Pienoismallit.net

Russians !

Saksalainen lähettipari ajelee vasta sataneen lumen seassa etsien oikeaa tietä. Sitten ne näkevät, mitä eivät olisi halunneet nähdä…
Figuurit ovat puolalaisen Mantis Miniatures -firman tuotantoa, tuotenumero 35030. Vaihdoin matkustajan kiikarit MP40 -konekivääriin, muita muutoksia ei tarvinnut tehdä. Mantisin tuotteet ovat tasalaatuisen hyviä.
Moottoripyörä on LionRoarin Zündapp KS750, joka on varsin vaikea malli useine pikkumokineen. Lähetin tälle palstalle kuvia pyörästä noin kuukausi sitten.
Lumi on vaikea materiaali matkia. Alustan lumijäljitelmä on Scale 75:ltä. Vaatteisiin ja moottoripyörään en löytänyt riittävän pienirakeisia hiutaleita, käytin vedellä ohennettua Perfect Plastic Puttyä.
Moottoripyörän kuljettajan kypärässä ei ole hakaristitunnusta -ne oli käsketty poistaa jo vuonna 1940 punaisen värin takia. Rintamalla tätä käskyä toteltiin, paraateissa niitä näkyi sodan loppuun asti.
Mallailuiloja
T.I.Mäenpää

Kommentit

Kyl on hieno! Etenkin noi figut on omaan mieleeni ja sopii tosi hyvin tohon.
On kyllä upea ! Olet onnistunut lumen kanssa mielestäni tosi hyvin. Taustasta myös plussaa ja valokuvatkin ovat hyviä eli tuosta alkaa olla jo vaikea laittaa paremmaksi mutta jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa dioa.
Jonkka 26.4.2016 22:51 Vastaa lainauksella
Olen samaa mieltä sekä mallin hienoudesta että lumen matkimisen vaikeudesta (ehkä siksi en ole sitä itse vielä tohtinut lähteä yrittämään). Ukkojen maalaus onnistunut todella hyvin. Jos jostain pitäisi pikkasen parantaa niin ehkä vähän enemmän kerääntynyttä puuterilunta sopiviin paikkoihin, erityisesti sivuvaunuun ja märkyyttä sinne missä kuumat osat ovat lentävää lunta sulattaneet (tosin kuvasta on vaikea sanoa olisiko sitä jo tehtynä).
Onhan tämä aivan loistava. Ainoa, mistä näin pikanäkemältä kehtaan sanoa, on kuskin ajolasit. Ikäänkuin näyttäisi, että kuskia on ammuttu silmiin, ja kuski senkun ajaa?;)

Taustakuvat. Onko nyt niin, että kunnon malleissa tulee olla jatkossa aiheeseen liittyvät hienot taustakuvat, jotta Itse malli tulisi luokitelluksi hyväksi malliksi?

Jos näin, niin sivuston nimi pitäisi muuttaa pienoismallit+taidevalokuvaus.net sivustoksi.

Ei mitään ongelmaa minun puolelta tähän taiteellisen puolen mukaantulemiseen, mutta jos rima alkaa olla näin korkealla, niin miten saadaan juniorit uskaltamaan laittamaan tuotoksiaan tänne, kun lisäksi pitäisi olla artesaani?

Heitin tuon ylläolevan ihan piruuttani ehkäpä uuden keskustelun aloittajaksi;)

En halua millääntavalla kieltää tai rajoittaa tällaisten hienojen tuotoksien laittamista tänne, mutta tuo junioriasia on mielestäni myös tärkeä. Pitäisikö laittaa erillinen juniorikategoria, jossa suorituspaineet eivät kohtaisi näitä mestarimalleja?
Varsin hyvin maalattu! Pakkasen suorastaan tuntee. Mun mielestä sopiva tausta on varsin oleellinen, kun tämä on katekoriassa dioraamat. Hyvä tausta on se lopullinen silaus. (vain mun mielipide) Joskus esim musta kangas on paras. Tähän sopii tämä kuva erittäin hyvin. Hieno työ! Wiking-divisioonan hemmoja.
J Pokki 27.4.2016 10:59 Vastaa lainauksella
Todella hyvin onnistunut vinjetti, josta tunnelma välittyy, varsinkin kun avauskuvaan on panostettu. Jos jotain korjaavaa palautetta, niin tuo jerrykannu: en ainakaan havaitse tästä, miten se on kiinni noin niinkuin "oikeasti" eli jokin remmi tai muu sidonta olisi paikallaan. Mutta pikkujuttu molempiin suuntiin: Joko helppo lisätä vielä, tai olla lisäämättä koska ei sitä välttämättä tule ajatelleeksi katsojakaan.
Kiitos ystävällisestä palautteesta.
Taustoina olen käyttänyt seinäkalentereiden kuvia, ne ovat riittävän isoja ja painettu hyvälle paperille. Mielestäni ne sopivat erityisesti dioramojen kanssa, mutta tuovat elävyyttä myös yksittäiseen malliin. Hyvin tehty digitaalinen tausta luo rajattomia mahdollisuuksia, mutta tähän tekniikkalajiin en ole vielä tutustunut.

Minäkin toivon, että aloittelevat mallarit jatkavat kuviensa lähettelyä tälle palstalle. Heille täytyy antaa palautetta "helläkätisesti", etteivät luovu hyvästä harrastuksesta.
Jos haette erinomaista lumenteko-tuotetta, niin suosittelen Precision ice and Snow- tuotetta! Katsokaa vaikka YouTubesta käyttöopastetta…
On hankintahinnaltaan kalliinoloinen, mutta riittoisuus, ja laatu huippuluokkaa…
No nyt on upea pikku dio taustoineen!
Maalaus onnistunut hyvin sekä lumi myös.
Samaa mieltä myös Mikan kanssa junioreista! Itsehän lisäilen malliini taustan vain silloin jos se sopii siihen tai joskus myös tekemääni vinjettiin/dioon, tähän tausta sopii hyvin.
Tunnelmallinen ja eläväinen vinjetti, pidän erityisesti asusteiden valoista ja varjoista. Lumi ei kaikissa kohdissa aivan aidolta näytä, mutta sen mallintaminen on hankalaa ja tässä tapauksessa kokonaisuus kyllä toimii.

Vai taustakuvaan juniori mallailu nyt kaatuu… jos oikein muistan, vaatimuslista tänne tuleville malleille on muutenkin laitettu varsin korkealle. Viimeisin taisi olla vaatimus itsekehittämänsä mallailutekniikan käytöstä :D
No vot sie!! Kertakaikkisen hienoa työtä!! "Lumi" on kertynyt pyöriin aidosti. Onnittelut hienosta suorituksesta!!

terv. Seppo V
Ai rietas että on hieno malli. Liian myöhään opin, että on tuollaisia aineita, mistä tehdä lunta. Nyt tekee mieli hiekkapuhaltaa oma vastatehty GAZ-AAA ambulanssi ja laittaa siihen uudet lumet päälle. Tuo lumi on kyllä kaikin puoli onnistunut, itse mallista ja figuureista puhumattakaan. Maalaus on sellaista jälkeä, että ihan hiljaiseksi menee kunnioituksesta.
Kiitos taasen ystävällisestä palautteesta.

Kiinnitin lumen "käyttäytymiseen" paljon huomiota.

Ensimmäinen ajatus oli laittaa pöyrän ja figujen päälle runsaasti lunta (sankka lumisade vastatuuleen). Pian totesin, ettei se minun taidoillani onnistu ja luovuin ajatuksesta.
Tarkastelin kuvista sitä, miten lumi pakkaantuu renkaisiin. Keskipakovoima heittää lumen vanteen läheisyyteen. Renkaiden reunoilla lunta ei paljoa ole, koska se viskautuu helposti pois. Kaikki ei kuitenkaan lähde. Tällä logiikalla sain renkaissa olevat tekstit korostettua.
Kyselin moottoripyöräkavereitani arviota siitä, kuinka syvässä lumessa pöyrä vielä pystyy liikkumaan. Ensin laitoin pyörän liian syvälle ja joiduin nostamaan sitä. Takana näkyvän uran jouduin myös uusimaan.

Kuten Jonkka palautteessaan huomioi, lunta ei saa olla lämpimissä/ kuumissa paikoissa, kuten moottori tai pakopultki.

Mallailuiloja
Todella upean näköinen kokonaisuus hieman harvinaisemmasta aiheesta! Värisävyt just eikä melkein ja etenkin pöllyävä lumi on saatu asettumaan juuri sinne kuin on pitänytkin. Taustakuva talvimaisemasta kruunaa kokonaisuuden, hieno!
Onnittelut viikon mallista !
Olihan tämä aika selvää;)

Onnittelut!
Onnet viikon mallista!
Minä kiitän.

Olen yllätynyt !

Mallailuiloja
T. Mäenpää
Onnittelut viikon mallista!!

terv. Seppo V