Pienoismallit.net

Focke-Wulf 190 D

Focke-Wulf 190 ei esittelyjä kaivanne ja aiheesta kiinnostuneet löytävät sitä kirjallisuudesta ja nykyisin netistä, vähintäänkin kiitettävästi. Yleisesti Doraksi kutsuttu ja myös Langnase-nimellä tunnettu pidempinokkainen Focke ei välttämättä ole koskaan kovin sykähdyttänyt minua, mutta 1990-luvulla Porilaisessa Citymarketissa hyllyssä komeillut loota oli kansikuvaltaan niin tyylikäs, että se oli hetimiten ostettava.

Tuo nimenomainen Citymarket kunnostautui 90-luvulla Hasegawan jälleenmyyjänä ja sieltä tuli hankittua parikin Hasen Phantomia ynnä muita saman valmistajan leko-malleja. Varmaan varttuneemmat paikalliset mallarit muistavat antoisat mallihyllyt, joista nykyisin voi vain kaihoisasti unelmoida.

Toimeen ryhdyin hetimiten mallin hankittuani, eikä rakenteluun kovasti aikaa kulunut, koska osat olivat toisiinsa sopivia ja homma eteni. Olin ostanut hieman ennen ensimmäisen maaliruiskuni ja kompuran ja ei muuta kuin kokeilemaan. Malli on toinen ruiskulla maalamani rakennussarja.

Detaljointiin käytin injektioneuloja (tykinputket ja pitot-putki) ohjaamoon vyöt Magic-tapesta ja antennilanka ohuesta käämilangasta. Sisävärinä Humbrolia, pyöräkuiluihin Gunzea ja ulkopuolen väritykseen Xtracoloria. Vähäiseen detaljointimaalaukseen Humbrolia kuivasutimalla. Peräsimen poikkeutin tuomaan malliin hieman elävyyttä.

Nyt kun Eetvartti on julkaisut omat Focke-Wulfinsa ja myös Tamiyalla on hyvä A-3:nsa alkaa olla kivasti valinnan varaa useampaankin alatyyppiin.

Kommentit

Hyvin onnistunut focke.Maalusrajat kadehdittavan hyvät,siirtokuvat ei hopeoi, muutenkin tasapainossa.Mistähän tuo punainen alapuolenmaalaus oikein on saanut ideansa?
Esko P. 14.5.2016 17:15 Vastaa lainauksella
Alapuolen tarkoitus oli varoittaa omia ampumasta. Taustalla oli esimerkiksi se kun operaatio Bodenplatten (alkuvuonna 1945) aikana saksalaiset ampuivat omiaan alas paljon näiden palatessa vihollisten puolelta. Nämä, tai ainakin osa näistä, oli tarkoitettu saksalaisten lentokenttien suojaksi loppusodan aikoihin, joten vihollisten ilmatorjunnasta ei ollut huolta alaosan vuoksi.

Hieno Focke tosiaan! Nämä hivelevät aina silmiä! Tämä yksilö ei ole minulle tuttu, mutta vähän vanhennuksia voisi ehkä lisäillä ja esim. antennin detaljointia voisi harkita.
Fockea pukkaa!
Ei tästä löydy oikeastaan mitään moitittavaa, kokonaisuus todella hyvä!!
Komea on. Rakentaminen ja maalaus erittäin hyviä vieläpä pikku mittakaavassa. Olipa hyvä että Esko selvensi tuon alapuolen värin tarkoitusta koska monesti olen ihmetellyt samaa asiaa kuin Sami.
PhantomII 18.5.2016 18:46 Vastaa lainauksella
Joo, kuten Esko selvensi. Lisäksi muistaisin lukeneeni, että juuri nämä Focket olisivat olleet nimenomaan Me 262:n suojakoneita nousujen ja varsinkin laskujen aikana. Tästä syystä alapuolet maalattiin näin, jotta oma ilmatorjunta ei ampuisi omia koneita.

Kiitos kaikille kommentoijille.
Todella hienosti onnistunut! Luulin ensin 1:48 skaalaksi, mutta olikin herrasmies skaalaan!! WoW! 5 antaisin, jos voisin!!

terv. Seppo V
PhantomII 30.5.2016 21:49 Vastaa lainauksella
Kiitos Seppo.
Pitkänokkainen Dora on kyllä kaunis kone, ja tässä on kaunis malli aiheesta. Maalauskaavio on onnistunut hyvin, ja nostan etenkin hattua siitä että tämä on vielä pikkuskaalassa. Erittäin hyvää työtä!