Pienoismallit.net

JSU-122

Tässä panokseni tähän varsin mainioon ryhmikseen, JSU-122. Tämä malli on yksi kolmesta JSU -variantista jotka olivat työn alla samaan aikaan, projekti tyssäsi 2014 keväällä muistaakseni juuri tuon 122 tykinputken odotteluun. Itse asiassa tämä kyseinen vaunu piti olla JSU-152 ja oli kolmesta vaunusta siinä pisteessä että odotti vain pohjamaalia, päättäessäni ottaa tämän työn alle muutin mallin sitten 122:ksi joka tarkoitti muutostyönä lähinnä putken vaihtoa.
Pohjana siis Tamiyan malli joka on tyypillinen iso T, menee kasaan ajatuksen voimalla. Enemmän työtä on teettänyt vaunun varsin rähjäinen ulkoasu ja joidenkin hitsaussaumojen lisäily. Aftermarket-osaa on hillitysti, Magic Modelsin putki, Friulin telat sekä pari Voyagerin etsiosaa kuten oikealla kyljellä oleva laatikko (jossa oli salpakin kannelle ottaessani tämän työn alle…). Vaunu ei esitä mitään tiettyä yksilöä vaan on oma näkemykseni aiheesta.

Maalaushommat alkoivat Tamiyan harmaalla pohjalla jonka päälle AK Interactiven 4BO vihreä, tätä sitten elävöitettiin kulahtaneella talvicamolla sekä Archerin transfereilla. Muuhun neppailuun on käytetty pääosin öljyvärejä, joskin jotain varastoista löytyviä litkujakin on hyödynnetty jossain määrin. Pigmentit on MIG. Kaikki paljas metalli on grafiittia ja tyypilliseen tapaani olen välttänyt peilikiiltoja niin teloissa kuin pyörissäkin. Ai juu, valon heijastin on Bare Metal Foilista.

Pari muutakin keskentekoista mallia odottaa vuoroaan, tarkoitus olis ehtiä tehdä ainakin vielä yksi pois tähän ryhmärakenteluun.

Kommentit

Aikamoinen mörökölli vaunuksi : ) Oikein hyvin onnistunut tuo kulahtanut talvicamo. Telastossa olisin toivonut näkeväni hiukan enemmän kuraa/ruostetta kun sitä vertaa vaunun muuhun ulkoasuun mutta toisaalta aftermarket osia ei viitsisi kyllä piilottaa kuran alle. Kaiken kaikkiaan tykkään kokonaisuudesta.
Heikki R 20.3.2016 11:22 Vastaa lainauksella
Hienosti toteutettu, hyviä yksityiskohtia… Tykkään.

tv: heikki R
Jermakki 20.3.2016 11:51 Vastaa lainauksella
Erinomaisesti toteutettu ja vanhennettu malli. Erittäin hyvät kuvat. Pieni maastoalusta kruunaisi homman.
Unohtui mainita että kolmesta variantista tämä oli se rähjäisin, ja alunperin 122 piti sijoittaa pieneen Berliini-aiheiseen dioraamaan 122s vaunun ollessa se siistein yksilö. Näin ne suunnitelmat muuttuu, mutta pääasia että vaunu tuli tehtyä valmiiksi. Yleensä näihin keskentekoisiin palaaminen on todella vaikeaa kun päässä vilisee ideoita kaikkeen muuhun.
Telaketjut saivat tosiaan vain kevyen pigmentoinnin ja hiukan enemmän olisi ollut paikallaan, sinänsä helppo korjaushan tuo olisi näihin Friuleihin. Tappi pois ja kuraa niskaan, katsotaan jos jaksaa mutta nyt mennään näillä :)
Matti M 20.3.2016 15:33 Vastaa lainauksella
Hyvin olet tavoittanut kulahtaneen ja rähjäisen olemuksen, mikä kai venäläisvaunujen kohdalla on enempi sääntö kuin poikkeus. Miinan hävittämä telapyörä hyvä yksityiskohta.
Matti M kirjoitti:
Miinan hävittämä telapyörä hyvä yksityiskohta.
Tästä olikin jossain hyvä vääntö että voiko se nyt olla miinan aiheuttama vaurio kun se ei ole pyörästön ensimmäinen/viimeinen pyörä :) Itselle tulee mieleen että onko se nyt 100% fakta että jokainen miina on räjähtänyt tismalleen heti kun ensimmäinen pyörä on päälle ajettu… Kyseessä voi olla myös pst-tykin aiheuttama vaurio. Tuo akselin pää on hatusta vedetty detalji, mitään kuvaa en ole nähnyt oikeasta.