Pienoismallit.net

De Havilland sea hornet NF.21

De havilland sea hornet oli hornet(ensilento 1944) koneen lentotukialus versio. Suurimpia eroja olivat sea hornetin taittuvat siivet ja tutka. Kone oli aseistettu neljällä 20mm tykkillä. Konetyyppi toimi palveluksessa vuoteen 1955.

Trumpeterin kyseinen malli taitaa olla ainoa kyseisestä konetyypistä mikä on ymmärettävää kun ei google haullakaan löydyy oikein tietoa itse koneesta. Malli oli hyvälaatuinen ja jos oikein ymmärsin niin ihan 2015 tullut markkinoille.
Malli on maalattu tamiyan ja vallejon väreillä.
Kyseiseen koneeseen tuli myös kokeiltua suola vanhennusta. Kyseisen tekniikan harjoittellu olisi voinut olla helpompaa vaaleanharmaassa koneessa. Aika kauhean näköinen oli päältäpäin yhdessä vaihessa mutta kirkaslakka rauhotti tilannetta.

Kertokaa etenkin että mitä mieltä olette tosta suola vanhennuksesta.

Kommentit

Minusta tuo suolaus ei nyt oikein näy koneessasi. Käsittääkseni ko. tekniikan tarkoituksena on kuvata naamiomaalauksen kulahtamista ja alta pilkistelevää metallin väriä. Eli kuvien perusteella on vaikea arvioida tekniikan onnistumista mallissasi. Muutenhan maalipinta sopii tukialuskoneeseen jossa suolainen meri-ilma ei kohtele maalipintoja hellällä kädellä.
Jotenkin myös vaikuttaa, että kiire olisi sinulla ollut saattaa tämä malli valmiiksi… Nimittäin rungon keskisauma irvistää ilkeästi eikä moottoritkaan oikein istu nätisti. Myös ohjaamon lasitus on vähän huonosti istuva. Aikaisempia mallejasi tiiraillessa tiedän, että sinulta kyllä löytyy taitoa saattaa saumat siisteiksi.
Kokonaisuutena kuitenkin kiva malli yhdestä meikäläisen lempikonetyypistä.
Oikeastaan melkeinpä ainoa kohta jossa suolachippaus on tullut esille on oikean siiven alapinnalla taittokohdassa, muuten jäänyt kovin huomaamattomaksi/vähäiseksi. Kirkaslakka pinnassa häiritsee ainakin omaa silmää, vähän turhankin kiiltelevä.
Muuten mielenkiintoinen sekä hyvännäköinen leko!
Tarkkuus maalaamiseen kasvaa kokemuksen kautta, pitää myös muistaa, että mallailu ei ole nopeuslaji.
Kiitos kommenteista. Joo toi suolan käyttö meni vähä penkkin alle.
Oliskohan minkäänlaisia vinkkejä lakkausta koskien. Nyt tässä on tullut käytettyä vallejon kirkaslakkaa spray pullosta
Moi Mika,
Ihan mukiinmenevä malli! Ei mallisi nyt ihan penkin alle mennyt.
Suolan käytöstä en tiedä mitään…
Mika Pousi kirjoitti:
Oliskohan minkäänlaisia vinkkejä lakkausta koskien.
Itse käytän tällä hetkellä vielä AK:n mattalakkaa, on hyvää mutta todella ohutta. Revellin mattalakkaa myös kokeilleena, tulos oli hyvä. Lekoihin siis suosittelen ehdottomasti matta tai korkeintaan satiinikiiltoista lakkaa. Vallejo valmistaa myös satiini sekä mattalakkaa spraypulloissa ja Hobbypointista sitä ainakin saa ostettua.
Itselläni on käytössä kiiltävänä lakkana:Johnsonin lattiavaha, Tamiyan kiiltävä akryyli ja Micron kiiltävä lakka. Satiinilakkana käytän Micron tai Xtralyricsin matta(!) lakkaa - jälki on satiininen. Mattalakkana on LifeColor. Antaa älyttömän siistin tasaisen mattapinnan.
Kannattaa itse kokeilla mikä on paras. Johnson käy niin emalien kuin akryylien päälle ja on helppo levittää tasapäisellä leveällä siveltimellä. Muistat vain antaa kuivua rauhassa ja vetäiset mielummin useita ohuita kerroksia. Ja Johnsonin päälle käy hyvin mm. tuo LifeColorin mattalakka.
Nämä on välillä vähän kinkkisiä nämä lakka asiatkin. Kokeilemalla ja kyselemään muiden kokemuksia pääsee yleensä varsin pitkälle.