Pienoismallit.net

Mitsubishi J2M3 Raiden

"Jack"

Nopeus, nousukyky ja aseistus olivat "Ukonnuolen" vaatimukset valmistajalle; kaartotaistelukyvystä ei edes esitetty toiveita ja toimintasäde oli vaatimaton verrattuna moneen muuhun japanilaiseen hävittäjään. Koneen tarkoituksena oli torjua korkealla lentäviä pommikoneita.

Koneen ensilento oli keväällä 1942, mutta ongelmat moottorin ja aerodynamiikan kohdalla viivästyttivät käyttöönottoa kahdella vuodella. Raidenia ei myöskään pidetty kovinkaan tärkeänä, sillä suunnittelijat käyttivät suuren osan ajastaan Zeron kehittämiseen. Vuonna 1944, jolloin Raiden tuli taistelukäyttöön, torjuntahävittäjille oli kysyntää, ja osin panssaroitu J2M3 oli pommikoneita vastaan lentäneiden ykkösvalinta. Koneen jatkokehitys oli kuitenkin edelleen epävarmaa, ja sitä rakennettiinkin alle 700 kappaletta. Tässä yksilössä on vakioaseistus eli neljä 20 mm tykkiä. Jotkut yksiköt asensivat koneisiinsa viistosti eteen ylös ampuvat tykin saksalaisen Schräge Musikin tapaan.

Kommentit

Äärinmäisen kaunis japanialais-hävittäjä oikeaan skaalaan. Maalaus ja siirtokuvat loistavia.
Hienoa työtä, kunhan maalaat siiven alta vielä nuo hylsynpoisto aukot mustalla, niin jopas on komia!
Mun mielestä oikein hienosti onnistunut täällä harvemmin nähty japsihävittäjä. Maalauksesta pidän erityisesti.
Kiitos palautteesta. Kokeilin tällä kertaa vähän rankempaa vanhennusta ja itse olin vähän kahden vaiheilla tuon suhteen, mutta ehkäpä tämä on askel oikeaan suuntaan. Kuvissa vaikutelma on kyllä vähän kevyempi kuin luonnossa.
On komea raiden. Vanhennus on juuri sopivaa eikä mennyt mitenkään yli.
Hienosti rakennettu ja maalattu Raiden. Vanhennuksetkin ovat oikein hyvät, ei mitenkään ylilyövät. Siirtokuvat on saatu hyvin istumaan malliin, näyttävät ihan maalatuilta.
P.P. 13.6.2016 12:01 Vastaa lainauksella
Perus hieno ja siisti raiden. Säistämistä olisin kaivannut enemmän, olihan usein tyynenmeren japsikoneissa maali kulunut oikein raankalla kädellä. Mutta hieno silti.
Kiitos. Vanhentamisesta tuli vielä mieleen, että lohkeillut maali jäi tässä aika olemattomiin, koska se ei ollut onnistuakseen.
Aika onnistunut isoon mittakaavaan. Voisiko vielä noihin siipien allla oleviin siirtokuviin tehdä ns. paneelileikkaukset tai saada ne upotettua sinne missä ne olivatkin.

Japanin keksinnöt ovat kerrassaan huikeita ja taitavat olla vieläkin. Maan tunnukset lentokoneissa eivät olleet varmaan ihan insinööriluokkaa, koska näyttivät maalitauluilta. Mutta se lienee ollut poliittinen tai Keisarillinen päätös.
Kiitos huomioista, pitää kiinnittää enemmän huomiota tuohon tulevaisuudessa.
Siisti Mitsu!
Kokonaisuutena tosi hyvä setti nätistä koneesta.
Kuten yllä mainittiinkin niin dekaalileikkaukset seuraavaan malliin, muuten kaikin puolin hienoa jälkeä!!
Kiitos.
JJR 11.2.2017 20:28 Vastaa lainauksella
Hienosti maalattu! Millaisilla maaleilla (spray, pensseli?) olet maalannut? Ajanpatinan olet saanut myös hyvin tehtyä. Muutkin mallisi mitä olet maalannut, ovat hienoja myös.
Olen maalannut mallin siveltimillä.

Maalit ovat Vallejon Model Color -akryylejä, joita käytän runsaasti ohennettuina. Muistaakseni kokeilin tässä mallissa nk. preshading-tekniikkaa: maalasin paneelirajat mustiksi ohuehkolla siveltimellä (2 tai 3), jonka jälkeen maalasin useita kerroksia lopullista väriä. Tämän jälkeen lisäsin kevyesti sävytettyä perusväriä koskematta paneelirajoihin. Korostin rajat AK:n tai Ammo of Migin washeilla ja sävytin joitain alueita (esim. kansallistunnus) huokoisen pahvin päällä minuutin kuivatetulla öljyvärillä. Lakkana mattalakka. Pakokaasuvanat ovat AK:n tai Ammo of Migin pigmenttiä.

Tässä taisi käydän alunperin niin, että tavoittelin lohkeillutta maalipintaa (metalli paistaisi läpi), mutta tämä ei toiminut ja säistyksestä tuli tällainen, kun peittelin pahimpia kohtia tarkoituksellisen eri sävyisillä väreillä.