnostavan ja erilaisen. Vanhennus juuri sopivan kauhtunut. Siirtokuvat istuvat todella hyvin. Ei mitään valittamista, täydet.
Kiitos Valtteri!
Komia villikisu, chippailut varsin onnistuneet, saarillahan nämä kauhtuivat aika äkkiä, meri ilmasto, hiekkakentät jne. Itse olin paljon siinä uskossa että jenkit käyttivät ensin puhdasta alumiinia ja sitten myöhemmin sinkkikromaattia suojaamassa pintoja, tässä näyttää olevan aika tummat pinnat useissa paikoissa, toki ei sekään paha ole vaan ehkä päinvastoin kun jotenkin se sinkkikromaatin väri on niin kirkuva ja monesti se onkin ihan hirveän näköinen mallissa esitettynä. Jonkin verran kun tuossa olisi saanut sellaista liituuntumisen tuntua siniseen niin pisteet olisivat hiponeet täysiä.
Helkkarin hieno toteutus. Erinomaista työnjälkeä kautta linjan. Harvemmin näkee tällatavoin "riisuttua" konetta, joten hyvällä tavalla erilainen yksilö.

Ps. puhelimella selailen, ja tuo tähditys-arvostelu on näillä suomalaisilla kabanossi-tyyppisillä sormilla näemmä mahdotonta. Annoin siis vahingossa liian vähän tähtiä, pahoittelut!
Tuossa olisi ihan hyvä olla joku jälkivarmistus ennenkuin pisteet rekisteröidään.
HIENO! Etenkin säistäminen aivan upeaa!! Kokonaisuus muutenkin todella makea! Kuvaa erinomaisesti ympäristöä jossa ko. kone toiminut! Voisitko avata hieman noita sävyjä? Minkälaisilla comboilla etenit?
Itse olisin jättänyt vasemman siiven luukut kiinni… Mutta kokonaisuutta ei ko. asia häiritse yhtään!
Pidän! Pidän! Pidän!
On kyllä harvinaisen komeaa työtä!
Ja joo ei näköjään oikein pysty kännykällä arviota antamaan oikein…ei millään saanut vitoseen asti vedettyä.
Muita myötäilen ja totean että hienoa jälkeä olet tehnyt Wildcatin kanssa. Näyttää uskottavasti kovia kokeneelta sotakoneelta. Kerrassaan upea malli!
Moi.

Kiitos kommenteista kaikille!

Petri: alumiinimaalin ja esivarjostuksen päälle ruiskuttelin Tamiyan xf23 light bluen niin, että esivarjostus jäi hieman näkyviin. Tämän jälkeen vaalensin ehkä noin 1/10 samaa sävyä sky greyllä ja ruiskin paneelien keskelle sitä hieman. Suolasäistyksessä käytin samaa sky greytä, sekä vähän tummempaa harmaata sinne tänne. Nämä harmaat jäi mallin pinnalle mattana, joten AK:n tumman ruskea washi jäi pintaan poispyyhinnän jälkeen sinne tekstuuriin tummentavana.

Kuvat on otettu ulkona pilvisellä säällä, ainakin minun monitorissa se on todellista tummempi.

-JT
Jonkka 8.7.2016 22:52 Vastaa lainauksella
En voi sanoa että varauksetta tykkäisin tyylistä "paneelit auki että suolet näkyy" mutta pintakäsittelytyön jälki on mykistävää. Molemmat peukalot ylhäällä tästä kortteerista.
Pari jutskaa herätti vähän eppäelystä…MOT:

1. voiko siivet taittaa tässä keksinnössä yksi kerrallaan.
2. Kaartosiivekkeiden asento.

1. kyllä voi, koska siivet taitetaan käsin yksitellen.
2. Siivekkeiden asento taitetussa asennossa asettuu automaattisesti ylös-asentoon.

www.youtube.com/watch?v=iA-zTnXBYiU

Muuten: Ropelli on ilmeisesti mallin esikuvassa vaihdettu pakasta vedettyyn tunnit täynnä olevan potkurin tilalle. Kysymysmerkki myös korkeusperäsinten asennolle. Miksi eri asennossa keskenään? ;-)
Moi.

Kiitos kommentista kaikille! Laittelin ja taittelin kaikki auki kuvausta varten. Ne saa siis vielä oikeaan asentoonsa. Ja tuosta ropellista, niin sovitaan, että on juuri vaihdettu. :)

-JT
On se vaan hieno! Tosiaan noi auki olevat luukut tuovat vähän erilaisempaa näkemystä perus lekoon, hyvä!
Säistys ja chippailu huippuluokkaa siihen nähden mitä nämä koneet kokivat mm. ilmaston suhteen.
Maalipinta ja jälki muutenkin hemmetin hyvää!

Awesome work!
Tekniikkaan liittyvä kysymys, miksi käytit hiuslakkaa, jos laitoit sen päälle suojalakan?
Moikka,

Tosiaan tekstiin päässyt lapsus, tietenkin suojalakka metallimaalin ja esivarjostuksen päälle. Kiitoksia korjauksesta Marko! :) Korjattu tekstiin.

-JT
Kiitos Jean!
No vot sie!!! Kyllä on hieno, onnittelen!

terv. Seppo V
Upea "villikissa" !. Maalauksesta onnistunut hienosti ja kulutettu ulkoasu on mun mieleen.
P.P. 12.7.2016 09:45 Vastaa lainauksella
Todella nätti F4F!!!!! Säistäminen ja kulutus juuri oikea, sota oli vasta alkanut kun nuo olivat käytössä joten kuluma ei ole tehty rankalla kädellä, eli juuri oikein!
Kiitos Seppo, Jari ja P.P!
Kalpeaksi vetää. Ja vihreäksikin.
Kerroit, että avasit pellit… Oliko ne sarjassa erillisinä osina, avattavina osina vai ihanko vaan itse veitsellä vetelit kuin kirurgi konsanaan?
Tässäpä ihastukseni tähdet:
Moi.

Ensinnäkin suurkiitos, mukava, että pidät Timo!

Pellit olen siis leikannut auki. :)

-JT
JussiTee 'Ukonvasaramodels' kirjoitti:
Moi.

Ensinnäkin suurkiitos, mukava, että pidät Timo!

Pellit olen siis leikannut auki. :)

-JT
Yhä paranee, ainakin neloskuva;
moottorin näkyminen sen oikealla puolella oleva laskutelinekuilun pellin leikkaaminen ja ennen kaikkea pellin kiinnityspaikka reikineen - joka on siis evergreenistä omaa tekoasi? ovat kyllä hienosti avattu. Samassa kuvassa kolmas "avanne" ei ole ihan yhtä tasokas, mutta tuskin häiritsee kokonaisuutta. Jostain syystä vaan pidän tästä säistyksineen jopa niin, että piti näyttää eilen vierailleni. ( He katselivat omia sätöksiäni vitriinistä ja sitten näytin tämän.) Ihastuivat..Taisi mennä offtopicin puolelle.
Kiitoksia Timo!

Joo, lähikuvat on petollisia, tosiaan siellä oman käden jälki kyllä näkyy noissa kiinnitysraudoissa. Mietin että alanko kittaamaan rakoja, mutta hiominen olis ehkä vaan pahentanut lopullista tulosta. :)

-JT
JussiTee 'Ukonvasaramodels' kirjoitti:
Kiitoksia Timo!

Joo, lähikuvat on petollisia, tosiaan siellä oman käden jälki kyllä näkyy noissa kiinnitysraudoissa. Mietin että alanko kittaamaan rakoja, mutta hiominen olis ehkä vaan pahentanut lopullista tulosta. :)

-JT
Mutta ilman lähikuvia tämä ei olisi niin kiinnostava. Moni jättää lähikuvat pois ja ymmärrän sen pienemmissä mittakaavoissa, mutta tässä skaalassa ne ovat teoksen suola.
T.T