Pienoismallit.net

Prince Oscar

Witness me!

Prince Oscar on saanut inspiraationsa Mad Max Fury Road -elokuvan Prince Valiant autosta. Saatuani edellisen suurprojektin pois alta, halusin pitää hieman hauskaa mallia sotkiessa sekä uusia maaleja ja tekniikoita testailessa. Sain kipinän Mad Max aiheiseen projektiin ja ryntäsin autokaupoille. Paikallisesta lelukaupasta löytyi korimalliltaan riittävän lähelle osunut Ford Talladega.

Rakentamisessa hyödynsin miljoonalaatikon tarjontaa ja sarjan omia osia choppailin ronskilla otteella. Itse tykkään erityisesti Talladegan uudesta keulan ilmeestä yhdistettynä hieman korotettuun maavaraan.

Mallissa harjoittelin AK:n extreme metallien maalaamista. Näiden kanssa olisi voinut päästä helpolla ja noudattaa ohjeita, mutta kun kaikki pitää opetella kantapään kautta… Maalasin AK:n microfiller pohjamaalilla mallin ensin ja vedin ekan kerroksen Xtreme metallia päälle hiomattaa mattapintaa. Tulos ei vakuuttanut. Mutta niinhän Mallixin sivuilla ja kaikissa videoarvosteluissa sekä vastaavissa on todettu, että parhaan lopputuloksen saa kiiltävällä mustalla. Hioin siis mattapinnan ja maalasin päälle Tamiyan kiiltävällä mustalla pari nättiä tasaista kiiltävää kerrosta. Maalasin siihen päälle uudestaan pari kerrosta Xtreme metallia. Aikataulun ja ryssimisen pelossa, en lähtenyt maalaamaan kolmatta kerrosta, enkä kiillottanut Xtreme Metal Polished Aluminium maalin pintaa. Olin siis tyytyväinen saamaani jälkeen. Seuraavalla kerralla voi yrittää kehittää tuota vielä pitemmälle. Sitten kokeilin miltä metallipinta näyttää Humbrolin Clearin kanssa. Halusin suojata metallipinnan liekkien maalamiselta. Lakkasin ruiskulla Konepeltiin yhden ohuen epätasaisen pinnan, enkä tykännyt jäljestä yhtään. En lakannut muita alueita mallista. Viki kommentoi, että siveltimen kanssa kannattaa harjoitella lakkaamaan yksi hyvin ohut kerros.

Toinen mitä harjoittelin, oli ruosteen teko. Liekkien pitäisi näyttää ruosteelta, samoin takakontti pitäisi olla ruosteen ja hiekan sotkema. Maalasin lisäksi ympäri autoa pieniä ruostejälkiä. Liekkien maalaamiseen tein maalausmaskin netistä löytämieni Prince Valiant kuvien pohjalta. Käyttämäni tarrapaperi ei ollut kovin hyvää. Se ei taipunut pehmeästi pinnanmuotoihin, eikä jäänyt kiinni vaikeissa kohdissa. Lisäksi kun otin tarran pois jäi siitä hyvin ikävät jäljet. En tiedä, olisiko lakan pitänyt kuivaa pitempään vai mikä käpy siinä sitten kävi. Kun maski oli paikallaan maalasin ruosteliekkien pohjalle humbrolin mattamaalilla ja päälle sotkin kolmea eri pigmenttijauhetta. Kiinnitin pigmentit tärpätillä, mikä sai liekit tummumaan paikoin. Käytin tätä hyväksi saadaakseni hieman liukuväriä vaaleammasta tummempaan liekkien kärkiä kohti mennessa. Lisäsin vielä tärpätin jälkeen vaaleampia pigmenttejä. Kaiken kaikkiaan ruosteenteko oli hauskaa, tosin jäljessä on vielä parantelemisen varaa. Seuraava Mad Max auto voisi sitten ollakin kokonaan ruosteessa niin saa sitä treeniä kunnolla.

Työpäivän jälkeen kun ottaa kuvat, ei valoa ole tarjolla enään kauhean paljoa, joten kuvat jäi aika tummiksi. Kuvankäsittelyllä niitä sai toki vaaleemmaksi, mutta lisäsin yhden auringonvalossa kuvatun kuvan lisäksi.

Kommentit

Witness!!! Mainiota, elokuvan henki on tavoitettu erinomaisesti ja ratti on piste I:n päälle kuten pitääkin. Pudotin täysistä pojoista puolikkaan johtuen vanteista, mutta makuasia tietysti. Hieno peli, ovet Valhallaan ovat avoinna :)
Ratti on tosissaan shiny and chrome! Tosin tuo pässipää oli nihkeä kiinnittää tuolla rautalangalla rattiin. Vanteet olisi toki voineet olla vielä huomattavasti ruosteisemmat ja hiekkaisemmat. Vai meinaatko että tuo kromimuovi olisi kannattanut maalata? Kiitos. =)
Ehkä olisin valinnut toisentyyppiset (ehkä enemmän teräsvanteiden oloiset), mutta toisaalta tiedän että näiden projektin kanssa on siinä mielessä hankala pelailla kun osia pitäisi haalia sieltä täältä.
Niin, nuo renkaat ovat hankala näiden Fury Road projektien kannalta. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan siitä mistä sopivia isoja renkaita löytyisi. Täyshintaista mallia ei pelkästään renkaiden takia haluaisi ostaa.
Itse ostin Tamiyan Toyota Landcruiser with sport options sarjan, tuossa on kahteen projektiin takarenkaat joissa koko on aikas mukava, sitten on tietty B-N-L Resins: bnlresins.ipage.com/shoppingopencart/