Pienoismallit.net

T-72

Ukraine, Kharkov Soviet tank graveyard

Luvassa erittäin kehnolaatuinen muovisarja T-72 vaunusta, joka piti vain rakentaa pois hyllystä kuleksimasta.

Rakennussarjan kasaus tapahtui aijemmin noin kuukausi sitten. Paljon osia en sarjasta tähän laittanut/aikaa käyttänyt, koska valun jälki oli todella huonoa. Maalauksen ja vanhennukset hoidin eilen. Projekti oli siis nopea pikamalli.

Mallin inspiraationa toimi sivusto johon on listattu maailmalta panssarivaunujen hautausmaita.
linkki: www.urbanghostsmedia.com…2014/12/10-abandoned-tank-graveyards-battle-vehicles-across-world/

Maalattu ruiskulla ja alusta on mahonkia.

Kommentit

Tyylikäs! Oma ACE:n T-72B on ollut jäähyllä nyt pari vuotta odottelemassa inspiraatiota (tätä ei varmaan tule koskaan Modelcollectin julkaistua erinomaisen T-72-perheen). Ei se nyt kokonaisuutena mielestäni kovin kehno sarja ole, mutta teettää kyllä töitä ja mielessä on ollut sama taktiikka sarjan puutteiden peittelyyn, eli rankka vanhentaminen ja pressuja sopiviin kohtiin.

Tässä mallissa ruoste-efekti on näyttävä jos ehkä turhan räikeä. Makuasia. Detailit on saatu hyvin esiin ja tykkään eläväisestä maalipinnasta. Heikoin lenkki lienee telaketjut. Sarjan telat ovat hirveät, lähes käyttökelvottomat, ja valitsemasi katkennut telaketju -tapa vielä paljastaa detaljoimatonta sisäpintaa enemmän.

Mutta hyvä kokonaisuus, erityisesti tähän mittakaavaan, ja respectit mallin valmiiksi asti tekemisestä. Näitä ACE:n sarjoista rakennettuja malleja ei pahemmin näe tälläkään saitilla ja ihan hyvästä syystä.
No eipä tuo lopputulos kyllä kerro siitä minkälainen Via Dolorosa ko. malli ja sen rakentaminen on ollut. Minun silmäni lepää kokonaisuudessa. Mielestäni erittäin oivaltava lähestymistapa mallille joka ei ehkä niin laadukas ole…
Pidän!!
Täytyy tunnustaa että mieleeni tuli ensimmäisenä ruma sana, itsellä on näet mielessä samantyyppinen projekti seuraavaksi… No, onneksi vaunu on sentään eri tyyppiä ja mittakaavakin isompi :)
Hyvää jälkeä näin pieneen skaalaan ja vielä pikaprojektiksi, näitä on aina mukava katsella.
Vaikka on pikamalli niin hieno on lopputulos.