Pienoismallit.net

Bristol Blenheim Mk IV

BL-200

Bristol Blenheim oli runsaslukuisin ( 97 kpl ) ilmavoimiemme käytössä olleista pommikoneista ja tämä konetyyppi oli käytössä talvisodasta lapin sotaan saakka, vielä sotien jälkeenkin koneilla lennettiin aina vuoteen 1958 saakka. Sodan jälkeinen lentotoiminta oli lähinnä ilmakuvausta, ilmamaalin hinausta ja koulutuskäyttöä, käytössä oli vielä 37 lentokuntoista konetta.

Suomeen hankituista koneista 75 oli lyhytnokkaisia MkI koneita ja 22 pitkänokkaisia MkIV koneita. Ensimmäinen kone lennettiin Suomeen 29.07.1937. Englannista Suomeen lennettiin yhteensä 42 konetta ja loput 55 konetta koottiin Suomessa lisenssillä. Näistä Suomessa kootuista 40 viimeisintä (5. ja 6. sarja ) BL-161 - 190 ja BL-196 - BL-205 hankittiin Saksan sotasaalisvarikolta ja komponentit olivat pääosin Jugoslavialaisen Ikarus tehtaan komponentteja.

Tässä Classic Airframesin sarjassa oli tunnukset BL-129 koneelle, mutta päätin tehdä kuitenkin BL-200 tunnuksilla olevan koneen ( ikään kuin kunnioittaen Tikkakoskelle kunnostettua konetta ). BL-200 koneen koelento tehtiin 21.3.1944 ja luovutettiin laivuekäyttöön 6.4.1944. Koneen viimeinen lento oli 5.6.1957 ja poistettiin vahvuudesta 6.10.1958.

Sarja oli laadultaan tuttua Classic Airframesia, viila, kitti ja hiomapaperi tulivat todella tutuiksi tämän projektin aikana! Pikku hiljaa tämäkin kone kuitenkin kasautui ja hermotkin ovat vielä jollain tapaa tallella. Eikä tallaista yli 100 eur. maksanutta sarjaa viitsinyt oikein keskenkään jättää ja roskikseen heittää, pakko oli puurtaa loppuun asti.

Kone rakentui pääosin sarjan osilla, mitään lisäosia en hankkinut kun näihin CA:n sarjoihin niitä ei tahdo kunnolla edes löytyäkään. Joitain puutteita tosin oli, esim. spinnereitä sarjassa ei ollut ( johtuen että oli mallinnettu vain BL-129 kone jossa niitä ei ollutkaan ), mutta onneksi miljoonalaatikosta löytyi Fokkereista jääneitä Mercury moottoreiden ylijäämä spinnereitä. Laskeutumisvaloja ei ollut mallinettu lainkaan, mutta ne sai tehtyä pyöreistä lasiosien valurangoista, samoin kehäantenni on lisätty, moottoriin lisätty pakokaasunkeräimen tukitangot, koneen runkoon lisätty pikkuikkunat molemmin puolin runkoa. Siinä kaiketi tärkeimmät.

Maalatttu / lakattu LifeColorin, Tamiyan ja Vallejon tuotteilla ja siveltimillä edelleen.

Kommentit

Sunbeam 25.5.2016 21:35 Vastaa lainauksella
Minä tästä osaa muuta sanoa kuin: Pidän oikein kovasti.

Hyvin selkeä ja kliini malli. Rakennusjälki on erinomaista, maalauksesta puhumattakaan. Käsittämättömän upeaa pensselöintiä. Harvinaisen upeasti kestää myös lähikuvat, jotka avaavat työn laatua entisestään. Mielestäni lopputulos pääsee paremmin oikeuksiinsa näin ilman vanhennuksia summuita.
Mahtava on työn jälki taas kerran. Jätetään vielä puolikas tähti reserviin ; )
Sunbeamin kommentteja kompaten: erinomaisen tyylikäs puhdas ja upea pitkänokka-Blennu! Ja lisäpropsit sivellintekniikasta!! Koska itsekin olen sivellinpuolen miehiä. Ei voi muuta kuin ihailla… Ja kun tietääCA:n mallien laadun, niin ei voi kuin ihmetellä kuinka olet näin tyylikkään lopputuloksen saanut!
Ja vanhennuksia/säistämisiä ei tämä malli kaipaa! Ja se on jämpti😜
Pidän todella, todella paljon!!!
Hyvän näköinen lopputulos ilmeisen haastavasta sarjasta! Kuten jo mainittua, nättiä pensselityöskentelyä. Ehkä tuohon jotain pientä, jos ei mitään vanhennuksia tai kulumia, niin pientä vaihtelua tai elävyyttä olisi voinut kikkailla. Mutta ei mitään, hyvin toimii näinkin.

Tuosta työvaihekuvissa olevasta laskutelineen valujämiä esittelevästä otoksesta tuli mieleen elävästi oma 1:72-skaalan Blenheim-projekti MPM:n sarjasta. CA:n sarja näkyy laatikkoarvioiden perusteella olevan aika pitkälti MPM:n hengenheimolaisia. Paitsi MPM:ssä pikkuosat sisältävä valuranka valettu ilmeisesti sentrifugimuotilla. Niissä osissa ei ollut niinkään riesana valujäte, vaan muottien poskellaan oleva kohdistus. Yritä siinä siistiä laskutelineitä ja muita pyöreäprofiilisia osia niin että lopputulos muistuttaisi pyöreää… :D
Hienosti onnistunut "classic catastrof"- mallisarja! Kannatti sinun tehdä toi. Ittellä sama vielä alkutekijöissä. saa nähdä valmistuuko koskaan…

terv. Seppo V
Hienosti onnistunut blenheim.Siveltimelläkin saa hyvää jälkeä kun osaa,kuvat pirteänkirkkaat ja terävät.Innostavaa katseltavaa.
Turha tässä on uusia kehusanoja keksiä, oleellisin on kommentoitu jo aikaisemmin. Hieno Blennu.
E-P
Varsin hienolta Blennulta näyttää. Itsellä on työn alla vastaava 1:72 MPM versio.

Koska itsellä ei ole mitään tuntumaa CA:n 1:48 malliin, niin on pakko kysyä:

Nyt kun teit BL-200 yksilön, niin miten siinä menee nuo pommikuilujen raamit? Kyseessähän lienee lentokone- tehtaalla tehty yksilö, joten raamit eivät ehkä mene kuten Englannissa tehdyillä versioilla?
PhantomII 27.5.2016 13:39 Vastaa lainauksella
Hieno on! Käytön jäljet puuttuvat, mutta olettaisin ajatuksena olleen tavallaan tyyppikuva IV-Blennusta ja tarkoitus on laittaa malli hyllylle/vitriiniin, eikä dioraamaan. Eli näin viimeisteltynä malli on oivallinen tapa esittää ihailijoille Blenheim IV-tyyppinen lentolaite.

Eihän museoihinkaan entisöityjä koneita eikä panssarivaunuja säistellä tai vanhenneta esim. Ardennien taisteluissa kärsineiden näköisiksi, vaan melko puhtoisilta ne museoissa näyttävät, ainakin omaan silmääni. Tästä keskustellaan aina tietyin väliajoin ja on aika jälleen yleisesti hyväksyä tällainen "vanhanaikainen" puhdas mallaustapa.
Suuret kiitokset ja kumarrus kaikille kommenteista ja arvosteluista!

Seppo, ei muuta kuin kärsivällisyyttä oman Blennusi kanssa, en epäile yhtään ettemmekö jossain vaiheessa pääse sitä ihailemaan…huipputuotoksia kun tuppaa siltä suunnalta tulemaan! Vaikka CA:n Blenheim tuottikin tuskaa, niin voin sanoa että astetta vaikeammaksi vielä meni vastaavan toimittajan Dornierin kanssa joka nyt on tuossa työn alla…saa nähdä valmistuuko Jouluksi!!

Mika, CA:n mallissa ei ollut avattavia pommiluukkuja, ainoastaan paneeliurat missä kohtaan luukut mahdollisesti sijaitsee. En tiedä mitä koneyksilöä mahdollisesti olet tekemässä, mutta eri sarjan koneissa oli varmaankin eroja. Ainakin ns. ykkössarjassa ( BL-104-121 ) ja mahdollisesti muissakin englannista lennetyissä koneissa ( kolmos- ja nelossarja ) BL-122-145 oli englantilaiset pomminripustimet, eli ei varsinaista pommikuilua joissa olisi avautuva luukku. Näissä "englantilaistyylisissä" ripustimissa pommit olivat näkyvissä lennon aikana ja silloin luukut olivat kokonaan pois.

Phantom ja muut, taidan olla tosiaan ns. "vanhan liiton" mallareita vaikka mallailuikäni vielä lyhyt onkin. En mielelläni lähde vanhentamaan etenkään juuri lentokoneita jotka eivät välttämättä todellisuudessakaan niin kovin rähjäisiä olleet. Jotain pientä kulumaa tai pakokaasujäämiä tilanteen mukaan. Sivellintekniikalla tehdessä se säistäminen on muutenkin paljon hankalampaa, esim. esivarjostuksia ei pysty tekemään vaan varjostukset pitäisi litkuttaa valmiille pinnoille…jätetään siis suosiolla taitavimmille.Todennäköisesti jatkan siis jatkossakin valitsemallani linjalla oltiin siitä sitten mitä mieltä hyvänsä. Ja kuten sanoit Phantom…juuri tämän nimenomaisen koneen halusinkin tehdä lähes kliininä ( ei nyt ihan museokoneena, mutta koneena joka juuri on ensilentonsa tehnyt ).
PhantomII 30.5.2016 21:48 Vastaa lainauksella
Juu, ei "vanhassa liitossa" tässäkään tapauksessa ole mitään huonoa, kuten sanottua. Näin voidaan tarkastella itse mallia tai sen esikuvaa sellaisena kuin se oli/on tarkoitettu.
markku r kirjoitti:
Ainakin ns. ykkössarjassa ( BL-104-121 ) ja mahdollisesti muissakin englannista lennetyissä koneissa ( kolmos- ja nelossarja ) BL-122-145 oli englantilaiset pomminripustimet, eli ei varsinaista pommikuilua joissa olisi avautuva luukku. Näissä "englantilaistyylisissä" ripustimissa pommit olivat näkyvissä lennon aikana ja silloin luukut olivat kokonaan pois.
Ykkössarjalaisissa oli pommikourut ilman luukkuja (pommit puoliksi rungon sisässä), muissa Englannista tulleissa oli täydet kuilut luukkuineen.
Hyvännäköinen Blenheim! Maalausjälki on hyvää ja osoitus hyvästä siveltimenkäytön hallinnasta. CA:n sarjat vaativat ilmeisesti paljon rakentajiltaan, mutta tässä se ei näy muuta kuin positiivisessa mielessä. Hyvä!
Upeen näkönen Blennu!
Hyvä maalipinta sekä siinä samalla nätti naamiomaalaus. Kaikin puolin hieno kokonaisuus!