Pienoismallit.net

Finnair DC-10-30

Finskin alfa-uros

DC-10:n ensilento tapahtui elokuussa 1970 ja ensimmäinen koneita tilannut lentoyhtiö, American Airlines, aloitti lennot koneella vuotta myöhemmin. Kympin eri alatyyppejä valmistettiin vuoteen 1988 mennessä yhteensä 446 kappaletta. Näistä 60 oli USA:n ilmavoimien tilaamia KC-10 Extender ilmatankkauskoneita. Kone on massiivinen ulkomitoiltaan: pituus 52 m. ja siipien väli 50 m. Suurin lentoonlähtöpaino oli 263 tonnia. Maksimissaan kymppi pystyi ottamaan 380 matkustajaa. DC-10 oli suosittu kone ja se lensi lähes 40 yhtiön väreissä. Viimeisenä reittiliikenteen koneella lopetti Bangladesh Biman vuonna 2014. Kympin suoranaisena kilpailijana laajarunkokoneiden markkinoilla oli kolmimoottorinen Locheed L-1011 Tristar.

DC-10-30 oli Finnairin ensimmäinen laajarunkokone, ja sillä operoitiin mannertenvälisiä reittilentoja sekä lomalentoja vuodesta 1975 lähtien. Finnair oli myös ensimmäinen lentoyhtiö, joka aloitti vuonna 1983 suorat lennot Länsi-Euroopasta Japaniin pohjoisnavan kautta lisäpolttoainetankeilla varustetulla DC-10-30 ER:llä (extended range). Viimeinen kymppi poistui Finnairin laivastosta vuonna 1996, ja 21 vuoden käyttöaikana koneilla kuljetettiin yli kahdeksan miljoonaa matkustajaa. Suurimmillaan Finnairin DC-10- laivastossa oli 5 koneyksilöä 1990-luvun alkupuolella. Itse lensin DC-10:llä monet kerrat mm. USA:aan ja Espanjan lomakohteisiin. Kympin korvaajaksi Finnairilla tulivat vuodesta 1990 lähtien MD-11-koneet. Mielestäni kymppi on jo pelkän kokonsakin vuoksi ollut Finnairin laivaston ilman muuta räyhäkkäimmän näköinen kone.

Pitkään vaiettiin siitä, että yksi kymppi melkein joutui Neuvostoliiton alasampumaksi joulukuussa 1987. Ohjus räjähti vain 20 sekunnin päässä koneesta. Oheisesta linkkistä löytyy hiuskarvat nostattava kertomus tapauksesta:

www.google.com…gKMAI&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNEzUlLLZA9Ik2QNzA-qv7AF7wsMOw

Rakensin Kympin Authentic Airlinersin erinomaisesta hartsisarjasta. Osat menivät mallikkaasti yhteen, eikä kittausta tai hiontaa tarvinnut juurikaan tehdä. Tämän valmistajan rakennussarjathan ovat normaaleista poikkeavia myös siinä suhteessa, että mukana ei ole ohjeita eikä siirtokuvia. Peruskomponenttien lisäksi sarjoihin yleensä kuuluu etsiarkki, jossa on paljon pieniä yksityiskohtia. Onneksi firman kotisivuilta löytyvät ohjeet osien sijoitteluun.

Valitsin mallini koneyksilöksi OH-LHB:n ja maalauskaavioksi kokovalkoisen rungon. Finnairin siirtokuvat olin aiemmin tilannut F-DCAL:ilta. Ne ovat laserprintattuja ja aika läpikuultavia, mutta asettuivat pienehkön taistelun jälkeen koneen pintaan aika hyvin. Lisäksi käytin matkustamon ikkunoihin ja ohjaamon laseihin Authentic Airlinersin "autenttisia" siirtokuvia (joissa näkyy hahmoja, ikkunaluukkuja, jne). Ne tuovat mielestäni paljon enemmän totuuden tuntua malliin kuin yksiväriset dekaalit. Siipien corogard-alueet, rahtiluukut sekä rungon ja moottorien yksityiskohdat ovat Nazca-decalsin arkeilta. Yhdessä löytämässäni kuvassa koneen suihkuturbiinien navat olivat mustat ja niihin on maalattu valkoiset spiraalit. Tilasin Skyline decalsin arkin, josta nämä spiraalit löytyivät. Strobot tein ohuesta, läpinäkyvistä valurangoista, joiden päät maalasin kiiltävän lakan ja punaisen hailakkaalla sekoituksella. Sen jälkeen viipaloin ohuet siivut rangoista stroboiksi. Läpinäkyvät navigointivalot tulivat sarjan mukana. Porasin niiden sisäpuolelle pienet reiät, joihin tiputin pisaran punaista ja vihreätä maalia. Näin niistä tuli suhteellisen aidon näköisiä. Kaikki pikkuosat, antennit, pitot-putket, ilmanottoaukkojen läpät, tuulilasinpyyhkimet, jne kiinnitin malliin Gators Grip-akryyliliimalla.

Tällä kertaa päätin käyttää rungon valkoiseen väritykseen uutta konstia, jonka luin Fine Scale Modelerin julkaisemasta vihkosesta "Modeling Airliners". FSM:n toimittaja Aaron Skinner on kirjoittanut tämän ohjekirjasen, ja voin lämpimästi suositella siitä kaikille liikennekonemallareille. Skinner saa rungon valkoisen pinnan aikaiseksi suihkuttamalla malliin paukkupurkista Tamiyan valkoista fine surface primeria. Tämä pohjamaali on mattaa ja jättää pintaan tasaisen silkkimäisen pinnan. Mattavalkoinen on siinä mielessä anteeksiantavampaa kuin kiiltävä, että maalattaessa se ei niin helposti ala valua ja keräytyä kulmiin. Kun runko on hiottu ja väri tasainen, siihen ruiskutetaan kiiltävää lakkaa noin kolmena kerroksena, niin, että pinnasta tulee lasinkirkas. Minun täytyy sanoa, että tämä maalaustapa toimi erinomaisesti, ja tulen sitä varmasti jatkossakin käyttämään.

Hopeanväriset alueet ruiskutin AK:n Xtreme aluminumilla, ja moottorien vaaleammat alumiinisävyt Vallejon uudella alumiinimaalilla. Käytin moottorien erilaisiin sävyihin muita Vallejon akryylimaaleja.

Täytyy sanoa, että tämä projekti oli pitkään aikaan aika helppo, ja se eteni ongelmitta…no jaa, mattomonsteri kyllä söi yhden lattialle pudottamani navigaatiovalo-osan, jota suuretsinnöistä huolimatta en millään löytänyt. Onneksi sain Authentic Airlinersilta veloituksetta uuden osan tilalle!

Kommentit

Ensinnäkin erityismaininta metallipinnoista. olet mielestäni saanut ne näyttämään todella hyviltä. Kokonaisuus taas on sitä luokkaa, että hiljaiseksi vetää ja pakottaa paitsi tälläämään runsaasti pisteitä, myös nostamaan virtuaalista hattua. Ainakaan minä en löydä mitään kritisoitavaa. Upea malli kerrassaan! Millainen oli käytössä tuo Vallejon uusi alumiinimaali?
Tally-ho 3.4.2016 09:56 Vastaa lainauksella
A Lappalainen kirjoitti:
Millainen oli käytössä tuo Vallejon uusi alumiinimaali?
Kiitos kommenteista ja tähdistä. Ne lämmittävät vanhan mallarin mieltä.

Vallejon uusi alumiinimaali oli erittäin mukava tuttavuus. Se levittyi helposti ja tasaisesti. Maskeerausteippikoetta en vielä tehnyt, niin en osaa kommentoida maalin tarttumiskyvystä. Metallisävyjä on tarjolla useita, joten pitänee jatkaa tutkimustyötä. Maaleja saa ainakin Tietonikkarista, Helsingistä

T. Tally-ho
Jälleen kerran aivan uskomaton lopputulos! Ihailen, arvostan ja pidän!
Jaa-a, onpas komia malli DC-10:stä. Vaivaa joutuu näköjään näkemään jonkin verrankin, että sarjasta saa esikuvansa oloisen, vaikka lähtökohta lienee parasta mitä tällä hetkellä on saatavilla.

Kuten jo ekassa kommentissa todettiin, metallipinnasta erityismaininta ja toki siitä, että mallin viimeistelyyn joutuu tosiaan vaivaa näkemään, hiukan tavismallia enemmän. Ja kyllä tuo ohjaamon lasitus tuo malliin syvyyttä enemmän kuin siirtokuva, jota tosin aika usein tämän mittakaavan malleissa on "pakko" käyttää.
Tally-ho 3.4.2016 12:41 Vastaa lainauksella
Kiitos kehuista ja kommenteista Kusti ja PhantomII
Hyvää Tally-ho tasoa jälleen, nätti Finski! On kyllä niin esikuvansa näköinen että!
On ne vaan hienoja.
Tally-ho 3.4.2016 16:18 Vastaa lainauksella
Kiitos Jean!
Todella upea on. Väri on erityisen onnistunut myös!
Jos jotain miinusta, niin tuohon referenssiin verrattuna kuvat on hieman hämäriä (johtuuko sitten ihan vaan taustasta?), mutta siinäpä ne haukut sitten onkin. Uteliaisuus haluaisi vielä vähän lähikuvaa jostain yksityiskohdista, kuten aikaisemmin todettiin - en usko, että ainakaan heikentäisi käsitystä mallista!
Tally-ho 5.4.2016 08:20 Vastaa lainauksella
Matti Peltola kirjoitti:
tuohon referenssiin verrattuna kuvat on hieman hämäriä
Hei Matti, kiitos kehuista. Olet ihan oikeassa kuvista. Ne ovat hieman hämäriä verrattuna valokuvaan. Toisaalta oikea kymppi on laskeutumassa Rhodoksen kirkkaaseen auringonpaisteeseen ja meikäläisen malli on kuvattu hehkulamppujen valossa, Pohjois-Haagassa :-). Mutta, hämäryys on selvä ongelma, ja tulen ottamaan lähipäivinä uudet kuvat valokuvaajakaverini avustuksella. Haluan oppia jatkossa ottamaan terävämpiä ja kirkkaampia kuvia malleistani.
wade 5.4.2016 11:35 Vastaa lainauksella
Mikäs, mikäs se tämä on? Ei tule Airfixin sarjasta vähän isommalla vaivallakaan tämän näköistä, eikä sen puoleen Revellistäkään ja selitys onkin selvä eli Authentic Airlines. Kiinnostaisi kuulla lisää tästä hartsisarjan osajaosta ja käytännön rakentelusta, käytitkö liimana epoksia vai pikaliimaa? Entä valmiin mallin paino ja laskutelineet, lienee jo metallia tässä sarjassa?

Esikuvassa oli asennetta ja sitä löytyy myös roppakaupalla tässä mallissa, metallien sävyvaihtelut on hienoja ja siirtokuvat ovat uskottavan näköisiä kaikkia detaljiarkin pikku piperryksiä myöten. Tietysti 1/144-kokoinen Kymppi on jo aika iso malli, mutta silti ei taatusti ole helppoa saada siitä tämän näköistä lopputulosta.

Ainoa kysymysmerkki on oikeastaan nuo korkeusvakaajat, mulla on jotenkin jäänyt käsitys että ne olisivat olleet kokovalkoiset, tai ainakin joissakin Finnairin Kympeissä. En tosin ole itsekään löytänyt kiistattomia todisteita puoleen tai toiseen, ja taas tähdityksen kannalta tuolla ei ole mitään merkitystä :) Kuvista ei myöskään saa oikein selvää onko sivuvakaajan johtoreuna hopeanvärinen vai ei, tosin sama ongelma on usein myös oikeiden koneiden kuvien kanssa eli sikäli myös esikuvan mukainen…mutta joku ohut siivu niissä alkuperäisissä kai oli?
Tally-ho 5.4.2016 12:51 Vastaa lainauksella
wade kirjoitti:
Ainoa kysymysmerkki on oikeastaan nuo korkeusvakaajat, mulla on jotenkin jäänyt käsitys että ne olisivat olleet kokovalkoiset, tai ainakin joissakin Finnairin Kympeissä. En tosin ole itsekään löytänyt kiistattomia todisteita puoleen tai toiseen, ja taas tähdityksen kannalta tuolla ei ole mitään merkitystä :) Kuvista ei myöskään saa oikein selvää onko sivuvakaajan johtoreuna hopeanvärinen vai ei, tosin sama ongelma on usein myös oikeiden koneiden kuvien kanssa eli sikäli myös esikuvan mukainen…mutta joku ohut siivu niissä alkuperäisissä kai oli?
Kiitos pojoista ja kehuista Wade, mutta voi hyvät hyssykät!!

Korkeusvakaajat ovat todella valkoiset. En osannut moista aavistakaan enkä katsoa tarkemmin. Siirtokuvien ohjeissakin ne olivat alumiiniset ja corogard keskellä. Aina sitä oppii uutta! Taisi nyt mennä valkaisuhommiksi! Kiitos Wade infosta. Se sivuvakaajan johtoreunan hopeinen siivu on joissain kuvissa, joissain taas ei. Pidin mallina Airliners.netista löytämääni kuvaa OH-LHB:stä São Paolon kentällä. Siinä tuota hopeasiivua ei selvästikään ole (mutta korkeusvakaajat ovat selvästi valkoiset!) Palaan vielä pitemmällä viestillä Authentic Airlinersin osien kiinnittämiseen.

t. Tally-ho
wade 5.4.2016 13:24 Vastaa lainauksella
Tally-ho kirjoitti:
Korkeusvakaajat ovat todella valkoiset. --
Pitäisi kai silti todeta että kuvissa näyttää valkoiselta, tarkempien dokumenttien puuttuessa :) Tuossa vaiheessahan Kympit eivät olleet enää alkuperäisväreissä, joten näin maallikkona on paha sanoa sen varmempaa näistä(kään) yksityiskohdista.

Ja painotan nyt vielä, että itse mallihan on hieno esitys Finnairille tärkeästä konetyypistä, nykyisen Aasian liikenteen aloittajasta!
Tally-ho 5.4.2016 16:39 Vastaa lainauksella
Vielä pari sanaa Kympin rakentamisesta. Authentic Airlinersin sarjat ovat hartsia, joten osien kiinnittämiseen pitää käyttää pikaliimaa tai epoksiliimaa. Itse liimasin isot osat pikaliimalla, ja pienemmät osat Gator's Gripillä. Osien yhteensopivuus oli erinomainen. Moottorit tulivat kahdessa osassa ja muut pääkomponentit yhtenä kappaleena. Malli painaa varmaankin useita satoja grammoja, mutta laskutelineet ovat hartsiosia,,ja erittäin yksityiskohtaisia
Sarjan valujälki on todella ensiluokkaista
wade 5.4.2016 19:26 Vastaa lainauksella
Kiitos tiedoista, eipä taida olla oikotietä jos mitta- ja muototarkka 1/144-mittakaavan Kymppi on tavoitteena. Valmiin mallin massa huokuu kyllä kuvistakin ja mikäs siinä kun vain hartsitelineet kestää. Authentic Airlinersin maineen tuntien asia on kyllä varmasti mietitty loppuun asti.

Muutaman pienemmän hartsimallin rakentaneena kumarran syvempään Tally-ho-sensein edessä, vaikka sovitteet olisivatkin erinomaiset niin pikaliima on kylmien hermojen ja tarkkojen liikkeiden tie..
Tally-ho 5.4.2016 20:18 Vastaa lainauksella
wade kirjoitti:
pikaliima on kylmien hermojen ja tarkkojen liikkeiden tie..
Monta mallia tahranneena ja virheiliikkeitä tehneenä tunnen syvää ja pelonsekaista kunnioitusta pikaliimaa kohtaan. Se on hyvä renki, mutta pirun huono isäntä. Nykyään pieni tippa hammastikun nokassa on suurin määrä, mitä kerrallaan uskallan laittaa malliin..ja sittenkin on kylmä rinki takapuolessa ja nitropurkki vierellä :-)
Upea malli. Onnittelut :)

Ja kieltämättä noi ikkuna-dekaalit ovat vaikuttavat. Tuovat hienosti ilmettä ja eloa koneeseen.
Tally-ho 5.4.2016 20:52 Vastaa lainauksella
Kiitos Petri!
Moi Tally-ho,
Esimerkillinen Finnair-flykari! Upeaa mallausta!
Tally-ho 8.4.2016 15:59 Vastaa lainauksella
Kari Lappalainen kirjoitti:
Moi Tally-ho,
Esimerkillinen Finnair-flykari! Upeaa mallausta!
Kiitos pojoista ja kehuista, Kari

t. Tally-ho
Yksi hienoimmista pienoismalleista joita olen nähnyt, ellei hienoin! Koneen olemus ikuistettu kerrassaan upeasti ja aidon oloisesti! Tästä on vaikea pistää paremmaksi.
Tally-ho 10.4.2016 15:24 Vastaa lainauksella
Heikki,

Kiitos ylistävistä kommenteistasi. Vähän nolottaa! …mutta toisaalta lämmittää mieltä. Koitan jatkaa samalla linjalla.

t. Tally-ho
Onnet viikon mallista!
Kyllä paikkansa viikon mallina tämä on ansainnut :)
Onneksi olkoon viikon mallista!
Onneksi olkoon!
Tally-ho 11.4.2016 08:37 Vastaa lainauksella
Kiitos kaikille onnitteluista!

t. Tally-ho
Oletko muuten tulossa Expoon? Olisi kiva nähdä näitä malleja omin silmin.
??????
Tally-ho 11.4.2016 17:56 Vastaa lainauksella
Kiitos onnitteluista Kusti ja Juha

Olen tulossa Kympin, tumppiysin, DC-3:sen ja Super Caravellen kanssa messuille. Tuon mallit paikalle jo torstaina, mutta joudun hakemaan ne pois lauantai-iltana.

T. Tally-ho
AJ 28.4.2016 08:46 Vastaa lainauksella
MoiTally-ho,

Myöhästyneet onnittelut ansaitusta viikon mallista ja kehut upeasta Finskin DC-10:stä! Kiitokset myös mainiosta taustoituksesta ja rakentamiskuvauksesta! Kuten sinulla, minullakin on hyviä muistoja lennoista DC-10:llä ja kymppi tosiaan on ollut Finnairin laivaston ilman muuta räyhäkkäimmän näköinen kone.

Kertakaikkisen upea DC-10; upeaa mallausta ja työtä!

Muuten, mielenkiintoinen stoori tuo läheltä piti tilanne NL:n ohjuksen kanssa; aina oppii uutta, kiitos myös siitäkin.

Tästä on kyllä vaikeaa pistää lekomallia paremmaksi; loistotyötä! Terkuin, AJ
Tally-ho 28.4.2016 12:25 Vastaa lainauksella
Kiitos kehuista ja kommenteista AJ!!