Pienoismallit.net

TWA Boeing 727-200

1960-luvun alussa Eastern, American ja United Airlines antoivat Boeingille tehtäväksi suunnitella matkustajakonetyypin lyhyemmille koti- ja ulkomaan reiteille. Koneen piti olla matkustajakapasiteetiltaan pienempi ja sen piti kyetä toimimaan lyhyemmiltä kiitoradoilta. Toimeksiannon perusteella ja kompromissina neli- ja kaksimoottoristen vaihtoehtojen välillä syntyi kolmimoottorinen Boeing 727, jonka ensilento tapahtui 2.9.1963. Koneen ottivat ensimmäisinä käyttöön kyseiset kolme yhtiötä, mutta konetyypistä tuli kansainvälisestikin erittäin menestyksellinen. Boeing 727:ää valmistettiin kahta perusmallia, lyhyempää 100-sarjan konetta ja noin 6 metriä pitempää 200-sarjalaista. Tuotannon päätyttyä vuonna 1984 koneita oli valmistettu 1 832 kappaletta ja se oli ollut yhteensä 34 lentoyhtiön käytössä.

Trans World Airways perustettiin vuonna 1925. Kuuluisa ilmailija ja teollisuuspohatta Howard Hughes osti enemmistön yhtiöstä vuonna 1941 ja hän alkoi kehittää sen toimintaa voimakkaasti. TWA oli ennen lentoliikenteen vapautumista Pan Amin ohella toinen USA:lainen lentoyhtiö, joilla oli oikeus hoitaa mannertenvälistä lentoliikennettä. TWA:n Atlantin ylilentojen tukikohtana oli JFK:n kenttä New Yorkissa, jonka kuuluisan terminaalirakennuksen oli suunnitellut suomalaistaustainen Eero Saarinen. TWA joutui taloudellisiin vaikeuksiin 1990-luvulla ja sen jouduttua konkurssiin, American Airlines osti yhtiön vuonna 2001.

Päätin välillä tehdä terapiamallin jostain tunnetusta liikennekoneesta ja hankin Minicraftin Boeing 727-200:n Rakennussarja on yhtiön alkuajan tuotantoa jostain 90-luvun lopulta ja yksityiskohdiltaan se ei ole läheskään samaa tasoa kuin viimeaikaiset mallit. Rakennussarjan dekaalit olivat United Airlinesin koneelle, mutta olin aikoinaan hankkinut 26Decalsin siirtokuvat TWA:n 727:lle ja päätin käyttää niitä. Olen aina pitänyt TWA:n alkuperäisestä ja tyylikkäästä maalauskaaviosta.

Terapiamallin suhteen minulle kävi niinkuin monesti aikaisemmin, eli hankin malliin pikku hiljaa nettikaupoista lisäosia ja siirtokuvia, ja loppujen lopuksi projektista tulikin aika iso ja pitkäaikainen.

Malliin tein itse seuraavia korjauksia ja lisäyksiä:

-Hioin siipien johtoreunoja ohuemmiksi (niitä olisi kyllä voinut ohentaa vieläkin enemmän)
-Lisäsin miljoonalaatikosta moottoreihin niistä puuttuneet suihkuputkien päiden liikuttajat
-Hioin siipien ylipaksut rajakerrosaidat pois ja tein ohuesta muovilevystä uudet tilalle
-Rakensin läpinäkyvästä muovirangasta punaiset lentomajakat rungon päälle ja alapuolelle
-Avasin siipien kärkeen kolot navigaatiovaloille. Laitoin pienet värilliset polttimot koloihin ja muotoilin kolot umpeen läpinäkyvällä Kristal Kleer-liimalla
-lyhensin ylipitkät laskutelineet oikean mittaisiksi

Tilasin malliin seuraavat lisäosat:

-26 Decalsin siirtokuvat TWA:n koneelle
-Nazca decalsin corogard-siirtokuvat ja 727-200 detalji-arkin
-Skyline decalsin fotoetsiarkin, josta sain antennit, pitot-putket, tuulilasinpyyhkimet ja muut yksityiskohdat
-Authentic Airlinersin ohjaamo- ja matkustamoikkunasiirtokuvat

Mallin rakentaminen sujui ilman suurempia ongelmia. Osien yhtymäkohtia ja esim rungon saumaa piti hieman kitata ja hioa. Rungon nokkaan piti muistaa lisää painoa, jotta kone olisi pysynyt ojennuksessa. Rungon valkoisen osan maalasin paukkupulloilla. Ensin Tamiyan satiininvalkoisella Fine Surface Primerilla ja kiilloitus Tamiyan TS-13 kiiltävälakalla. Alumiininvärisen alaosan ja siivet maalasin AK Extreme metal-alumiinillä pohjustettuani pinnat ensiksi Humbrolin kiiltävällä mustalla emaalivärillä. Suojasin kaikki pinnat ja lukitsin siirtokuvat Humbrol Clear akryylilakalla. Käytin eri yksityiskohtiin myös Alcladin, Vallejon ja Humbrolin värejä.

Lopputulokseen olen aika tyytyväinen. Mallia voisi varmaankin joiltain osilta vielä parannella, mutta koska kyseessä on ns. "terapiamalli" päätin puhaltaa pilliin tässä vaiheessa.

**** Waden hyvien kommenttien perusteella otin uudet kuvat koneesta vaaleampaa taustaa vasten. Otin myös muutamia lähikuvia.

Kommentit

Todella vakuuttavaa jälkeä!
Tally-ho 2.7.2016 18:33 Vastaa lainauksella
Kari Lappalainen kirjoitti:
Todella vakuuttavaa jälkeä!
Kiitos kommenteista ja tähdistä Kari!
wade 3.7.2016 09:13 Vastaa lainauksella
Onpas kivan näköinen 727! Maalaukset näyttää detaljeineen herkulliselta ja TWA:n kaavio on klassisen hieno, ei ole ainakaan sieltä heikoimmasta päästä 26decalsia. Kiinnostaisi tietää mitä sävyä käytit tuohon "wing-body fairing:in" (mitähän nämä olisi suomeksi, kainalopeltien?) ja nokan alaosan harmaaksi korrosionestomaaliksi, on aika mainio Boeingin harmaa tuo.

Koska tämä on merkitty terapiamalliksi niin kuittaan korjaus- ja lisäyslistan maininnalla riittävä ja kiitettävä, etenkin siipien muotoilu parantaa tässä mallin yleisilmettä paljon. Siihen seuraavaan 727-projektiin voi halutessaan hifistellä vielä 2-moottorin imuaukon avartamisella ja sivuvakaajan yläosan pyöristämisellä.

Pari lähikuvaa olisi vielä kiva nähdä ja ehkä tuo musta tausta on vähän raaka näin hienolle mallille, muuten sitten vain onnittelut erinomaisesta terapiaprojektista!
Komppaan edellisiä ja pidän malliasi erittäinkin onnistuneena. Tämän mittakaavan koneeseen lasinpyyhkimet yms. pikkusälä jos laitellaan etsiosina, se ei ensi alkuun kuulosta terapiamallilta, mutta jokainen tyylillään…:)
Tally-ho 3.7.2016 10:17 Vastaa lainauksella
Kiitos molemmille kommenteista ja tähdistä,
Joo, eihän tästä sitten tullut kunnollista terapiamallia. Mopo karkasi käsistä, kun aloin kuolata netistä aftermarket kilkettä ja sälää :-). Wadelle voin kertoa, että kainalopeltien harmaaksi valitsin Revellin puolikiiltävän harmaan 374. Nokan harmaa luukku on saman sävyinen siirtokuva rakennussarjan alkuperäiseltä arkilta. Mitä Wade kommentteihisi ne ovat aivan aiheellisia ja tulen ottamaan niistä opikseni. Tämän päivän aikana laitan koneesta uusia lähikuvia saitille.
wade 3.7.2016 12:04 Vastaa lainauksella
Tally-ho kirjoitti:
Tämän päivän aikana laitan koneesta uusia lähikuvia saitille.
Kiitos uusista kuvista, vähintään ½ pistettä napsahtaisi lisää jos niitä näin jälkikäteen voisi vielä antaa :) Itse en ole niin kovin innostunut noista mukamas-3D-ohjaamosiirtokuvista mutta ainakin istuvat nätisti Minicraftin nokkaan ja makuasioitahan nuo. Kokonaisuus kumminkin hyvin elävöitetty ja uskottava malli esikuvastaan!
Tally-ho 3.7.2016 13:25 Vastaa lainauksella
Kiitos Wade virtuaali-lisäpisteistä :-) ja kommenteista. Jatkossa tulen käyttämään tuota vaaleampaa taustaa. Mitä AA:n 3D-siirtokuviin tulee, niin olen niihin jotenkin tykästynyt..mutta kysehän on tosiaankin makuasioista.
Tally-ho 3.7.2016 13:55 Vastaa lainauksella
Kiitos positiivisista kommenteista ja tähdistä Kusti!
Upeasti toteutettu malli, etenkin peräosa kokonaisuudessaan häikäisevän hieno! Omalla työpöydällä viimeisiä siirtokuvia odottelee Airfixin 727, ja aika tavalla nousi kynnys sen kyhäelmän kuvia tänne laittaa!
Tally-ho 6.7.2016 20:19 Vastaa lainauksella
Kiitos positiivisista kommenteista Heikki. Laita ihmeessä kuva omasta koneestasi saitille. Mitä enemmän liikennekoneita sitä hienompaa!

T. Tally-ho