Pienoismallit.net

Mark A Whippet

Brittien keskiraskas ensimmäisen maailmansodan panssarivaunu.

Rakensin tämän Whippetin tulevaan Parolan Panssarimuseon teemanäyttelyyn; Armour Challenge, "Panssarivaunu 100 vuotta". Takomin mallisarja oli mukava kasattava sekä hyvin detaljoitu. Erityiskiitokset ansaitsevat helposti koottavat ns. "snap on"-telaketjut.
Keskiraskas Mark A-tankki kehitettiin ns. läpimurtopanssarivaunuksi aikaisempien sotien ratsuväen tapaan käytettäväksi. Lempinimen "Whippet"- Vinttikoira, tankki sai siihen aikaan huomattavasta, 13km/h-nopeudestaan, joka oli kaksinkertainen verrattuna raskaisiin Mark IV-isoveljiinsä. Tankki kehitettiin valmiiksi vuoden 1917 loppupuolella ja ne tuotiin länsirintamalle keväästä 1918 alkaen.
Mallini on maalattu Tamiyan maaleilla ja säistetty MIG.in tuotteilla

Kommentit

Oikeanlainen tausta ja mv-kuva, menisi täydestä 1:1 versiona… Erinomaisesti olet Erkki onnistunut. Jotenkin kokonaisuus vaikuttaa vain niin täydelliseltä. Kuvissa on vielä paljonkin tutkittavaa, mutta jätetään makeaa huomisellekin. Kateellinen olen kättesi tuotokselle.
Pidän!!
Kiitokset Petri! Oli todella hankala malli valokuvattavaksi keino/päivänvalossa. Viistot pinnat tuppasivat heijastelemaan vaikka mallia ja valoja käänteli suuntaan jos toiseenkin. :)
Upea malli mielenkiintoisen näköisesti härvelistä.
Lähentelee täydellisyyttä.
Mallin luokka lienee väärin, eli pitäisi kai olla 1914 eteenpäin?

Tämä olisi mukava nähdä ihan livenä. Pisteytän huomenna, jahka olen rauhassa katsellut kuvia, mutta pikainenkin vilkaisu lupaa tähtisadetta.
Komppaan muuten edellämainittuja kommentteja, mutta ovatko nuo kirkkaan loistavat värisävyt ihan ok WW I tankkilaitteisiin?

Hieno malli siitä huolimatta.
Kiitos kommenteista! Mallin valokuvaaminen tuotti ongelmia ja valon heijastelu teki väreistä turhan kirkkaat ja "omenamaiset".
Vaikka on vanhennettu rankasti, niin kokonaisuus on silti hyvin tasapainossa ja uskottava. Aidon oloinen ja todella hieno malli!
Jälki on niin hienoa että en näe mitään muuta vaihtoehtoa kuin antaa täydet. Onneksi olkoon upeasta WWI tankista.
Kiitokset! Korjasin tuon malliluokan oikeaksi.
Täydet napsahti täältäkin, vaikka yleensä nämä ekan rähinän vehkeet jättää vähän kylmäksi niin tässä on kyllä sitä jotain. Hienoa jälkeä.
Kiitos Tomi!
T.L. 28.4.2016 19:20 Vastaa lainauksella
Pitkään saitilta poissaolleena, huomaan, että osaaminen on kasvanut hurjasti. Yleensä olen "vihannut" kommentteja, joissa halutaan jonkinlaista alustaa mallille. Mutta nyt kelpais tästä diorama minullekkin. 5 kertaa tähti.
Eriitäin hieno, pidän sävyistä. Etenkin toi kirkas vihreä tuo hyvää kontrastia. Säistäminen on kyllä sulla hallussa:0)
Kiitokset kommentoijille!