Pienoismallit.net

Bell P39Q Airacobra

Aleksandr Pokryskinkin kobra

Tässäpä useampikertaisen Neuvostoliiton Sankarin, venäläisten ja liittoutuneiden toiseksi parhaan hävittäjälentäjän, Aleksandr Pokryskinin työkalu. Hankin tämän foorumin kautta parikin Airaa ja ajatus tästä yksilöstä syntyi ajan myötä.

Vanhaa Helleriä, joka meni nippuun ihan nätisti. Mitä nyt laskutelineet sunmuut ulokkeet katkeilivat tämän tästä ja kuomut eivät meinanneet asettua millään.

Malli on suoraan laatikosta ja toteutettu vanhan liiton malliin, ilman litkuja tai chippejä yms.
Tuntuu tuo tyyli mulle paremmin sopivan.

Maalattu pensselillä Revellin ja Humbrollin tuotteilla ja lakkailtu Johnsonilla ja mielenkiintoisella uudella tuttavuudella Mastonin spray mattalakalla. Erittäin tasaisen pinnan jättää.

Ja vaikka rautaa laittoi nenälle niin siitä huolimatta perä tupsahtaa tantereeseen.

Siirtokuvista voitonmerkkien ja rekisterien osalta iso kiitos kuuluu tälläkin foorumilla vaikuttavalle Laakson Terolle.

Punatähdet on omista varastoista ja osittain toteutettu päällekkäin asettelemalla. Ensin jenkkitähti alle ja punatähti päälle. Mitat ja mallit eivät ole ihan eksaktit, mutta kelvannee.

Antennin löysi rouva päästään.

Kommentit taasen tervetulleita.

Kommentit

Vanhat Hellerit ovat yllättävän hyviä.

Hienosti maalattu ja lakattu. Hiusantenni eristepallukoineen myös plussaa. Kiinnitä seuraavalla kerralla enemmän huomiota ohjaamokuomun liimaukseen.

"Ja vaikka rautaa laittoi nenälle niin siitä huolimatta perä tupsahtaa tantereeseen."

Älä laita rautaa, vaan lyijyä, ja kaikki mikä mahtuu. Kehitä myös seuraavalla kerralla jotain muuta kuvauspohjaksi kuin nuo pehmikkeet. Mallinhan sen tietysti pitäisi olla pääasia, mutta tällä sivustolla vaaditaan myös kaunista taiteellista taustaa.

PS:

Sulla näyttää olevan jokunen hieno malli ennestäänkin täällä. Tervetuloa takaisin!
Sunbeam 2.5.2016 11:48 Vastaa lainauksella
Kiitos Mika kommentista.
Totta on, että hyvä tausta, alusta sekä valaistus vaikuttaa kokonaisuuteen melko paljon.
Täytyypä alkaa tuota tarkemmin tuumailemaan. Itselle sillä kun ei niin kovasti ole ollut merkitystä, mutta täällä kun kuvia katselee alkaa merkitys selviämään.

Tuosta Airan takapainoisuudesta sen verran, että lyijyn olemassaolon olin autuaallisesti unohtanut. No, muisti palailee muutenki pätkittäin muutaman vuoden tauon jälkeen. Tuo nokkapyörä oli kyllä maassa parin mutterin painosta aina siihen saakka kunnes laitoin peräsimet paikoilleen. Ehkäpä tuonne vielä lyijyä saisi lisättyä.
Kokonaisuutena hyvä Cobra, ei sen koneen aina tarvitse olla loppuunkulutettu jotta näyttäisi hyvältä. Sinun koneesi on hyvä esimerkki siitä.
Kuten yllä jo mainittiinkin niin kuomuun sekä valokuvaksen taustaan huomio seuraavaan malliin, mutta kaikesta oppii ja hyviä malleja sinulla on jo entuudestaankin täällä!
P.P. 2.5.2016 16:26 Vastaa lainauksella
kokonaisuutena hyvä, olisin kaivannut säistämistä, mutta kyllähän tuo P-39:ltä näyttää. Kokeileppa washeja ja sen sellaisia seuraavassa mallissa, koksa jos sinulla on johnsonia, se sopii akryyli, tai kalkki washien kanssa paremmin kuin hyvin!
Mika Kauranen kirjoitti:
Mallinhan sen tietysti pitäisi olla pääasia, mutta tällä sivustolla vaaditaan myös kaunista taiteellista taustaa.
Missä tuo vaade on, vai onko se vain omassa päässäsi, nopeasti katsottuna ohjeista löytyy näin: Valokuvausliikkeistä saa kalliita tähän tarkoitukseen tehtyjä taustoja, mutta huomattavasti halvemmalla pääsee ostamalla paperitarvikkeita myyvistä liikkeistä sopivan kokoisen yksivärisen pahvin. Mielummin liian iso kuin liian pieni. Esimerkiksi valkoinen ja sininen, ruskea ja musta ovat hyviä värejä.
Timo Honkanen kirjoitti:
Mika Kauranen kirjoitti:
Mallinhan sen tietysti pitäisi olla pääasia, mutta tällä sivustolla vaaditaan myös kaunista taiteellista taustaa.
Missä tuo vaade on, vai onko se vain omassa päässäsi, nopeasti katsottuna ohjeista löytyy näin:
Tuohan oli tietysti pilke silmäkulmassa sanottu. Valitettavasti unohdin hymiön lopusta;)

PS.
Pitäisi ehkä vielä todeta, että sarkasmi on hiton vaikea laji. Ehkä sitä ei pitäisi viljellä täällä ollenkaan?
Komppaan tuota tausta-asiaa sen verran, että omasta mielestä sopiva kuvallinen tausta tuo rutkasti lisää syvyyttä ja näyttävyyttä mallin kuvaukseen, mutta ei missään nimessä pakollinen Pm.netissä. Itse tykkään käyttää myös kuvallisia taustoja välillä omien mallieni kuvauksissa. Myöskin neutraalin värinen kuten esim. valkoinen on hyvä taustana.