Pienoismallit.net

Douglas Boston IV (A-20 J) RAF crewmen

Italy, april 1944

Pieni vignette jossa pari Reedoakin yhtenä kappaleena 3D printattua laadukasta figuuria. Oikeanpuoleisella hävisi printtauksessa hiukset ja jouduin tekemään greenstuffista uuden kampauksen. Sahasin myös oikean käden väliaikaisesti ranteesta poikki maalauksen helpottamiseksi.
Koira on Revellin RAF pilots & ground crew setistä.

Lentokoneen "pätkässä" on käytetty venäläisen Vector resinin ohjaamoa ja pommittajan osastoa. Eduardin vanha etsisetti oli myös hommattu, mutta siitä käytin vain muutaman "vimpaimen".
Nokkapyörä ei kestänyt millään koneen painoa, joten jouduin miettimään jonkinlaisen tuen. Ratkaisuna on em. Revellin setissä olleet tikkaat tappiliitoksella koneen kylkeen kiinni.

Kokemattomana lekomallarina käytin paljon aikaa sisustuksen referenssien etsimiseen ja maalaukseen. "Yllättäen" sisälle ei loppujen lopuksi juuri näy :-) Kone on maalattu suurimmaksi osaksi Tamiyan maaleilla. Figuurit Andrealla ja Vallejolla

Kommentit

Nytpä löi taas etunimikaima hihastaan ässän pöytään! Aivan uskomattoman upea kokonaisuus. Osaset yksinäänkin olisivat huipputuotoksia, mutta yhteen ideaan sovitettuna aivan uskomattoman hienoa. Kunpa itse pääsisi edes lähelle tätä laatua..! Näissä kuvissa riittää tutkisteltavaa pidemmäksikin aikaa… Kiitos kaima, upea työ joka haastaa tutustumaan itseensä tarkemmin..!!
Alaleukaa lattialta etsiessä totean vain - PIDÄN!
Jonkka 8.4.2016 23:51 Vastaa lainauksella
Figut näyttää niin hyviltä että niistä kaipaisi kunnon isoja lähikuvia, uskoakseni silloin paljastuisi lisää upeutta (ja pääsisi samalla vakoilemaan tekniikkaasi). Lasitus valitettavan sameaa.
Loistavaa Petri!
Todella ammattimaista jälkeä!
Varma viikonmalli.
Jonkka kirjoitti:
Figut näyttää niin hyviltä että niistä kaipaisi kunnon isoja lähikuvia, uskoakseni silloin paljastuisi lisää upeutta (ja pääsisi samalla vakoilemaan tekniikkaasi). Lasitus valitettavan sameaa.
Lisäsin lähikuvan figuista. Lasituksen ongelma ei niinkään ole sameus vaan ulkopuolisen valon heijastukset. Sisälle näkee kun pyörittelee mallia kädessään sopivassa valaistuksessa :-). Kuvaaminen on hankalaa.

Kiitos myös Petri ja Kari kommenteistanne.
No nyt on komea asetelma! Maalaus sekä viimeistelytaso huippuluokkaa.
Pidän etenkin koneen maalipinnan sävyvaihteluista, hieno.
Mahtanut mennä aikaa figujen maalaukseen? Sen verran upeaa jälkeä.
Näitä on aina ilo ihailla, kunpa tosiaan omatkin taidot riittäisi tällaiseen lopputulokseen.
Tykkään!
Samaa loistavaa Petri -tuotantoa kuin ennenkin. Ei tähän ole mitään lisättävää. Onnittelut !
Jean Forsberg kirjoitti:
Mahtanut mennä aikaa figujen maalaukseen?
Kiitos Jean ja Tuomo. Yhden figun maalaus vei n. pari viikkoa. Normaalisti kestää vähemmän, mutta näissä Redoakin figuureissa on paljon pieniä yksityiskohtia jotka vie aikaa…
Käsittämättön upea kokonaisuus. Veti niin sanattomaksi että ei osaa kun antaa täydet tähdet. Onnittelut.
Komppaan edellämainittuja kehuja figuista ja diosta ylipäätään.

Yhden jutun haluaisin kysyä: onko tarkoitus, että ikkunalasit kuvaavat aamuhöyryisiä ikkunoita? Johnston parkettilakka (tai vastaava) käsittelyllä pitäisi saada kirkkaista muoviosista hieman kirkkaampia mitä tässä on nyt.
Mika Kauranen kirjoitti:
Yhden jutun haluaisin kysyä: onko tarkoitus, että ikkunalasit kuvaavat aamuhöyryisiä ikkunoita? Johnston parkettilakka (tai vastaava) käsittelyllä pitäisi saada kirkkaista muoviosista hieman kirkkaampia mitä tässä on nyt.
Moi Mika

Kyllä myönnän että lasit näyttää törkeän sameilta noissa kuvissa :-) Johnson käsittelyn ne kävi kuitenkin läpi. Lisäsin yhden kuvan joka on lähempänä sitä miltä luonnossa näyttää. Lekojen rakentelu ja kuvaus on vaikeeta…
Petri Kovanen kirjoitti:
Johnson käsittelyn ne kävi kuitenkin läpi. Lisäsin yhden kuvan joka on lähempänä sitä miltä luonnossa näyttää.
Jep, parempi on. Olisiko kyse kuvauksessa käytetystä valaistuksesta?
Katselen vain noita figuureja nöyrän ja kunnioituksen sekaisella kateudella: Noin taitavaksi maalajaksi minäkin haluan, kun kasvan isoksi (olenhan vasta vain miltei puolivälissä 100 vuotta). Todella mahtava esimerkki siitä, miten mallin voi rajata vain pieneksi osaksi kokonaista lentokonetta. Olen samaa mieltä kuvaamisen haasteesta: kamera valehtelee monesti värisävyjen ja kontrastin suhteen. Mutta mielestäni olet pystynyt terävästi välittämään kättesi jäljen. Kumarran kunnioituksesta.
Tosta ei kukaan laita paremmaksi!! Tähän astisista malleista paras jonka olen nähnyt! Hattu päästä ja syvä kumarrus!!

terv. Seppo V
Toisilla on homma hanskassa!
Onneksi olkoon Petri.

Yt. Kartsa
Tekijä on ansainnut palkintonsa. Onneksi olkoon.
Idea ja toteutus on taas Petrillä sitä luokkaa että on aivan syystä viikon malli. On nää vaan upeita!
Kiitoooos Panu, Seppo, Kartsa & Janne :-)))
Onnittelut Viikon Mallista! Erittäin ansaitusti!!

terv. Seppo V
Hei!

Tiesinhän minä täman, kun sait sen kirkaamman kuvan lasiosista;)

Onnittelut!