Pienoismallit.net

Krupp 420mm "Big Bertha"

Kenttätykkien äiti

Suurensodan isoin liikuteltava haupitsi.
Maalattu Tamiyan väreillä.

Kommentit

On se vaan ollut ISO… Todella hienoon lopputulokseen olet päässyt! Oikealla taustalla ja musta-valkokuvilla saisi helposti aikaan todellisen illuusion. Mielestäni maalaus, vanhentaminen ja säistäminen aivan huippua!! Pitääpi tutkiskella kuvia tarkemmin ja pyrkiä ottamaan oppia.
Alaleukaa etsiskellessä totean, että pidän kovasti!
Varmasti paljon hienompi livenä!
Kuvan laatu sais olla parempi, että näkyisi nuo yksityiskohdat selvemmin..:(
Aika järkyttävä vehje ollut aikanaan..:)
Paljonkohan tuo on nytkähtänyt taakse, kun on kovia ammuttu…
Yleensä ei nämä tykkimallit kiinnosta mutta nyt täytyy sanoa että osui ja upposi, hienoa jälkeä joka tekee oikeutta tälle mörssärille. Vaunun ja figun käyttö kokoa selventämässä hyvä idea.
AJ 25.3.2016 13:50 Vastaa lainauksella
Moi Pore, Erinomainen iso haupitsimalli; kompaten edellä olevia kehuja. Figu ja Hetzer ovat mainioita "mittatukkuja" osoittamaan haupitsin kokoa. Tosin jotain taustoitusta olisin kaivannut, etenkin kun "Big Bertha" on melko tuntematon allekirjoittaneelle. Joka tapauksessa selkeä huippumalli, ei mitään nurinaa, narinaa eikä nillitystä, vaan pelkästään kehuja. Viikon mallin aineksia. Parhain terveisin, AJ
Hyvä Pore. Malli antaa käsityksen, miten massiivisia isoimmat mörssärit olivat.
Teoksesi jälki on upeaa -niinkuin on totuttukin sinulta näkemään.
Mallista en motkota. Rauta uhkuu massiivisuuttaan.

Sitä ihmettelen itse koneistosta ja rekyylistä ym.
Että kun tuolla on ammuttu tosiaan niinkuin kuvissa 3, 4, 5 ja 6 eli piippu kohti taivasta, niin miten rekyyli on vaikuttanut koko mörssärin kestoon? En ole tykkimies ollut edes armeijassa, - koska heitstä ei ollut niin väliä..mutta jotenkin tuntuu, että laakaan -vaakaan ammuttaessa rekyyli on saanut koko aseen liikkumaan taaksepäin, mutta kun on ammuttu ylöspäin?? Latauskaan ei ole ollut kovin nopeaa piipun sojottaessa yhtään ylös?