Pienoismallit.net

A27L Cruiser Tank Mk. VIII Centaur IV CS

Tammikuu -44, Hollanti

Päätin tehdä jotain nopeaa ja ei-saksalaista välillä. Tämän Tamiyan Centaurin ostin heräteostoksena kun aiempia brittivaunuja ei minulla ole.

Erittäin nopeasti kasaantui eikä muuta valitettavaa kuin kaksiosainen tykinputki joka on tullut jo tutuksi. Kiinnostavana seikkana tästä mallista voisi rakentaa Cromwellin kunhan tykki löytyy, sillä kaikki muut osat tulevat mukana.

A27L Centaur erosi tunnetummasta A27M Cromwellista moottorillaan, eli Liberty V12. Joitakin kyllä muunnettiin Cromwelleiksi. Centaureja käytettiin myös IT-vaunuina(Centaur AA, 2xPolsten 20mm-tykit) ja 80 aseistettiin 95mm haupitsilla(Centaur CS, Close Support). Niitä käytettiin tulitukena Normandiassa Royal Artilleryn alaisena. Vaunun menestyksestä en tiedä mutta aikaisemmat 95mm Churchillit olivat pettymys.

Tämä vaunu sijoittuu tammikuuhun 1945 Hollannin ja Saksan rajamaastoon. Täällä käytettiin ainakin whitewashattuja Cromwelleja, oma Centaurini taitaa mennä vähän pseudo-historialliseen suuntaan.

Maalattu AKAHin, Vallejon ja Citadelin maaleilla, whitewashin tein maalaamalla ensin brittiruskean ja laittamalla Vallejon Chipping Mediumia päälle ja sitten valkoista. Tummennettu Nitrolinen ruskealla filterillä. Streakit epäonnistuivat, vain jotkin ruostestreakit näkyvissä. Vähän Tamiyan pigmenttiä putkensuuhun yms. Antennit omaa tuotantoa, sakukypärä ja kiikarit lisätty huvin vuoksi.

Kommentit

Veeti 2.4.2016 20:12 Vastaa lainauksella
Muistakaa kommentoida eikä vain arvioda, sillä lisään näitä kuvia tänne jotta voisin kehittyä. Tämä malli on saanut huonomman keskiarvon kuin edelliset, ja haluaisin tietää mikä meni vikaan.
Terve, ei tämä ole ollenkaan huono malli. Jos pyyntösi mukaan arvioidaan "mikä meni vikaan" (ja sitähän täällä ollaan oppimassa), minä nostaisin vain yhden kehityskohteen esiin. Mallin vanhenntaminen on tehty pieteetillä, mutta se on kaikkialla saman tasoista, ainakin kuvista päätellen. Vaunun kansi, torni, telapyörät näyttävät ainakin kuvissa hyvin samalla metodilla vanhennetuilta. Todellisessa elämässähän useimmiten telakoneisto on kovimmalla koetuksella ja koko alapuoli lokasuojiin asti yleensä kurassa tai pölyssä tai lumessa säästä riippuen. Mutta telakenkien kulutuspinta jatkuvasta hankauksesta johtuen kuitenkin yleensä näyttää hieman metallipintaa. Sen sijaan vaunukannen kulumat ovat eri tuotosta, ja miehistön kulkureitit, öljyn ja löpön valumat, sadevesi jne. tekevät osansa, joka näkyy. Jos haluat, tälle vaunulle voisi vielä aika vähällä vaivalla antaa erilliskäsittelyn koko alarungolle, jolloin vaunuun tulisi hieman sävyeroja?
Veeti 3.4.2016 14:09 Vastaa lainauksella
Kiitos vastauksesta.

Laitoin kyllä teloihin omaa mutaseostani mutta se taisi vain peittää kaiken metallinvärin eikä näyttää mudalta(sävy on kyllä paljon tummempi). Saatan lisätä loskaa teloihin myöhemmin. Käytän seuraavassa mallissani öljyjä joten toivottavasti sävyeroja on silloin enemmän.
Mallina itsenään onnistunut.
Komppaan Jaakkoa vanhentamisessa, mutta siitä se lähtee.
Kannattaa kokeilla erilaisia vanhentamistekniikoita koska yksi tekniikka saattaa näyttää tässä hyvältä ja toisessa mallissa vähemmän hyvältä.