Pienoismallit.net

Junkers Ju 88T-1

eli Ju 88C-6 sallituilla lisukkeilla

Ju 88T-1 oli S-1:n sisarmalli, tiedustelukäyttöön suunniteltu. Koneen esikuva on lentänyt 2.(F)/123:n vahvuudessa Välimerellä 1944. Koneen voimalähteinä oli BMW 801G-2 moottorit GM-1 varustuksella. Kamerat oli sijoitettu alarunkoon vastaavasti kuin D-malleissa. Koska koneessa ei ollut pommivarustusta, pohja-ampumo oli poistettu ja torjunta-aseistus oli kevennetty taka-ampumon 1 kpl 13 mm:n MG131:een. Ju 88T- ja S-mallien keula poikkesi aiemmista malleista ollen niitä virtaviivaisempi.
Tämä malli on aloittanut uransa Revellin paketoimana Dragonin Ju 88C-6-yöhävittäjänä, jonka hankin Ykän ylijäämävarastosta (kiitos Ykä, joskus jotain valmistuukin). Squadronin vacukabiini oli välttämätön hankinta, koska koneessa oli pommittaja-mallin, panssaroimaton ohjaamon lasitus ilman eteenpäin ampuvaa kk:ta. Keulan lasit löytyivät samasta paketista. Voimalähteeksi valitsin AIMS:n resiiniset voimalähteet, jotka ovat viimeistelyltään paremmat kuin esim. Dragonin alkuperäiset vastaavat tai MDC:n G-1 alatyypille tarkoitetut. Kameravarustus on toteutettu HAsegawan AR-234B:n ylijäämäkameroista sekä runkoon poratuista rei'istä, joihin hioin jostain kabiinista jääneet läpinäkyvät muovin palat plexeiksi haluttuun muotoon. Siirtokuvat niinikään löytyivät AIMS:in arkilta, ohjaamon pohjaluukku on toteutettu G-mallin mitoilla muovilevystä. Muuten siis ihan suoraan laatikosta (eikun CMK:n resiinipistuimet istuinvöillä laitoin kajuuttaa koristamaan).
Maalasin mallin Xtracokorin emaleilla, kuvissa valaistuksesta johtuen kontrasti on onneton, mutta luonnossa hieman parempi. Joskus kun vielä oppisin ottamaan parempia kuvia

Kommentit

Asiallisen näköinen malli hieman harvinaisemmasta Ju 88-alatyypistä. Rakennusjälki on kautta linjan siistiä, enkä keksi sen suhteen mitään nipotettavaa. Vaikkei kuvat huonoja olekaan, paremmassa valossa ne olisivat ehkä olleet vähän "myyvempiä".

Itse koneesta sen verran, että jostakin syystä Ju 88 näyttää hieman muotopuolelta ilman sitä pohja-ampumoa.