Pienoismallit.net

Air Canada Boeing 767-333(ER)

C-FMWQ

Boeing 767 on luotettava ja suosittu keskipitkän matkan matkustajalentokone. Air Canadalla on laivastossaan 21 kappaletta 767-300 -koneita, ja pienoismallin esikuva C-FMWQ lentää uudessa Air Canada Rouge maalauskuviossaan esim. Toronton ja Floridan kenttien välillä.

Zvezda on tämänkin sarjan kohdalla tehnyt hienoa jälkeä. Itselläni jäi vaivaamaan ainoastaan moottorien johtoreunojen kulmikkuus, jota en jostain syystä lähtenyt kuitenkaan pyöristämään. Lisäksi itse moottorit ovat "väärin päin", eli ritilä myllyn kyljissä on väärällä puolella. Zvezdan paketti on eri variantti (306ER) kuin Air Canadan 333ER, joten jouduin tukkimaan matkustamon oviaukkoparin siipien etupuolelta. Tämän vuoksi päädyin toteuttamaan ikkunat siirtokuvilla, vaikka rakensin malliin jopa yksinkertaisen ohjaamon.
Air Canadan sininen väri oli melkoisen hankala tapaus (taitaa jollakin maalinvalmistajalla olla valmiskin väri tähän), mutta mielestäni pääsin tarpeeksi lähelle, sekoittelemalla Humbrolin värejä 23, 22 ja jotain sinistä, en enää muista numeroa. Maalipinta itsessään taitaa olla onnistunein tähän mennessä.
Siirtokuvat asettuivat jokseenkin hienosti, vaikkakin ikkunarivit heijaavat hieman, ja hopeointiakin löytyy kun mallia kallistelee. 26-Decalsin arkilta puuttuvat kokonaan siipien yläpintojen hätäreittimerkinnät, eikä firmasta ole tähän mennessä vastattu kyselyihin niiden puuttumisesta. Lähimmät vastaavat varastin ja modifoin jonkun 737:n siirtokuva-arkilta.
Lakkana käytin kiiltävää ja mattaa noin suhteessa 60/40, ja omaan silmääni hieman himmeämpi lopputulos ainakin näyttää ihan ok.

Kommentit

Hyvännäköinen 767. Toi sinisen sävy on kyllä varsin herkullinen. Tekee hyvää nähdä matkustajakoneissa näitä muunkin värisiä runkoja kuin pääväriltään valkoisia. Mielestäni nämä muut värisävyt (kuin valkoinen) tuovat paremmin rungon muodot esiin. Tyylikkään lopputuloksen olet saanut aikaiseksi.
Pidän!
Tally-ho 11.4.2016 08:40 Vastaa lainauksella
Todella hienosti olet onnistunut. Tuo hailakka sininenkin näyttää hyvin aidolta. Jatka vaan siviilikoneiden mallausta. Odotan mielenkiinnolla seuraavaa malliasi
Kiitos kannustavista kommenteista Petri ja Tally-ho!
Hieno malli! Mielenkiintoinen sinisen sävy on kyllä kanadalaiskoneisiin valittu. Kääntelin jo läppärin näyttöä eri asentoihin selvittääkseni, miksei valkoinen toistu kunnolla ennenkuin tajusin asian oikean laidan…;)
Kiitos, A Lappalainen! Juu ei ole myöskään kovin helppo valokuvattava tuo väri. Pyrstön yläosan sininen on valokuvissa kummallisen sävyinen, luonnossa siirtokuva hyvin lähellä oikeaa. Ja näyttää nuo valokuvat oikeasta koneestakin olevan melkoisen erivärisiä!
wade 12.4.2016 15:19 Vastaa lainauksella
Taitaa 1:1 piparminttu-kanadalaisen pinta olla efektimaalia eli sävy riippuu ihan mistä kulmasta valo sattuu koneeseen osumaan, pienoismallin kanssa ei kannata ottaa turhia paineita ja hyvät värit on tähän malliin saatukin. Zvezdan sarja näyttää kivasti esikuvaltaan, poislukien ehkä noi moottorien imuaukot?

Tässä taitaa olla myös 26Decalsin matkustamoikkunat, en ole koskaan oikein välittänyt niiden alkeellisesta 3D-efektistä mutta ainakin ne on siististi pinnassa samoin kuin kaikki muutkin siirtokuvat.

Kivan erilainen värityskaavio, hyvä malli!
Kiitos, wade! Jos pitäisi veikata, niin referenssikuvien pläräyksen pohjalta veikkaisin että kyseessä ei ole efektimaali, mutta voin toki olla väärässä. Elävässä elämässä en Air Canadan maalipintaa ole päässyt pällistelemään.
Juu, aika erottuva rasteri on noissa 26Decalsin siirtokuvissa, mutta luonnossa ikkunat näyttävät ihan mukiinmeneviltä. Lähempää tarkastelua ne eivät kestä.