Pienoismallit.net

Vought F4U1D Corsair

El Salvador 1969

Jalkapallosodaksi tai 100-tunnin sodaksi nimitetään El Salvadorin ja Hondurasin välistä viisipäiväistä sotaa vuonna 1969 (14.7. - 18.7.) Tämä sota oli maailman viimeinen sota, jonka ilmataistelut käytiin pelkästään mäntämoottorisilla potkurilentokoneilla - kaiken lisäksi sodan kummallakin osapuolella oli samanlaista lentokalustoa - esim. Amerikasta hankittuja Vought Corsair hävittäjiä.

Tämä pienoismalli kuvaa El Salvadorin ilmavoimien Corsair hävittäjää vuodelta 1969.

Kommentit

Maalauskaavio, alusta, kaikki toimii.
Nätti kuin sika pienenä.
Takuutyötä, kuten sinulta aina. Mukavasti vielä aidon koneen malli what iffin sijaan.

El Salvadorin maalauskaavio on poikkeava ja kiinnostava. Toteutus viimeisen päälle.
Kreikka saattaa olla nyreissään kokardinsa käytöstä, mutta onhan Onnibussillakin logossa entinen Perun ilmavoimien kokardi. Onneksi Kreikka ja El Salvador eivät ole ihan naapureita.

Lisähatunnosto ajankohtaan sopivasta aiheesta.
Värikäs ja hienosti toteutettu malli. Peili alla on hyvä ratkaisu, jos mallia ei voi kääntää ylösalaisin kuvausta varten;) Historiikki on lyhyt, mutta ytimekäs. Lisäpojoa siitä, että tämä ei ole "what if";) Koska tämä on 1/48 skaalaa, niin minulla on vaikeaa pisteyttää. Nyt kuitenkin pisteytin ja varsin korkealle meni.
Kaikkea se jalkapallo teettääkään… Kohta varmaankin Brexit-Englanti julistaa sodan Islannille..😜
Malli on upea! Taattua Raimo laatua!! Valmistuuko Saimaan rannoilla? Eipähän näistä Raimon malleista kyllä moitteita löydy!!
Pidän! Pidän!
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Valmistuuko Saimaan rannoilla?
No ei - tämä rakennettu kotona Helsingissä kuluneen vuoden aikana. Ai niin, tavallaan tällä mallilla on tänään "vuosipäivä" sillä ostin tämän tasan vuosi sitten Tukholmassa käydessäni Wentzel Hobbystä …
Rakennusjälki on moitteetonta ja maalausjälki ihailtavaa, vaikken esikuvanmukaisuudesta tiedä yhtään mitään. Ettei nyt ihan vain kehumiseksi mene, niin motkotan ja kotkotan pikkaisen siitä, että laskutelinehässäköiden 69-dekaalit hopeoivat.
Pekka Muikku kirjoitti:
, niin motkotan ja kotkotan pikkaisen siitä, että laskutelinehässäköiden 69-dekaalit hopeoivat.
Hei, ei kaikesta saa kertoa;)
Mika Kauranen kirjoitti:
Pekka Muikku kirjoitti:
, niin motkotan ja kotkotan pikkaisen siitä, että laskutelinehässäköiden 69-dekaalit hopeoivat.
Hei, ei kaikesta saa kertoa;)
Hups! :D
On melkoisen hieno malli! Erityisesti psykedeelisen camon maalaus hivelee silmää. Piti oikein googlella katsoa, että kyllä El Salvadorissa tosiaan koneensa tuollasiksi maalasivat.
Pekka Muikku kirjoitti:
Ettei nyt ihan vain kehumiseksi mene, niin motkotan ja kotkotan pikkaisen siitä, että laskutelinehässäköiden 69-dekaalit hopeoivat.
Niin ne hopeoivat esikuvankin laskutelineissä - ne kun olivat oikeastikin "kalvotarroja" jotka lätkäistiin maalatun pinnan päälle - numeroiden välissä ja ympärillä tuo kalvo kiilteli myös esikuvassa. Esikuvassa ei myöskään ollut FAS tekstejä (El Salvadorin ilmavoimat) - vaikka yleensä näissä koneissa oli vain toisessa siivessä sinivalkoinen kokardi - ja toisessa siivessä sitten tuo FAS teksti. Vihollinen (Honduras) lenteli myös samanlaisilla Corsair hävittäjillä, joten hektisessä ilmataistelussa pilotti tunnisti vihollisen/ystävän nopeimmin koneen maastokuvion perusteella - Hondurasin Corsairit kun olivat enimmäkseen sinisiä tai harmaita.
Raimo Leino kirjoitti:
Pekka Muikku kirjoitti:
Ettei nyt ihan vain kehumiseksi mene, niin motkotan ja kotkotan pikkaisen siitä, että laskutelinehässäköiden 69-dekaalit hopeoivat.
Niin ne hopeoivat esikuvankin laskutelineissä - ne kun olivat oikeastikin "kalvotarroja" jotka lätkäistiin maalatun pinnan päälle
Oho… aina oppii uutta kun asioita käsittelee. Oliko vain ne laskutelineen numerot tarroja vai myös esim. pyrstön numero? Saisko vielä referenssilinkin opiksi ja ojennukseksi? :)
Hieno! Corsair on aina Corsair vaikka banaanissa paistaisi!
Marcusta kompaten, Corsair on aina Corsair ja hieno se on!
Milläpä "pensselisetä" teki nuo eri värien rajat? Ovat niiiin skarppeja ja hyvännäköisiä. Käsivaralla ei saata onnistua. Tai jos onnistuu, niin maalit menee päällekkäin ja ne pitää maalata liian paksulla maalilla. ( Peitto edelliselle maalille).
Erikoinen Corsair ja viimeisen päälle tehty.
Upea! Hienosta camosta lisäpisteitä.
Jalkapallosodan Corsairit ovat kiinnostava mallailuaihe, ja Raimon esitys aiheesta on hienosti onnistunut. Camo on upea ja etenkin kun tietää että se on siveltimellä tehty.