Pienoismallit.net

Austin Mk.III

Suomalaisten panssariauto

Innostuin rakentamaan tämän mallin valmiiksi "keskeneräisiä"-ryhmiksen takia, sekä kokeiltuani pigmettejä toisen mallin kanssa. Tämä malli meni muistaakseni kivasti kasaan, rakentaessa sai hieman itse myös tehdä yksityiskohtia lisää, mikä on aina kivaa. Referenssikuvassa näkyy kyseisessä yksilössä isot valonheittimet/ajovalot tornien katoilla. Tein lamput ylijääneistä automallin kromatuista sivupeileistä. Laitoin niihin pari tippaa askarteluliikkeestä ostamaani kirkasta kovaksi jähmettyvää nestettä.

Maalasin ruiskulla Humbrolin emalimaalia. Päälle laitoin kerroksen Humbrolin clear lakkaa ennen litkuja. Takaosaan laitettava siirtokuvia meni ryttyyn, enkä saanut sitä suoristettua. Tankkimallarit toki tietävät mitä tämä meinaa, mutaa ja sääistystä isolla pensselillä! :) Washeinä käytin Migin vihreälle kalustolle tarkoitettua ruskeaa litkua ja syvempiin varjokohtiin lisäsin AK:n Nato camo washia. Pigmentit töpöttelin suoraan washien jälkeen. En siis ruiskuttanut mattalakkaa.

Kaiken kaikkiaan hauska suomimalli. Suomi siirtokuvat suoraan laatikosta on aina hieno juttu! Litkutus onnistui pitkästä aikaa lähes ongelmitta ja pigmentit oli hauska laittaa. Tälle voisi rakentaa kaveriksi kesken jääneen Renault FT-17 panssarivaunun.

Kommentit

Jumalattoman suuri maalipurkki sulla :) Ei vaan, maalipurkkikuva antaa hyvän käsityksen mallin koosta. Nuo MasterBoxin pikkuskaalan panssarimallit ovatkin mukavia koottavia, ja sun malli näyttää erityisen onnistuneelta, en keksi nillitettävää.
On se vaan niin pienessä skaalassa ja todella hyvin onnistunut!
Mahtanu mennä silmät kieroon pariin kertaan tätä kasaillessa, pieni on kaunista!
Noi Humbrolin 14 maalilitran (ml) talomaalit on tosi riittoisia! ;) Kiitokset kommenteista. Master boxilta saisi tulla lisää näitä kivoja pikkuskaalan malleja.
Pieni on kaunista! Tässä mittakaavassa olisi mielenkiintoista nähdä maastokalustodioraamojakin useammin.

Tämä on varmaan tyhmä kysymys, mutta mikä on syynä siihen, että hakaristit ovat Austinissa väärinpäin?

Onko sama ajatus, kuin normaaliliikenteen lampputakseissa, joiden tuulilasin yläteunan "ECNALUBMA"-näkyy edellä ajavan taustapeilissä oikeinpäin? :)
Malli herätti heti mielenkiintoa. Piti kuukkeloida tietoa ja kuvia.
Kirjoitat, että "referenssikuvassa näkyy kyseisessä yksilössä…" Vaikka kuinka tonkasin nettiä, niin en löytänyt suomipojan vastaavaa. Sama härveli on tuollaisella "yksitornisella" kyllä, mutta oliko Suomella näitäkin kahden ampujan autoja?
Sitten vielä kysyisin, että oliko nämä kaksitorniset sellaisia, että tuo ylin "saarnastuolin" ampumaaukko on kääntyvä? Vai pitikö ajajan käännellä autoa?
Edelleen, että mitä oli se askarteluliikkeestä ostamasi aine, jota käytit noissa lampuissa?

Malli on pirun hieno. Vanhennus ja kuraus vaikka siirtiksen päällekin ei vie uskottavuutta. Tähän tosiaan rinnalle Renaultti ja pikku dioraaman poikanen, niin avot.
Mallista tykkään kovastipaljon. Aihe, koko ja erikoisuus himputin hyvin tehtynä = 4,5

Myös Klaus P. esittää ihan mielenkiintoisen kysymyksen hakaristin suunnasta. Suunta on ns. suwastika, kun se normaalisti oli swastika. Tähänkin olisi kiva saada joltain historian pläjäys.
Kiitoksia kehuista!

Valitettavasti historia ei ole minulla hallussa, jotta osaisin noihin kysymyksiin valoa antaa. Refenssikuvan löysin eerikin suurella avustuksella, kun täällä asiasta kysyin: www.pienoismallit.net/keskustelut/12106_suomi-austin-mk-iii-model-1917/?v=1 Hämeenlinnan kirjastosta onneksi löytyi tuo kyseinen kirja.

Itse veikkaisin, että hakaristin suunta ei ollut tuolloin nuoren Suomen suurimipia murheita. =)

En löytäny ainetta kun julkaisin mallin tänne, mutta nyt löysin purkin viimein.
Lampuissa käyttämäni aine oli Royal coat - Dimensional magic: Plaid
www.youtube.com/watch?v=0V6pDjRQFeo