Pienoismallit.net

B-29

Tuli rakennettua vanha haave ja vanha Airfix joka oli valmistettu 1965. Osat oli vanhaa tyyliä ja ehkä yksinkertaiset. Sisälle tuli ukkelit ja tykkitornit kääntyy, piiput liikkuu. Samoin pommikuilun luukut liikkuvat, kuten myös peräsin kääntyy ja ohjain siivekkeet liikkuu, eli liikkuvia osia oli paljon. Merkit toimivat ikäisekseen hyvin ja keltaisuus katosi n. 4 tunnin auringon ja Tamiyan lakan avulla. Oli hauska rakentaa välillä lentokone, mutta taidan seuraavaksi jatkaa taas autojen parissa, mutta tulihan yksi vanha haave tehtyä pois.

Kommentit

Tämä on KLASSIKKO! Pikkupoikana ei rahat riittäneet tähän ja nyt ei uskallus… Älyttömän hienon lopputuloksen olet saanut tästä veteraanimallista! Maalipinta on todella hieno.
Arvostan ja pidän!
Hieno lopputulos ja ne muistot tästä sarjasta eivät olleet häävit. Oma malli mm. pahasti valuvikainen.
AJ 27.3.2016 14:00 Vastaa lainauksella
Moi Kari, Tämä on todella klassikko, kuten Petri edellä toteaa; samoin skidinä fyrkat eivät riittäneet ko. Airfixin rakennussarjan ostoon ja yksi kaveri sai ko. sarjan hankittua ja rakennettua - sitä sitten porukalla hämmästeltiin ja ihailtiin.

Varmaan ne myöhemmät sarjat ko. koneesta olivat valuvikaisia, kuten Mika kirjoitti, mutta mikäli muistot eivät hirveästi prakaa tai aika ei ole niitä kullannut, niin nuo varhaisemmat 1965-75 valetut sarjat olivat kohtuullisen hyviä valuiltaan, ottaen huomioon ko. aikakauden valutekniikka - ainakin siltä näytti, kun sarjaa tuli kuolattua boxeja avaten plus tuo yllä mainittu esimerkki kaverista, jonka sarjan kokoamista tuli seurattua aikoinaan.

Upeaa työtä vanhasta nostalgiasarjasta. Asiaa sivuten löysin muutamia vuosia sitten kellaristani Monogramin 1/48 B-29 rakennussarjan, jota olin skidinä joskus aikaan "kivi ja miekka" aloittanut rakentamaan ja se on jäänyt sitten keskeneräiseksi. Ko. Monogramin sarja on muistaakseni vuosilta 1977-78, joten noihin aikoihin lienen aloittanut sen byggaamisen… sarjan kyhääminen pitäisi varmaan joskus viedä maaliin…

Loistava lopputulos veteraanimallista - tämä Airfixin sarja lienee ollut ensimmäinen B-29 lekon rakennusarja? Parhain terveisin, AJ
PhantomII 27.3.2016 14:18 Vastaa lainauksella
Komealta näyttää kaikin puolin. Metallipintakin näyttää varsin sopivalta - ei liian kiiltävä, eikä liian mattakaan. Tosiaan 70-luvun alussa pikkupoikina ihmeteltiin konetta Airfixin kataloogissa silmät pyöreinä.
Kiitos palautteesta ja kommenteista ! Maalina käytin Tamiyan TS-30 jota myöskin kokeilin ekan kerran, eli lopputulos oli itsellekkin yllätys.
Komia Superfortress, ei voi muuta sanoa. Tosi siisti lopputulos. Ymmärsinkö oikein, että tämä on rakennettu 60-luvun alkuperäisistä muoveista, ei 90-luvun uusinta painoksesta.

Itsekin olen kyseisen mallin rakentanut, mutta ei siitä ole jäljellä enää kuin hämärä muisto. Muistaakseni tämä tapahtui 60-luvun lopulla. Pitkään sitä anelin ja viimein kummitäti heltyi ja sain mallin. Maksoi silloin kymmenen markkaa ja viisikymmentä penniä. Taisi olla siihen aikaan iso raha kun on jäänyt mieleen.

Nostalgisin terveisin
E-P