Pienoismallit.net

Lufthansa Boeing 747-8 Retro livery

D-ABYT

Boeingin viimeisimmän sukupolven "jumbo", 747-8, on pisin koskaan valmistettu matkustajalentokone. Matkustajavariantti 747-8I ei ole käynyt kovin kummoisesti kaupaksi, mutta rahtiversio 747-8F on otettu melko hyvin vastaan. Itse olen nähnyt luonnossa ainoastaan ABC:n rahtimallin Helsinki-Vantaalla, ja tuolloin mieleeni jäi etenkin häkellyttävän hiljainen ääni nousukiihdytyksessä.
Esikuvaksi ei siis ollut kovin montaa vaihtoehtoa, ja Air Chinan ruma väritys karsiutui heti. Lisäksi kun hyllystä puuttui Lufthansan värit, valinta oli melkoisen helppo. Kyseinen retro-väritys on mielestäni luonnossa todella hieno, joten ei kun tilaus 26 decalsille.
Malli on tuttua Zvezdan laatua; valujälki on todella tarkkaa ja muutenkaan mitään valittamista ei löytynyt. Suurin haaste projektissa oli mallin helvetillinen koko.
Alaosan harmaa on aivan liian tumma ja siirtokuvien kanssa oli monenlaista ongelmaa. Etenkin moottorien kyljissä siirtokuvat hopeoivat kovasti. Lisäsin kakkoskerroksen taakse itse väkertämäni antennikupolin, ja se näyttää harmittavan irtonaiselta. Säistystä en alkanut juurikaan tekemään, johtuen siipipintojen koosta ja loppuvaiheen taisteluväsymyksestä.

Kommentit

wade 6.7.2016 11:11 Vastaa lainauksella
Hieno retroväritys isossa mallissa! Vastaavaa projektia olen pyöritellyt mielessäni itsekin ja kiva nähdä että se voi näyttää näin mallikkaalta myös valmiina. Ei uskoisi, mutta samaisen ABC:n rahtiversion jälkeen tavalliset 747-400:t näyttävät jotenkin - pieniltä ja lyhyiltä :)

Alaosan harmaa näyttäisi hyvältä 80-luvun harmaalta vaikkapa A300:n alaosaan mutta tässä retrokaaviossa se on tosiaan vähän tumma, en tiedä mikä tuo esikuvan harmaa on mutta epäilen perus-BAC707:ää. Se on sitten toinen juttu että alkuperäinen 747-200 D-ABYT oli metallipinnalla, harmi sinänsä että Lufthansalla on jäänyt tämä kohta kustannus- tai teknisistä syistä toteuttamatta. Pilkunviilaajalle tuo siirtokuvien sininen on puolestaan vähän liian vaalea, alkuperäinen v. 1962-1979 käytetty RAL 5013 koboltinsininen voisi olla tummempi.

Pikkuasioista viis, livenä malli näyttää varmasti vielä paremmalta ja sopii hienosti jokaisen ilmailu- ja Lufthansa-fanin kokoelmaan. Vilpittömästi olen kateellinen että itse en ole saanut vielä muuta aikaiseksi kuin hankkia Revellin version samasta sarjasta :)
Kokonaisuutena hyvä malli. Ohjainpintojen korostuksia kaipaisin, samoin kuin 1/200 mallia siitä 8F-versiosta…
Kiitokset kommenteista!
Hyvä Heikki! Edes joku saanut valmiiksikin tämän jättiläisen. Itse en ole saanut aikaiseksi kuin avata laatikon ja pyörittää osia.. Hyvin siisti malli ja tarkka työ suihkumoottoreiden kanssa on tämän mallin parasta antia. Harmaan sävy onkin jo mainittu, mutta niiden kanssa on aina vähän vaikeaa - ei paha juttu sinänsä. Tässä ehkä sama kuin edellisessa omassani, että tuo metallikarminen ohjaamodekaali olisi sittenkaan skaalaansa nähden kannattanut laittaa valkokarmisena, vaikka esikuvassa selvästi metallinen onkin.
Osaatko sanoa mistä voisin (netistä) ostaa tämän kyseisen pienoismallin?
Markku Lehikoinen kirjoitti:
Osaatko sanoa mistä voisin (netistä) ostaa tämän kyseisen pienoismallin?
Moi,
yksi näyttäisi edullisesti löytyvän KPRT modelsin sivuilta. Siirtokuvat tilasin26-Decalsilta.