Pienoismallit.net

Mörkö Morane

MPM:n Mörkö Moranehan se siinä. Eli Morane Klimovin pannulla…Tai eräänlainen näkemys siitä.

Kohtuullisestihan se nippuun meni. Onneksi olin ehtiny foorumilta jo etukäteen tutkailla muutamia sudenkuoppia, kuten ohjaamoa. Äärimmäisen ähellyksen ja parin pikaliimatuubillisen jälkeen sekin jotenkin suostui jäämään rungonkappaleiden väliin. Jälleen tuli ihmeteltyä noiden resiiniosien perimmäistä merkitystä. Samoin mallailu-urani ensimmäinen vacu-kuomu oli jännä kokemus. Sitä tuli tärisevin käsin leikkailtua ja soviteltua antaumuksella.

Tässä tuli taas kokeiltua litkutuksia, lätkytyksiä, chippailuja ja chäppäilyjä. Osa onnistui, osa ei ja näistä todisteet nähtävissä kuvissa. Pohjalla on alumiiniväri, joka paikoin tuli rapsuttelemalla esiin ja paikoin ei. Epäselväksi jäi milläalueilla alumiinia alkuperäisessä oli. Tuskin kuitenkaan takarungossa ja tästä syystä rajoitin alumiinin eturunkoon ja siipiin. "Kuivahivelyä" tuli myös harrastettua ja öljyväripesua.
Melko karussa kunnossahan tuo on, mutta asu onkin vuodelta -44 ja Värtsilän kesästä.

Myös allekirjoittaneen tavaramerkki, hopeoivat rekisterit ovat jälleen nähtävissä. Kiiltävää lakkaa on alla yms, mutta kun ei niin ei. Eipä sinänsä, rekisteritkin on kasattu parhaassa tapauksessa kolmesta osasta. Tuppasivat näjes hyppysiin jäämään kiinni.

Hakaristi-tunnukset ovat säläkasasta ja siitä syystä runkotunnus on aavistuksen iso. Syynä tähän tunnusten vaihtoon on se huomio, että kansallissosialismi myönteisyyteni tai kielteisyyteni ei muuttunut mihinkään suuntaan vaikka näitä tekopyhiä kahteen osaan pilkottuja hakaristejä koetin saada jotenkin asettumaan keskenään. Ei asettunut, siis vaihtoon.

Mieluustippa tuosta jotain kommenttia taasen vastaanottaisin. Kiitos.

Kommentit

Ehkä ei niitä helpoimpia kokoonpantavia malleja tämä ole! Siitä iso hatunnosto, että olet saanut näinkin hyvin kasaan. Ohjaamon kuomu ei ihan istu - ei ainakaan kuvissa jotka on otettu rungon vasemmalta puolelta. Samoin pakoputkistot ja nk. pakokaasuvanat käyvät pahasti silmiin! Oletko maalannut ne hopealla? Vihreän sävystä pidän tosi paljon! On juuri sellainen ruskeaan taittuva vihreä!!
Dekaalien hopeoimiseen käytän itse seuraavaa tekniikkaa. Mattalakkauksen jälkeen "sulatan" hopeoivan alueen Tamiyan vihreäkorkkisella liimalla… Huom! pieni teräväkärkinen sivellin ja pienet määrät liimaa!!!
Sunbeam 13.4.2016 15:41 Vastaa lainauksella
Kiitos, Petri kommentista. Tuo kuomu on paremman näköinen elävässä elämässä, mutta kaiketi voisi olla vieläkin parempi. Oli se vaan jännä tuo vacu, kun kokoajan takalistossa kaiversi, että jos lipsaset liikaa nii siinähän on…pakokaasuvanat ovat mattavalkoisen-harmaan ja -mustan sekoitusta ja tuön väkevyyden ja värin perustin netistä löytämiini mörkö kuviin. Suurin osa niistä on tosin otettu talvioloissa, mutta jonnii verran oli kesälläkin valkeaa kylkeen tarttunut. Kiitos hopeoinnin esto vinkistä…:)
Ihan nätti Mörkö kaikista vastoinkäymisistä huolimatta!
Petriä kompaten, naamiomaalaus on hieno. Vähän itseäkin jäi ihmetyttämään pakokaasuvanojen sävy, mutta jos kuvissa on ollut näin niin kaipa se sitten on oikea.
Ei muuta, kuin uutta mallia alle.
Sunbeam 14.4.2016 15:41 Vastaa lainauksella
Jean…
Kiitos kommentista =).
Nuo pakokaasuvanat hämmästytti erikoisuudellaan ja jo siitäkin syystä halusin ne jotenkin koettaa toteuttaa. Se miten ne onnistui, onkin jo toinen juttu.
Esimerkkinä käytin mm. tätä kuvaa: Mörkö