Pienoismallit.net

M2 Bradley

Operation Desert Storm, Kuwait 1991

M2 Bradley kehitettiin vastauksena neuvostoliittolaiseen raskaasti aseistettuihin BMP-rynnäkköpanssarivaunuihin. Bradleyta on kritisoitu suuresta koostaan ja kalliista hinnastaan, mutta Persianlahden sodassa Bradleyt tuhosivat enemmän Irakilaisvaunuja kuin Abramsit. Sen aseistuksena on 25mm tykki, TOW-ohjuslaukaisin, kevyt konekivääri ja neljä kalottia rynnäkkökivääreille. Kolmihenkisen miehistön lisäksi se voi kuljettaa jalkaväkeä(en muista tarkalleen, olisiko ollut 7) ja ammuksia kaikille aseille. Päätehtäviin kuuluvat perus IFV-toiminta eli jalkaväen kuljettaminen ja tukeminen, ja lisäksi tiedustelu. Bradley on kehittynyt vuosien varrella A3-versioon asti, näkyvimpänä muutoksena on reaktiivipanssari. M3 perustuu M2 vaunuun ja on lähes identtinen.

Tämä on Tamiyan vanhahko malli. Saatatte miettiä miksi ostin M2 enkä Persianlahden perusmallia M2A2. A2-malli oli budjettini yläpuolella, ja sain selville että myös vanhempaa M2 käytettiin Persianlahdella. Tuli suurehko ongelma kun pohjamaalasin vaunun, pidin pulloa turhan kaukana ja pinnasta tuli epätasainen. Meinasi lentää roskiin mutta päätin että kun M2 on lempivaunujani niin pakko sellainen on hyllyyn saada. Ei valmiissa mallissa näy tätä niin paljoa kuin aikaisemmin. "Gulf war" dekalit lainasin ylijämistä 1/48 Bf 109:stä ja 1/72 Challenger 2:sta, kun Tamiyalta ei niitä herunut. Maali on Vallejon Desert sandia, hiukan liian vaaleampunainen sävy(vaaleanpunaista pitää kuitenkin siis olla), joten käytin AK:n Afrika korps filtteria, mutta kaksi kerrosta taisi olla liikaa. AK:n litku(ohennettu Streaking Grime) ja samaa streakkeihin, Vallejon ja Tamiyan pölyja. Pusseja yms. Tamiyalta.

Itse olen ihan tyytyväinen, paitsi että alaosan pölytys vähän sinne tänne(rungon etuosan alaosaan ei tarttunut muuten melkein mikään) ja liikaa kontrastia. Tällä kertaa laitoin tähdet päälle.

Kommentit

Hyvin toteutettu! Telapyörät mielestäni kaipaisivat hieman sävytystä. Muuten erittäin hyvä.
Erityisesti tykkään noista valuma jäljistä ja vaunun sävystä!
En kyllä näistä vaunuista tiedä mitään, mutta hieno se on!
Periskooppien (linssit) kun olisivat realistisemmat, tai sitten kuva ei tee niille oikeutta..;)
Telapyörien sävy voisi ulottua myös sivusuojien alaosaan
Varsin mainio lisä ryhmikseen.
Hyvännäköinen viimeistely. Tuleepa tätä kautta tutustuttua sitten maakalustoonkin.