Pienoismallit.net

Saab J-35 Draken

"Kake" DK-201

Halusin tehdä pöydälle mallin joka on jalustalla ja lentävänä. Draken sopi siihen hyvin koska näyttää lentoasussa paljon kauniimmalta kuin maassa. Jalusta on puuta jonka maalasin suomen roundelin väreihin ja kone on akryyliputken nokassa. Kuumailmapuhaltimalla taivutin putken.

Maaleina käytin Tamiyan akryyli maaleja ja on nuo värit ehkä sinne päin. Metalli alueet on Alcadin tuotantoa. Toimistoon en panostanut ollenkaan eikä siellä ole edes pilottia. Jos jostain löydän sopivan pilotin, niin ehkä sen sinne voisi laittaa istumaan. Pääasia tässä oli että on Drakenin näköinen siluetti tolpan nokassa.

Luotin täysin Hasegawan maalausohjeeseen ja sen mukaan maalauskaavion tein, sekä antennit ym. Minua ei haittaa pätkääkään oliko vuonna se ja se joku antenni siinä vai ei. Kunhan se näyttää jotenkin uskottavalta niin se riittää. Siirtokuvat meni paikoilleen suht ok, mutta aika paksut tuntuivat olevan. Nekin on säistetty mutta kuvissa näyttävät puhtaammilta kuin onkaan. Muuten rakennusvaihe sujui mutkattomasti, mutta takapyörän luukut on suunniteltu vain auki olevaksi, joten jouduin täyttämään koko pyöräkuilun ja raapustamaan siihen paneelirajat. Ohensin kyllä moottorin reunuksia, mutta toinen rungon sisällä olevista kohdistustapeista ilmeisesti on poikki kun moottori haluaa väkisin nojata runkoon toisella puolella kun konetta kääntelee putken ympärillä.

Noh, tämmönen tällä kertaa.

Kommentit

Onhan se hiton sutjakan näköinen tuo Draken… Olet onnistunut teknisesti tosi hyvin. Etenkin koneen alapuoli näyttää todella hyvältä! Saisiko kysyä mitä Tamiyan sävyjä käytit koneessa?
Pidän!!
Loistavaa. Nyt on rakentajalla asenne kohdallaan. Perustan oman mielipiteeni tähän lauseeseen "Minua ei haittaa pätkääkään oliko vuonna se ja se joku antenni siinä vai ei. Kunhan se näyttää jotenkin uskottavalta niin se riittää." TODELLA ISO PEUKKU. Näin näitä malleja pitääkin tehdä, eikä hieroa jotain h******n mutteria paikalleen.

Hieno malli, todella hieno. Kuskin puuttumisesta lähti yksi tähti ;)
MALLI, todella isolla M:llä. Ei mitään turhia chippauksia, vanhennuksia, litkutuksia jne. Ainoastaan puhtaan kliininen hienosti rakennettu ja viimeistelty pienoismalli koneesta joka visuaalisesti on yksi tyylikkäimpiä.
Hieno.
Matti M 7.4.2016 10:54 Vastaa lainauksella
Hieno.
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Saisiko kysyä mitä Tamiyan sävyjä käytit koneessa?
Moi Petri. Tamiyan maaleista käytin XF-17 ja X-3 niin saatiin tummempi camoväri. Vihreään käytin XF-13 ja XF62. Alapuoli on harmaa XF-66 ja XF-53. Noita mixailemalla oman maun mukaan.
Antti T 7.4.2016 12:30 Vastaa lainauksella
Todella upea malli. Suihkukoneet on omasta mielestäni myös parhaimmassa asussaan lentäessä. Hyvin onnistunut teline myös, hieno työtä.
Nätti maalaus on Saabissa! Malli sopii hyvin myös tohon telineeseen. Suihkumoottorin perään, kun vielä liekit saisi niin mallille tulisi näyttävyyttä lisää.
Yksi mahdollisuus noihin liekkeihin olisi akryylitangon koneen puoleisen pään maalaaminen punaisella,oranssilla ja keltaisella Clear-maalilla. Eriasia vaan se mitenkä tuollaisen maalauksen saisi realistiseksi…
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Yksi mahdollisuus noihin liekkeihin olisi akryylitangon koneen puoleisen pään maalaaminen punaisella,oranssilla ja keltaisella Clear-maalilla.
Jotenkin noin se olisi varmaan tehtävä tai akryylitangon ympärille moottorin alkupäähän ohut kerros esim. maalattua ja muotoiltua pumpulia?
Tästä myös tuli itselle mieleen, että tietääköhän kukaan mistä saisi vastaavanlaista ohutta akryylitankoa jota voisi hyödyntää tulevissa dioraamoissa?
Upea kuva etualaviistosta. Melkein pelkäsin sen lentävän tietokoneen ruudusta ulos. Minulla on epämukava tunne siitä, että olisin tavannut "Kaken" Rovaniemen kentällä Lapin lennoston avointen ovien päivänä joskus 1970-luvulla. Hienoa jälkeä.