Pienoismallit.net

Mk.IV Male

Minäkin innostuin, kun I maailmansodan vaunuja alkoi tulla markkinoille, mutta kesti jonkin aikaa että sain yhden kasattua. Tämä on Tamiyan, ja vieläpä moottorisoitu versio. Ajattelin, että haitanneeko tuo, jätän vain moottorin pois, mutta vähän oli haastetta veto- ja johtopyörien kanssa, kun en halunnut käyttää moottorisoituun versioon yksinkertaistettuja metallipyöriä. Loppujen lopuksi näin turhaa vaivaa, pyöriä ei käytännössä näy ellei telaa ota pois.

Maalaukseen käytin AK:n WW1 Britisj khaki -settiä. Lopputulokseen olin ihan tyytyväinen, mutta maalit olivat pirullisia maalattavia, koska peittävyys on erinomaisen huono. Enpä ehkä toista kerta lähtisi leikkiin.

Tätäkään vaunua en kauheasti halunnut kurata, mikä varmaan harmittaa joitain, mutta ei ne vaunut yötä päivää mudassa möyrineet silloinkaan. Sen sijaan ruostetta ja sen sellaista laitoin, kun ajattelin, ettei vaunuhuolto ollut alkuvuosina kovin kehittynyttä. Etenkin tuon telatukkisysteemin kanssa puuhastelin aika lailla - Tamiyan tuotos oikoi mutkia, mutta korjasin sitten lopulta vähän liikaakin. Ainoa todellinen haaste oli tälläkin kertaa Tamiyan siirtokuvat, jotka ovat kovin kovin paksulla filmillä.

Kommentit

Etenkin telaketjut ja tukkiin kiinnitetty ketju on mallinnettu ja maalattu todella hienosti! Olen kateellinen… Yksivärisen khakipinnan elävöittämistä (enpä kyllä itsekään osaa!) olisin hieman kaivannut.
Kokonaisuutena pidän!
Kiitos Petri, juuri tuo khakipinnan elävöittäminen olikin kokeilujen kohteena. Asiat näyttivät aika hyvältä jossain vaiheessa, mutta joku pesuista ja loppulakkaus veivät vähän terää sävyeroilta. Harjoitusta, harjoitusta.