Pienoismallit.net

MT-LB

Skif:n tuote, johon saa mielensä mukaan rakentaa yksityiskohtia =) On työvoitto saada tämä valmiiksi, paljon jäi korjaamatta, mutta näin tällä kertaa.
Isoin osa vaunun yksityiskohdista on omaa valmistetta. Ostettuja ovat Miniarmin telapyörät ja valkometallitelat, Eduardin syövyte arkki, North Star Modelsin ajovalo suojat, ja Magic Modelsin messinki piippu.
Muut olen tehnyt sopivista ylijäämä osista, verkoista, muovilevystä ja soiroista. Hitsausaumat ja niitit ovat Archerin siirtokuvia.
Tämä malli on sikäli helppo rakentaa ettei uusien yksityiskohtien tieltä tarvitse poistaa mitään, koska mallissa ei muuta ole kuin suoraa pintaa ilman yksityiskohtia =)

En korjannut mallissa mahdollisesti olevia mittavirheitä, vaan keskityin isoimpien omaan silmään hyppäävien yksityiskohtien korjaamiseen, Haasteellisin kohta oli ajovalot ja kauan etsin ratkaisua miten ne toteutan. Onneksi löysin North Star Modelsin valikoimista resiiniset himmennys osat, jotka ovat mielestäni riittävän oikean malliset. Maalauskaavion otin mukaillen PS-museon vaunua, joka on saamani tiedon mukaan alkuperäisessä asussaan. Malli on maalattu Tamiyan ja Akanin maaleilla. Maalasin pohjaksi Tamiyan harmaan jonka jälkeen oli hionta työtä edessä, näiden jälkeen ruiskutin Akanin Suomimaaleista tumman vihreän koko vaunun päälle. Sirpalekaavion tein vapaalla kädellä ja siveltimellä, maalaten ensin vaalean vihreän sävyn reunat ja lopuksi ruiskulla täyttäen nuo vihreät alueet, toimien samalla tavalla mustan sävyn kanssa. Lopuksi kävin alueet uudelleen läpi siveltimellä, poistaen mahdolliset ruiskulla syntyneet roiskeet.
Kuraamiseen käytin Maruin valmis kuraa ja Migin pigmenttejä ja koska näin ei syntynyt riittävää kontrastia (kiitos Wlan ja vaimon kritiikin) kävin vaunun vielä Migin ja Ak:n litkuilla läpi.

Olisi ehkä pitänyt vielä antaa referenssikuvat vaimolle, koska muutaman virheen sain rakennettua ihan itse tähän malliin, hakuvalo tuli liian keskelle, kun sokeasti laitoin sen Skifin mallintamaan paikkaan.

Kimmo

Kommentit

Mitä minä näistä Skifi:in tekeleistä ymmärrän niin ovat todellakin työtä pelkäämättömän valinta :) Hyvää jälkeä olet saanut aikaiseksi.
Pakko sanoa näin äkkisiltään, että varsin näköinen, tuli kolmekutosella ajaltua jonkin verran :)
Ainakin meidän komppaniamme MT-LB vaunut maalattiin uudestaan luovutushuoltojen yhteydessä, toki alkuperäisiä värirajoja kunnioittaen, silloinkin käytössä oli pensselit. Jos joskus haluat lisätä vaunuun pikantin yksityiskohdan, niin laita radioantennin päähän liehumaan J viiri (valkoinen viiri mustalla kirjaimella). Harjoituksissa vaunu sai ärsyttävän usein kunnian olla johtovaununa jolloin kyydissä oli kantapeikkoja :)
Kiitos kommenteista =)
Vielä tuon antennin voisi lisätä, ja jos näin teen niin toki laitan J viirin =)

Kimmo
Hieno malli josta hyvät selkeät kuvat! Respektiä scratch detaljoinnista. Maalipinta eläväinen ja sopivasti säistetty. Ansaittu palkinto Unkarin Mosonin kisassa :-)
Onnistuneen oloinen toteutus mitä ilmeisimmin heikosta lähtökohdasta! En ole ällitällin asiantuntija, joten oikeellisuudesta sen enempää, väriyhdistelmät näyttävät kuvassa oikein hyviltä ja pinnan vanhennus oikeinkin hienolta. Vapaan käden ja ruiskun yhteispelistä ei ole jäänyt ylikorostuneita värialuereunoja, joita usein näkee. Telat taitavat olla löysemmällä kuin panssarimestari sallisi, mutta sellaista oikeassa elämässä sattuu. Hieno tuotos, joka motivoi harkitsemaan Trumpeterin version ostamista - nyt kun on oikotiekin olemassa.
Kiitos Petri ja Jaakko,
Totta että ovat harjoituksen jälkeen löysällä, kuten Timo tuossa edellä sanoi on vaunu ollut taas johtovaununa ja näin ollen kovassa ajossa =D
Jokainen Skifin rakennus-sarjoista valmiiksi saatu malli on työvoitto. Komea malli, Kimmo.
Paremman näköinen livenä! Erityisesti Mosonissa HC-mitskulla ryyditettynä ;-)
OH 20.4.2016 22:21 Vastaa lainauksella
Old school…tykkään. Skifin mallin valmiiksi saattamisesta pitäisi saada mitali. Värisävyt miellyttää silmää ja säistys on realistisen näköinen. Tää pitää nähdä livenä. Miten muuten Akanin maalit toimivat ruiskussa ja pensselillä?
Kiitos,
Akanit toimivat hyvin sekä ruiskulla että siveltimellä =) en kohdannut iloiseksi yllätykseksi yhtään vastoin käymistä.
Komea peli, ei varmaan helpoin rakennussarja. Plussaa itsetehtdyistä osista, sopivasti patinaa pinnasa ja telat kruunaa komeuden. Hieno:)
Kiitos, Jarno.
Ei ollut ei =) mutta mukavaa ajan kulua toki, ja kun vielä sai pidettyä itsensä aisoissa, eikä koettanut korjata kaikkea =D
Hienon lopputuloksen olet saanut aikaiseksi! Ihailtavaa :)
Muissa vaunuun liittyvissä asioissa komppaan ylläolevia.
AJ 28.4.2016 08:51 Vastaa lainauksella
Moi Kimmo,

Loistava Ällitälli kaiken kaikkiaan; upeaa mallausta ja ansaittu palkinto Mosonissa!

Tykkään myös alustasta, kokonaisuus toimii hyvin! Terkuin, AJ
Terve AJ,

Kiitos kommentista =)