Pienoismallit.net

Auto

Tämä auto pitääs joksehenki esittää Camaroa, mutta taiteelian näkemyksellä:) Eli muutaman kuvan oon autosta/moottorista kopioonu netistä. Sitte omaa mieälikuvitusta rutkasti käyttäen rakentelen mustasta raurasta mig-hitsiä ja kierretappeja/ruuvia käyttäen.

Kommentit

Tuota toista kuvaa katsellessa iski ihmetys, että voiko tuo tosiaan olla pienoismallista.. Upeaa jälkeä!
Hei! Olisiko kellään tiedossa tähän kyseiseen malliin renkaita? nämä kuvassa olevat renkaat on hieman liian pienet! ( kuvan renkaat on 1:5 Rc-autosta) Jos löytyisi pelkät kumit voisin tehdä metallista vanteet. Kumin korkeus sais olla isompi kun kuvassa.Kumin ulkohalkaisija sais olla n.125mm, max 130mm. Terv.Mikko M
Näyttää pelti taipuvan! Kunnioitusta herättävää työtä. (tämä ja edelliset työsi)
Akaisempien kuvien perusteella olin kuvitellut että tästä tulisi jonkinlainen pick-up - siis avolava, vaan eipäs näytä tulevankaan.
Täällä hitsaamisesta mitään tietämätön voi vaan ihailla kateellisena ja mielenkiinnolla seurata tämän projektin edistymistä.
Tuota… Eikös tuon saisi autoliikkeestä helpommalla ? Omat hermot (taidoista nyt puhumattakaan) eivät riitäisi tämmöiseen. Todella hienoa työtä!
Kiitos kommenteista!! on se aika haastavaa hommaa, ja täytyy kyllä olla mielenkiintoa pelliä ja mig-hitsiä kohtaan;) Sitte alakaa aharistamahan ku joutuu teherä saman pellin monehen kertahan:)
Ennenki oon täällä väärin automalleja nimenny, mutta kyllä se TransAmilta näyttääs…? Hienosti näyttää rauta taipuvan!
Väärin meni;)
Ilmiselvä Camaro, vai mitä? On muuten mestarin kädenjälkeä.
Joo Camaroa se esittää. Maailmas on vain yks mestari, se en ole mä;)
PeteU 11.2.2007 09:30 Vastaa lainauksella
Kyllä on hienoa työtä!
Tuotko ModelExpoon näytille joitain, esim se nosturikin on upea.
Oon kyllä ilimoottautunu, mut valitettavasti näyttääs siltä että en pääse tulemahan ollenkaa:( . Valuutta puali on heikko, moon työkyv.eläkkeellä, eli ei suuremmin pörssiä:/ Loukkasin selkäni auto-onnettomuudessa v.1999. Siksi mulla onki aikaa rakennella:) Et löytyy hyviäkin pualia eläkkeellä olosta;)
shesa 26.2.2007 06:25 Vastaa lainauksella
Eiköhän tästäkin kollektiivista senverran löydy solidaarisuutta, että tehdään pieni keräys asian hyväksi. Vai mitä mieltä olette?
Kiitos !!!:)) Jutihin eileen pistin peruutus viästin model expoon:( Eiköhän nuata messuja ja näytteyjä oo viälä:) Orottelin että jos siältä kuuluus jotaki vastausta, että onko mun ilmoittautumisia eres vastaanotettu, eikä mitää oo kuulunu niin ajattelin että perun homman. Pitää sitte joskus isona Heh!;) Ilimootelkaa jos on jotain asiallisia näyttelyjä täs lähempänä pohojanmaata. Mikäli asiat on ens vuanna paremmin tuun model expoon eherottomasti! Kiitos Hirviästi kaikille Kannustajille!!
Auton merkistä en tiedä hittojakaan, mutta todella hienolta näyttää. Toivottavasti jaksat duunata (tuunata?) valmiiksi.
kiitos! eiköhän sitä jaksa, paussi saatta välillä tulla.
Täältä kuulu vaan "kops" kun leuka tipahti jälleen kerran lattialle. Ei voi kun ihastella…

Jo pelkästään tuo moottori olis näyttelykelpoinen malli…

Toiset vaan YRITTÄÄ saada edes puoliks noin hyvän näköstä valmiista muovipaloista…

Melkein alkaa jo hävettää… :)
Heh HeH!! Tanks!!:))
Kadehdittavaa osaamista ja viitsimistä. Kait tuon veekasin saa myös käyntiin? ;)
Tota Joo mutta räkä lentää niin kovaa;)
Iso työhän siinä varmasti olis, mutta teoriassa pysyisit tekemään toimivan moottorin? Siltä ainakin näyttää!
Rauta tottelee todellista tekijää! Kyllä on upeaa jälkeä, kertakaikkiaan!!!!
Wilsson 12.3.2007 21:06 Vastaa lainauksella
hienolta tuo näyttää :) täytyy sanoo et en ite olis mitenkään tollasta jaksais tehä! mut hienolta näyttää toi moottoris(vaikka mitään mallia et oo siihen käyttäny oikein)
Joo en siinä suuremmin mitää yhtä moottoria oo yrittäny jäljitellä. Pitää jokukerta teherä sellaanen moottori että olis joku erityynen malli. Moon muutaman kuvan kopsannu V8 leherestä/netistä ja siitä ottanu vähä osviittaa. Olis mukava jos jossain vois kuvata jonku Tosi komian moottorin ja siitä teherä sopivan kokooneen ja näköönen. Kiitos Hirviästä kannustuksista!Tästä on mukava jatkaa etehenpäin:))!! Niin jos käyvää konesta rupiaas tekemähän niin, nokan ja kampuran teko ei multa onnistu, pitääs ensi nähärä kuinka se teherähän.
Tuohon moottoriin vielä tulpanjohdot ja muut perusletkut yms. Sitten menis kuvissa aidosta :)
Kyllähän ne siihen tulee kunhan jaksat odottaa:) :)
Se on noin metrin pituunen.
mälläsit sä tollasen 1:1 vehkeen siinä onnetomuudes vai
heh en vaan se oli c mallin mersu ja olin kyytis vaan:)
ristokin 4.4.2007 20:47 Vastaa lainauksella
Tällaasena keski-ikääsenä käsillänsä näpräävänä jokapaikanhöylänä nostan hattua korkialle noita kuvia kahtoessa. Siinä kuulkaa moni keskenkasvuunen häpiää ja lujaa, kun näköö tuollaasta kättentyätä.
Tuli vaan mielehen, jotta mikses teheny samaan tiän toimivaa tuosta konehesta…:)
Kiitos! Ei mun tairot taira riittää siihen:)
Ei voi muuta todeta kun on uskomatonta käden taitoa. Mahtavaa jälkeä.
Kiitos Kiitos!:)
jännättää se messu, että mitä miältä ihimiset on malliista ku näköö livenä. Onkohan valokuva antanu huonomman vain paremman kuvan. Itte ku kattoo mallia päivät pitkä niin sitä ei näe ku virheet vain.
tontza 23.4.2007 12:42 Vastaa lainauksella
on kyl upee vehje.. ja taidolla kasattu..
täytyy sanoo et tekee mieli jäädä eläkkeellä ja rupee rakentaa
Jos Terveenä voit jäärä elääkkeelle ja eläke on paree ku minimi, niin ei muuta ku kokopäivä harrastelemahan vain!!;) Mulla se ruakotoon on se minimi ja viälä selekä pistää vastahan heti ku innostuu liikaa Heh!:) Onhan se mukava rakennella leluja niin ku huvittaa, jos vain elää vaatimattomasti niin kyllä sitä aika piänellä tuloo toimehen, mutta se rajoottaa sitte harrastustoimintaa ku ei oo rahaa. Mäki rakennan isoo veljen konehilla, ei mulla ittellä olisi varaa ostaa sorvia ja jyrsintä. Eli ku velii tuloo sanomahan että son loppu ny niin siihen se sitte loppuu:)) eiku :(
Tuo pelishow pistää hävettään…omasta puolesta.
Ite kun ei viitsisi millään porata auki yhden tankin muovisia ajovaloja, ja vielä pitäisi laittaa kirkkaat muovit päälle.

Luulen kullä, että sain tästä edes hieman inspistä hommaan. Pakko jaksaa :-)
Hyvä jos joku saa inspistä näistä:))
Nöyrin Kiitos!!
Upeeta työtä! Mulla on paperille valmistumassa kone tommoseen siis toimiva V8… Lohkon koneistukseen en ole keksinyt ratkaisua. Alumiinia lohko ja teräsputkista (kuivat putket) sylintereiksi jne… kansi ratkaisu heiman erilainen kuin alkuperäinen mutta toimiva. Olen tuota suunnitellut ja miettinyt v.93 asti. Koria en vielä ole miettinyt mutta tuossa olet kyllä tehnyt hienoja ratkaisuja! Kuten nuo etupään ripustukset esim.
Kiitos! joo mäki oon suunnitellu käyvää moottoria, toki vain ajatus asteelle. Mieles oli että olisin hyöryntäny pienoismolttiksien mäntiä ja sylinterinputkia. Mut pitää jättää ne suunnitelmat tuannemmas ku siihen pitää vähä keskittyä enemmän ku nuahin mitä ny teen. Olis miälenkiintoista nähärä se sun tekemä kone ku alakaat rakentamaan. Missä suhteessa oot ajatellu tehdä?
On hienon näköistä työtä,ei voi kuin ihastella.
Tuossa linkki sivuille josta löytyy toimivaa V-8 pienoiskoossa ja muitakin moottoreita.
Toivoittavasti on linkistä jotain iloa.
www.nvbackflow.com/engines/
Kiitti linkistä ja kehuista! oon vieraallu kyseisillä sivuulla ja kualannu pairan märiäksi:) Omassa mallissa pitääs olla paljon pienempi kone ku nää heepot on rakentanu.
Omalle koneelle mittakaava n.1:6 tai 1:5, Malliksi ostin tommosen polttiksen moottorin josta sitten voi vähän suuntaa ottaa. Noita "mini" moottoreiden tekijöitä on useitakin. Yksi upeimmista koko paketeista lienee tuo Ferrari -> www.autoblog.com/2006/11/30/video-homemade-1-3-scale-ferrari-312pb-fully-functional/

Männät voisi tehdä ihan alumiini pyörö tangosta ja kanget alumiini tangosta ja tosiaan sylinterit saumattomasta teräs putkesta. Koneen kun ei tarvi täyttää saastemääräyksiä, olla taloudellinen eikä siten olla myöskään korkea puristeinen.
joo tua ferrari on kyllä sellaanen että en eres haaveele lähtiä tekemähän nuan pitkää projektia. Sillä ferrari jäbällä taitaa olla lompakko kunnos:). Joo eipä se paljoa tarvi ku 2t kone käy. ajattelin ensi alootella jos innostun niin tekis tosiaan jonkin v8 tai vaikka kutonen 2t ja sitte vasta tehdä kunnnon 4tahtista ku vähä oppii. eniten mua askarruttaa kuinka saan kunnon nokan ja kampuran? Kaikki vinkit on tervetullehia.
ristokin 8.5.2007 17:04 Vastaa lainauksella
Terveeks taas.
Tulipahan ihmeteltyä nua kuvat taas kerran. Hoijaa…Kuule, porukka ei kohta enää uskalla katsella niitä, kun tulee niin huono omatunto omista tekemättömistä ( eh, siis tietenkin vain hieman keskeneräisistä… ) askareista.
Hmm. Huomaan, että muillekin on tuo moottoriajatus väistämättä tullut mieleen. Eli odotettavissa väistämättä lienee, jotta jonain päivänä vielä pöydällä pörisee nyrkinkokoinen vinkkeli ?
Kampura ? Eikös ne muinaiset Suzukin 2t -kolmosten mutkaraudat olleet palasista koottu ? Kun oli niitä kovettuvia stefojakin aina siellä välissä.
Ja nokka samaten. Kun näkyy tuo jyrsimen käyttö olevan hanskassa, eikä pienuus ole kuin muodollinen haaste ?
Moro! Heh! eikai tää ny niin tarkka oon, sinne päin vaan:) Pitää kattua jos joskus rupiaas oikeen syventymähän niihin käyvihin, sitte se seleviää saanko käymähän muutoinki ku vain pörräämällä:)) mukavasti ihimiset on kattellu nuata kuvia laskurin mukaan, mutta en tiärä oikeen kuinka tua laskuri toimii? Sellaasen moottorin tekohon pitää olla reiruhun aikaa ja intoa. Muuten niistä tuloo niitä ikuusuus rojektia. Mulla on aikaa mutta se kunnon into viälä on hioontumas johonaki;) livenä ku näkis osina sellaasen konehen niin sattaas innostua.
japa 9.5.2007 20:24 Vastaa lainauksella
ei pysty sanomaan mitään.. vie sanat suusta totaalisesti… pitäs viisiinkin itekin ruveta suunnittelemaan jotain vastaavaa projektia, pienempänä tili tehty malleja puusta, oli ohjaus ja kakikki ovet aukes yms, sillon olin ala-asteella, nyttemmin ikää on "jo" 20 pitäs varmaa ruveta hereättelemään vanhaa harrasatusta uudelle, tällä kertaa metallista, kun tuli levysepän paperitkin hommattua amiksesta… ja kaiken lainen pikku näpertely on ollu iana lähellä sydäntä

ehdotuksena että seuraavaksi tekisit 1977 mallisesta toyota corolla 2D ht vastaavan laisen malliin… kun sellanen löytyy kotipihalta harraste autona, voin lähetellä kuvia jos kiinnostaa emailini [email protected] :D
Kiitos! mallit on torella kova töisiä, pitää aina tarkoo miättiä mitä mallia alakaa tekemähän seuraavaksi. jotenka vinkit on aina tervetullehia:) kyllä kannattaa kokeella teherä jos vähääkää tuntuu että vois onnistua!!
Hei Kaikki!! Nyt Tämä Harrastus taitaa jäädä taka-alalle, koska Alan yritäjäksi parin viikon sisällä:), eli luultavasti tässä kesäkuussa vielä. Aloitan Männyn Hitsauspalvelu nimisen yrityksen Joka kulkee pienen kuorma-auton kyydissä. Työn kuvaan kuuluu Maansiirtokoneiden ja raskaskalustojen korjaushitsaukset paikan päällä(eli tarkoittaa että voin hitsata missä vaan) Agregaatti tekee koneilleni virran, ja pienet koneistukset korjaamolla. Puikko myöskin pitäisi palaa riittävän hyvin. Olen pienestä pitäen jossain muodossa tehny tällaisia korjaushitsauksia melkein aina kun olen ollu työelämässä ennen onnettomuuttani olen työni ohella hitsannu koko ajan:). Pienoismalleja rakennan vain tämän jälkeen tilauksesta. ei taida muuten tulla koskaan mallini valmiiksi jos iltaisin silloin tällöin tekisin niitä;).
Mikäli mahdollista koitan saada ton camaron valamihiksi joskus;)
Samuli 16.6.2007 22:33 Vastaa lainauksella
Kyllä se siitä joskus valmistuu. Eikös se ole niin että hiljaa hyvää tulee.
Mikko Mänty on tään netin mailmanmestari mallari…eiköstä vaan,vastaväitteitä ei hyväksytä
Ihan ylimmäisessä kuvassa näyttää siltä että auton A pilari on ruostunut :S
Wilsson 17.7.2007 08:38 Vastaa lainauksella
pidemmän aikaan ei oo tullu täällä käytyä, niin piti tulla malliasi vilkaisemaan :) ja todella upeaa työtä täytyy sano! ja hyvät kesät itsellesikin :D ja uusien ideoiden kehittämistä :) jatka samaan rataan
Teitkö koneen mustasta raudasta vaiko alumiinista? Jyrsimelläkö teit nuo hihnapyörän urat? Ite jonkun verran osaan sorvailla ja jyrsiä ni vois sit joskus ku on hyvät vehkeet jossaki ni koeilla tehä tommosta konetta. Ku tykkään rakennel malleista vaan koneita ni ois aika näyttävä tommonen metallinen kone.
Mustasta raudasta teen kaikki en käytä alumiinia ollenkaa. Jyrsimellä ja sorvilla työstän osat.
Mikko Mänty kirjoitti:
Mustasta raudasta teen kaikki en käytä alumiinia ollenkaa. Jyrsimellä ja sorvilla työstän osat.
Paljoko tuommoselle autolle tullee sitten painoa? Tietty halvemmaks tulee ku mustasta tekee. Maalatko tai käsitteletkö osat jollaki ettei ne ruostu? Alumiinista tietty ois helpompi sorvata mut se maksaa huomattavasti enemmän.
Materiaalille ei tule hintaa juuri mitään, kun romurauta käy hyvin. Ruuvien kirteet tulee kestävät. Alumiini on aika heikkoa ja hitsattavuus on mustalla raudalla mukavampi. ja tietenkin halusin näyttää että kyllä raudastakin onnistuu ku kaikki tekee aina muovista, messingistä, kuparista ja alumiini. On niitä paljonki helppoja keinoja ja materiaaleja mut tosiaan tässä tapauksessa kysymys on vaan siitä että halusin käyttää vain tätä materiaalia:)
tosi hieno!
siis todella uppee auto varmaan on työtunteja männy.
ei suatta komia! siis itte oot tehny noi osaset? kauhija urakka varmaanni ompi ollu. mitteehä tähä nytten sanos… saakeli uppee se o. sitte ku pinta saapi vähäse maalilta kosketusta ni oijjoijjoi… teeppä ny viälä valamiiksi toe ni oot aplootit ansainnu.
Noku eläke loppui kesken ja nyt ei meinaa töiren päälle jaksaa eres kattoa projektia:) se vaatis viälä n. 400tyä tuntia 650h on kulunu. No onneksi ei kaikki mallit oo jääny kesken:))
ei voi oikee muutaku ihailla!! kateeks käy..täytyy myöntää.. :)
sv 14.9.2007 13:20 Vastaa lainauksella
Paras ja tarkin malli koko sivuistoilla! Kyllä jos 1:24 malleissa meinaa olla jo pieniä osia turhan paljon niin kyllä tämä on ihan toista luokkaansa! Tarkasti olet ahertanut! Meinaatko muuten maalata tämän vielä?
Kiitosta vaan:)) Kyllä oli tarkoitus maalata joskus mut saas nähärä saako koskaa valamihiksi:)
Tomi A 21.9.2007 21:40 Vastaa lainauksella
Mikko Mänty kirjoitti:
Kiitos! Ei mun tairot taira riittää siihen:)
Uskonpa että riittää taidot toimivaan moottoriin kun katsoo tota jälkeä. Eikun lennokin hehkutulpat ja metanolia polttoaineeksi. Ohan noita moottoreita paljonkin tehty V8 ja V12 sia. Tehdastekoisiakin vaan maksaakin noin 8000e. Mutta jos pelkkää mallia ajattelit etkä kulkevaa niin todella hieno peli. Seuraan kyllä innolla tätä projektia:)
Joo en alunperinkää halunnu toimivaa, koska se liitty sit rc-kategoriaan;)
Tomi A 23.9.2007 22:27 Vastaa lainauksella
Mikko Mänty kirjoitti:
Joo en alunperinkää halunnu toimivaa, koska se liitty sit rc-kategoriaan;)
Joo hino mallina. Eihan tuota raskisikaan muokata rc autoksi. Niin kyselit renkaisiin kumeja voisi ne voisi tehdä paksusta kumi letkusta, Itte tein yhteen rc autoon kun ei löytynny sopivia kumeja. esim. 1:1 Kuorma Auton vesiletkusta tai vastaavasta.
jep! voi helposti sileitä kumeja paistaa ku hakee kumimassaa sellaisesta paikasta jossa paistetaan pintoja renkaisiin. jos haluaa kuvion siihen muottiin, sitte tulookin töitä liikaa mulle:) mut siinä on se mutta ;) en mä ainakaan osaa tehdä siitä kuviosta sellaista että se olis aidon näköinen. ja cnc- koneet on mulle hepreaa ja pitäis olla 5 akseli kone joka sen tekis. Liika kallis:)). Löysin tanskasta hyvännäköiset renkaat, kunhan osais tilata ne sieltä ku kielitaito ei ole vielä kasvanu ;)
onko ittelläs camaro kun on noin tarkasti tehty?
ei ikinä oo ollu! ku kattelin oikeaa tehdäkseni mallin niin ei mistää löytyny. piti netistä vain muutamasta kuvasta tehdä:)
hullua! :D mä en koskaa pystys tollasee.
Raimo Leino 20.10.2007 17:50 Vastaa lainauksella
Kieltämättä komea vaimo. Eikun siis Camaro.
meinastko tehä itse vanteetkin?
Joo iliman muuta. Ei nua muaviset sovi tuahon ensinkää:)
minkäs tyylisiä meinasit?
emmä oikeen viälä tiärä, pitää kattoa minkälaaset saa kivuttomasti tehtyä.
Lauri-Lepju 13.11.2007 22:50 Vastaa lainauksella
Olet mahtava rakentaja
th 20.1.2008 17:07 Vastaa lainauksella
Mikko Mänty kirjoitti:
Löysin tanskasta hyvännäköiset renkaat, kunhan osais tilata ne sieltä ku kielitaito ei ole vielä kasvanu ;)
Mulla on kasvanu. Laita saitin urli ja oma osoitteesi vaikka yksityisviestinä, niin hoidetaan Camaroon kumit. Jos haluat.
Moro,

Tuolta saa ainakin valmiita.

www.kl-modelltuning.de/index.php
no ohhooh!tämä on kyllä ihan selvästi ammattilaisen jälkeä!!oot ihan älyttömän hyvä tekemään kaikkia osia ja malleja kun olen kattellut irc-gallerias sun kuvias niin kaikki mallis on v**u* hienoja!!saa ainakin taivutella pelliä vähäsen!:D
sämi 20.4.2008 16:31 Vastaa lainauksella
on kyllä komee kamaro ja kui iso tuo mootori on livenä ;D
JJ Hilska 24.7.2008 20:22 Vastaa lainauksella
En ole ennen nähnyt että kukaan osaisi tehdä pellistä/rautaosista yhtään taidokkaammin kuin sinä!
Tosi hyvin tehty camora vaikka sanoit etei näytä mutta kyl se näyttää ja sisältä toi on upee
joo ja kesken vieläki :))!!
ei voi sanoo että tylsästi kasattu suoraan laatikosta ;) hieno masiina
tää on kyl ainaki viiden tähden arvonen! nostan hattua sulle/niille jotka osaa/jaksaa vääntää ja kääntää peltiä ja metallia näin hyvin! en osaa muuta sanoa ku täytteellinen!
Pari vuotta vierähtäny edellisestä kommentista. Onkos projekti edennyt? Mun projekti on samassa tilassa ku oli edelliselläkin kerralla… liikaa projekteja.
Veli-Matti Enkenberg kirjoitti:
Pari vuotta vierähtäny edellisestä kommentista. Onkos projekti edennyt? Mun projekti on samassa tilassa ku oli edelliselläkin kerralla… liikaa projekteja.
Joo ei sitte yhtään ole edenny muu kuin ruoste. Laitoin firman ja sen jälkeen en ole kerenny kun siirtelemään mallia vain paikasta toiseen.
Siis ei voi tuosta ennää hienompaa tai tarkempaa pienoismallia tehä! vois jo melekeen sannoo et isomalli :D
mallaaja 17.6.2012 14:23 Vastaa lainauksella
minusta tuo muistuttaa… öööh… pontiac trans amilta.
Joo ja ritari Ässä vilkku vain eteen :))
mallaaja 21.7.2012 11:22 Vastaa lainauksella
jepulis!