Pienoismallit.net

MiG-15

Pohjois-Korea, 1951

MiG-15 on mahdollisesti kaikkien aikojen eniten rakennettu yksipaikkainen suihkuhävittäjä. Siipien muotoilu oli otettu saksalaisilta (me-262) ja moottori oli ostettu ja kopioitu briteiltä. Tuloksena oli erittäin hyvä lentokone joka palveli menestyksellä Korean sodassa etenkin Neuvostoliittolaiset hävittäjälentäjien operoimina. Kyseinen mallin esikuva on esittään 178. IAP:n konetta, jossa palveli juurikin NL:n pilotteja.

En ole itse rakentanut 1/72 mittakaavan koneita varmaan 15 vuoteen. Tämä oli terapiamalli siitä syystä että edellinen mallini, myöskin Eduardin MiG, tosin isompi MiG-21, meni totaalisen pieleen ja laskeutui energiajätteeseen. Lisäksi halusin testata Vallejon Metal Color -akryyleja. Malli on kerännyt paljon kehuja ja syystä. Se on helppo ja nopea rakentaa, itsekin tein sen omaan ennätystahtiin, n. 3 viikkoa meni alusta loppuun (minulle salamavauhti!). Metal Coloreista tulee hyvin kiiltävä pinta, ja halusin himmentää sitä ohennetulla harmaalla ja ruskealla säistämisellä. Likasin konetta aika runsaalla kädellä, ehkä vähän turhankin runsaalla. Muut maalit ovat Lifecoloria. Paneelirajat tein Tamiyan paneeliväreillä ja lakkaus Vallejon Metal Varnishilla.

Kiva pikku malli, suosittelen siis lämpimästi.

Kommentit

PhantomII 21.3.2016 09:53 Vastaa lainauksella
Nyt alkaa Edun MiGejä näköjään valmistua. Ja sehän on mukavaa, koska näitä pikku hävittäjiä suihki maailman taivailla siellä sun täällä ja tunnari- ja maalausvaihtoehtoja on rakentelijoille tarjolla kattavasti.

Mielestäni, jos MiG-15:a aikoo rakentaa, on Pohjois-Korealainen kone aivan kärkipäässä - sen verran vaikuttava on koneen historia siinä sodassa. Ja tyypillä lennettiin varmuudella vielä pitkälle 80-lukuakin, tosin syitä voi olla monia, mutta kuitenkin.

Malli on minusta viimeistelyltään aivan kelvollinen sotakoneeksi. Sotiessa tuskin kiinnitettiin huomiota koneen pinnan kiiltoasteeseen kovinkaan paljoa? Kiiltävämmät koneet taisivat lennellä Itä-Euroopan kentiltä ainakin hiukan rauhallisemmissa olosuhteissa, jolloin oli aikaa hieroskella pintaa tyylikkäämmäksi.
Oikein hyvin onnistunut puikula. Maalaus + säistäminen kohdallaan tuohon malliin kuten PhantomII tuossa edellä jo mainitsikin.
Hienon näköinen MiG! kuten edellä mainittiin niin maalaus sekä säistäminen kohdillaan tässä koneessa.
Hyvä!
Upea Mig! Komppaan edellisiä.
Kiitos kaikille kommentoijille!