Pienoismallit.net

Hylätty T-62

Kabul, Afganistan

Tällä kertaa olisi tarjolla ensimmäinen moderni tankkimalli allekirjoittaneelta, Trumpeterin T-62 mod.1972. Tämä malli on kypsynyt hyllyssä sen pari vuotta, hankin sen TankArt 3 kirjan innoittamana mutta aika ei tainnut olla kuitenkaan kypsä silloin projektin aloittamiseen. Facebookin T-62 -ryhmässä sattui eteen sopivasti kuvia Kabulin tankkien hautausmaalta ja kipinä syttyi uudestaan, ja tässä olisi lopputulos. Lisäosina mallissa MIG Productions Taliban T-62M1 muunnossarja sekä Friulin telat sekä satunnaista sälää.

Apuna projektissa on ollut edellä mainittu TA3 kirja sekä tämä kuva: KLIKS Omia sävellyksiä ja näkemyksiä on heitetty soppaan eikä lopputulos ole kaikille T-sarja puristeille varmaankaan mieleen ;) Sen verran hyvällä fiiliksellä ja vauhdilla malli kuitenkin valmistui että mukaan mahtuu parit huolimattomuusvirheetkin, onneksi nuo eivät ole mitään projektintappajia ja kokonaisuuteen eivät vaikuta omasta mielestä kovinkaan vakavasti.

Malli on pintakäsitelty pääsääntöisesti Tamiyan maaleilla, jonkun verran on käytetty myös Vallejoa ja AK Interactiven akryyleja. Chippailu on toteutettu hiuslakkatekniikalla, ja efektiä on korostettu paikoin öljyvärein. Lopuksi pintaan on vedetty MIG pigmenteistä tehty sekoitus pölyä, varsin miedosti kuitenkin. Tässä projektissa ehkä sanonta "vähemmän on enemmän" on ollut sellainen ohjenuora josta olen koittanut pitää kiinni. kaikenkaikkiaan mukava kokemus oman mukavuusalueen ulkopuolelta, tuskinpa jäänee ainoaksi moderniksi tankiksi.

Kommentit

Komia vaunu. Maalaus kaikin puolin oikein hyvin onnistunut, jos ajatuksena ollut että vaunu on seissyt kauan niin silloin ehkä "karumpi" ulkoasu olisi paikallaan.
En halunnut lähteä tämän kanssa liian rajuihin säistämisiin, ja kun noita kuvia kabulin vaunuista katselee niin onhan siellä vaunuja moneen lähtöön aivan raadoista varsin ehjän oloisiin. Tai oli, paikka lienee nykyään siivottu romuista.
Näyttää oikein tyylikkäältä tankilta, ruostetta oikein sopivasti. Bensatankin "reikä" ja kupolin laatat sopii malliin. Oikein hieno !
PhantomII 24.5.2016 17:18 Vastaa lainauksella
Parhaat sankarpäivänsä - ainakin toistaiseksi nähnyt - vaunu. Uskottavalta näyttää. 1:1-säistäminen on jo päässyt mukavasti vauhtiin. Yleensä vaunumallit esitetään kovia kokeneina, mutta taistelukuntoisina tai sitten jo lähinnä romuina. Mutta harvoin näkee tällaisia riisuttuja vaunumalleja. Siitä pluspisteitä. Hieno!
Mielssä on toinenkin hylkyprojekti, takomin AMX-13. Ensin pitää nakerrella trumpan JS-7 pois kuleksimasta :)