Pienoismallit.net

HN-464

Academyn 1/32 F/A-18 Hornetin suomalaistaminen

Tämän projektin tavoitteena on Academyn 1/32 D-hornetin suomalaistaminen. Toivon palautetta rakennusvaiheen ratkaisuistani ja mitä olisin voinut tehdä toisin. Toisaalta toivon, että tässä esitellyistä tarvittavista muutostöistä mallisarjaan on kenties jollekin jotain hyötyä suomihornettia mallatessa.

Tavoiteltavana loppuasetelmana on pienoismallina näyttävä HN-464 MLU1 Litening AT:lla, lisäsäiliöillä ja harjoitusohjuksilla varustettuna.

merkinnät

Tässä siis koko komeudessaan F/A-18D Hornet MLU1 HN-464. Maalattu Vallejon model air väreillä 71.046 ja 71.120, jotka vastaavat F.S. 36375 ja 36320 värejä. Ensin koko kone on maalattu alapuolen harmaalla. Sitten mustalla maalilla ja mustalla pigmenttijauheella esivarjostettu. Sitten vedin kerrokset päävärejä pintaan, jonka jälkeen molemmista tummennettu ja vaalennettu versio sopivilta osin päälle. lopuksi sävyerojen tasaukset päävärillä ja uusinta kierros:) Minulla on hyvät kuvat ko. koneyksilöstä ja maalipaikkoja replikoiden sai pintaan kivasti eloa. Ennen siirtokuvia kirkaslakka ja jälkeen matta. Lopuksi vielä washit eri ruskeilla ja lähes…
Malli on valmis. Tässä kuitenkin vielä viimeiset yksityiskohdat esittelyssä. Malli esittää konetta sellaisena kuin lentotekninen henkilöstö sen usein kohtaa; ei siis lennolle valmiina. Tutkan radomi on auki ja tutkan räkki vedettynä pihalle; jotain vikaa ehkä… 2010 vuosikymmenen vaihteen tienoilla lentojarrutilaan piti tehdä päivittäin silmämääräisiä särötarkastuksia. Jotain lisätarkastuksen tarvetta on ilmennyt, koska lentojarrun maavarmistin on asennettu työskentelyä helpottamaan. AN/AAQ-28 Litening AT podit tulivat käyttöön noina aikoina myös ja semmoisen pötkön halusin tähän malliin. Se poiki sitten lisäsäiliöt sisäripustimiin ja…
MLU1 modifikaation yhteydessä suomalaisiin Horneteihin tuli mahdollisuus kypärätähtäimen (JHMCS) käyttöön. Järjestelmä perustuu pään (kypärän) liikkeen aiheuttaman muutoksen magneettikentässä seuraamiseen. Järjestelmän näkyvä osa on kuomuun asennettu magneettikenttälähetin. Tämä malli tulee esittämään konetta radomi auki. Mallisarjan radomin sisäpuoli oli hyvin karu ja aiheutti lisätöitä. Mallisarjan liekinpitimet esittivät vanhaa mallia, joka oli poistunut tai ainakin hyvin harvinainen 2010 vuosikymmenen vaihteessa. Rakensin itse uudenmalliset flame holderit (Volvo) miljoonalaatikon osista ja muovilevystä.
Kesän tohinat on takanapäin ja syksyn pimetessä voi taas keskittyä mallailun maailmaan. Projekti etenee jonkin verran tätä blogia edessä ja malli onkin tätä kirjoittaessa jo pääosin kasassa ja maalausvaiheessa. Tässä merkinnässä tarkastellaan laskutelinetilat ja niihin tehdyt muutostyöt. Pieniä yksityiskohtia joutuu telinetiloihin tekemään, jotta malli vastaisi a. D-mallia b. MLU1 -tason konetta ja c. suomalaisten käytössä olevaa Hornetia. Detailitaso on sarjassa aika hyvä, mutta rimaa saa helposti hilattua korkeammalle etsiseteillä (osien sopivuus todella hyvä) ja omilla pikku lisäyksillä.
Hornetin varsin silmiinpistävät massiiviset laskutelineet rakentuvat sarjassa metallisten runkojen ympärille. Osia on paljon ja kittiä kuluu. Telineet ovat kuitenkin melko hyvä ja yksityiskohtainen esitys ja yksityiskohtia voi lisätä käyttämästäni F/A-18 Hornet exterior -etsiarkilta, jonka nokka- ja päätelineisiin tarkoitetut osat ovat kaikki käytettävissä suomikoneessa. Suurimmat puutteet koskevat johdotuksia ja hydrauliputkistoja. Maailmalla C/D -mallin Horneteissa esiintyy kuvista päätellen monenlaisia laskutelineitä; eroja on ennenkaikkea yksityiskohdissa ja niiden väreissä, mutta myös isot kokonaisuudet poikkeavat täysin, esim…
Hornetin ohjaamo on mallailun kannalta kiehtova, koska se jää hyvin näkyville varsinkin kun kuomu jätetään auki. Sarjan ohjaamo on aika yksityiskohtainen ja laadukas. F-18 Hornet placards ja F/A-18D Hornet interior etseillä ohjaamoista saa yhä vain näyttävämmän, mutta muutama huomioitava asia on suomalaista HND -konetta mallatessa. Ensiksikin takaohjaamoa ei tehdä ohjeen mukaisesti tähtärin työpaikaksi vaan normaaleilla ohjaussauvalla ja kaasukahvoilla varustetuksi (sananmukaisesti) ohjaamoksi. Tähän sarjasta löytyvät tarvittavat osat. Etsiarkin vaihtoehtojen kanssa on oltava tarkkana, etuohjaamon instrumenttipaneelin keskikonsoliin valitaan…
Sarjan mukana tulee 14 osasta koostuvat heittosituimet, joista Eduardin etsilevyllä saa tehtyä hyvännäköiset amerikkalaisissa koneissa käytetyt penkit (ymmärtääkseni SJU-5/6). Suomalaisissa Horneteissa on käytössä kuitenkin SJU-17(V)1/A tai SJU-17(V)2/A malliset istuimet. Penkin lisäksi vyöt eroavat merkittävästi sarjassa tai etsiarkilla mallinnetusta. Tehdyt muutostyöt kuvien yhteydessä.
Mallipaketin terävöittämiseksi hankittu: F-4Dable models Suomi hornettiin siirtokuvat Nippu Eduardin etsejä -F-18D Hornet interior -F-18 exterior -F-18C ejection seat X 2 -F-18 placards -F-18 armament -F-18 Hornet exhaust set -F-18 mesh set Ja sitten remove before flight -lippuja Osalla tuotteista käytettävyys tässä projektissa hyvä ja osalla huonompi.