Pienoismallit.net

Fokker D.VII OAW

Willhelm Leusch, Jasta 19

Malli esittää OAW-tehtaan valmistamaa Willhelm Leuschin Fokker D.VII -konetta lokakuulta 1918. Juuri noihin aikoihin hänet oli nimitetty Jasta 19:n komentajaksi ja kone onkin tämän Jastan tunnusväreissä, tumman sininen runko ja korkeusvakaaja ja keltainen nokka - Leuschin koneessa oli hänen henkilökohtaisena tunnuksenaan lohikäärme, johon malli oli saatu Unterberg & Helmle -tehtaan mainoksesta. Leusch sai kaikki viisi ilmavoittoaan juuri Jasta 19:ssä.

Malli perustuu Eduardin ProfiPACK-sarjaan useamman vuoden takaa, mutta koska ihastuin jossakin näkemääni kuvaan Leuschin koneesta, teki mieleni sarjassa olleiden vaihtoehtojen sijaan tehdä juurin Leuschin kone, jota varten hankin Lifelike Decalsin dekaalisetin. Eri lähteissä oli ristiriitaista tietoa siitä, oliko tässä koneen siivissä 4- vai 5-värinen lozengekangas, mutta ainakin minun näkemäni valokuvat puoltavat 5-väristä vaihtoehtoa, joten hankin sitä varten Aviatticin lozenge-dekaalisatsin. Rungon ja korkeusvakaajan lozenge-kuvioiset kankaat oli laivueen sinisen värin peittämät (samoin OAW-tehtaan valmistamille koneille tyypillinen nokan kaksivärinen kuviointi oli keltaisen värin peittämä). Kuvien perusteella koneessa oli vaaleat, yksiväriset kaarinauhat ja veikkasin pellavanväristen puolesta.

Sarja oli taattua Eduard-laatua, eikä kasaamisessa ollut mitään ongelmia (toisin kuin esim. Rodenin 1/72 Fokker D.VII -versioiden kanssa). Projekti makasi muutaman kuukauden "muovivalmiina". Nyt huhtikuun alussa huomasin, että Eduard julkaisi tästä Fokkerista juuri "Leusch-version" weekend-sarjana, joten sain lopullisen kimmokkeen, Model Expon lähestymisen lisäksi, hoitaa rakentelu loppuun - ja valmistuihan se juuri parahiksi.

Maalaukseen käytin pääsääntöisesti Vallejon akryylimaaleja - rungon päävärien sävyt olivat tarkemman tiedon puutteessa "valistuneita (?) arvauksia". Tämä kone oli jossakin vaiheessa "saanut siipeensä" ja siihen oli vaihdettu vasemman puoleinen siiveke, jonka takia siivekkeessä olevan kansallisuustunnuksen pää ei ole linjassa siiven tunnuksen kanssa. Tämä kone jäi rauhan tultua ranskalaisten haltuun, jossa vaiheessa myös korkeusperäsin oli vaihdettu jostakin toisesta koneesta saatuun valkeaan versioon - tähän malliin halusin kuitenkin tuon alkuperäisen asun. Mallista puuttuu siivekkeistä, peräsimistä ja teline- ja siipituista koneen valmistusnumero, joka ei käsittääkseni ole tiedossa. Samoin joistakin yksityiskohdista oli saatavilla ristiriitaista tietoa, joten jätin mallista suosiolla pois Oigee-tähtäimen ja anemometrin.

Mallin säistyksen tein AK Interactiven tuotteilla ja lakkauksen Alclad Aqualla.

Päätietolähteenäni toimi Albatros Productionsin "Fokker Fighters D.VII Anthology 2" (tämä ko. kolmiosaisen sarjan kirjanen keskitty juuri OAW-tehtaan malliin).

Kommentit

Älyttömän tyylikäs Fokker. Joku vaan näissä ensimmäisen ison rähinän saksalaiskoneissa kiinnostaa… Veikkaisin, että nuo mielikuvituksellisen upeat maalauskaaviot!
Kaikin puolin olet onnistunut mainiosti. Etenkin keltaisten alueiden "säistäminen" näyttää upealta.
Pidän!!!
Harmonisen näköinen lopputulos, mikään ei hyppää silmille ja ulkonäkö näyttää uskottavalta. Esikuvan taustatkin on selvitetty huolella, joka on oikeastaan mielenkiintoisempaa kuin itse rakentaminen. Allekirjoittaneen silmä tykkää!
Todella tasapainoinen ja komea kone, maalauskaavio on hieno ja näissä ekanrahinän koneissa on monia mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Rakennusjälki hyvää ja pieni säistys pukee kyllä hyvin. Itellä oottaa kaapissa myös pari edun fokkeria.