Pienoismallit.net

Avro RJ 85 / BAe 146-200

TriStar

Alkuvuodesta päätin löysätä ranteita ja ottaa työn alle Revellin Avro RJ 85:n, tarkoituksenani rakentaa koko malli yhden viikonlopun aikana. Ranteet löystyivät kyllä, mutta malli ei päätynyt valmiiksi. Rakentelussa en pahemmin nipottanut ja maalauksen toteutin silmälläpitäen paketista löytyviä Lufthansan siirtokuvia (korkeusvakaimen maalasin harmaaksi, ja etureunan väärin:) ). Mallin valmistuminen tyssäsi kuitenkin mureneviin siirtokuviin.
Päädyin tilaamaan Pointerdog(?) -valmistajan siirtokuvat, jotka esittävät pienen Amerikkalaisen TriStar -yhtiön yksilöä. Valintaan vaikutti oikeastaan ainoastaan se, että samaiselta valmistajalta sain tilattua hankkimaani DC-3:seen haluamani siirtokuvat. Avro RJ 85 on siis uudempi versio BAe-146-200:sta, mutta ulkoisesti malleissa ei käsittääkseni kovin suuria eroja ole. Muutaman viikon päästä siirtokuvat sitten saapuivatkin, ja asentelin ne hieman laiskasti pölystä putsatun koneen kylkiin, ja suihkin lakan pintaan.
Malli on monelta osin hyvin hätäisesti toteutettu, mutta viikonlopun pätkäprojekti oli varsin piristävä.

Kommentit

Itseäni miellyttää tämän laitteen (ja myös siitä rakennettujen mallien) ulkonäkö jostain syystä. Millä toteutit siipien metallipinnat?

Ja omassakin kaapissa tällainen odottaisi, kunhan vain uskaltaisi joskus koskea -300 vacurunkoon, niin saisi yritettyä siitä jotain tällaista:
cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/7/1/9/0943917.jpg
Moi,
metallipinnat on Model masterin silver ja jonkun tummemman (steel tms?) eri sävyjä . Toivottavasti pian saadaan näytille sinun vacumalli!
wade 7.4.2016 20:45 Vastaa lainauksella
Eihän tästä suinkaan ensimmäisenä mikään pikaprojekti tule mieleen, se kylläkin että tekijällä on ollut hauskaa sarjan parissa. Revellin Avro/BAe on näpsäkkä sarja joka on hyvinkin uskollinen esikuvalleen, muistelen vaan kun ei niin kauan sitten Blue1:n tai TNT:n "Ärjyjä" näki liikenteessä harva se päivä niin ihan on samaa näköä.

Kuvat on ehkä vähän hämäriä mutta mallissa ei sitten huomauttamista olekaan. En ole aiemmin tuollaiseen TriStariin törmännytkään mutta nytpä tiedän miltä sen RJ näyttää, kiitos siitä!
Minulla on samainen malli tekeillä Blue1 -dekaalein. Toivottavasti yllän yhtä korkealle tasolle.