Pienoismallit.net

F-16CN

Aggressor

Malli kuvaa 64th Aggressor squadronin konetta. Näitä koneita käytetään kuvaamaan viholliskoneita (venäläisiä) ilmataisteluharjoituksissa. Koneet on maalattu venäläiseen camoon ja tunnuksetkin on osittain venäläistyyppiset. Koneen sijoituspaikka on Nellisin tukikohta Nevadan osavaltiossa. Nämä aggressorithan tulivat tunnetuiksi Top Gun elokuvasta. Tosin siinä oli F-5 koneet.

Malli on tehty Tamiyan hyvästä sarjasta. Ravistamalla kokoon tyyppinen. Ongelmia ei siis ollut kasauksessa. Maalattu asiaan kuuluvasti Tamiyan omilla maaleilla. Lopuksi satiinilakattu. Sinällään mielenkiintoinen maalaus että on molemmin puolin saman tyylinen. Hiukka hankala oli maalattavaksi ilman teippauksia.

Kommentit

Jaws 17.3.2016 17:22 Vastaa lainauksella
Mielenkiintoinen camo jenkki koneeksi. Hyvin on onnistunut "ravistus". Ilmeisesti ei ole ollut oikeastikkaan ihan mattaa tuo pinta ?
Tyylikäs punainen "72"! Joku näissä jenkkien "Aggressoreissa" vaan kiinnostaa… Ehkä se on nämä tyylikkäät nasmiomaalaukset. Hyvin olet onnistunut kokonaisuutena!!
Pidän!
Edellisiä kompaten, onnistunut kokonaisuus. Mukava väriläiskä F-16n muutoin harmaaseen yleisilmeeseen.
Jonkka 17.3.2016 23:03 Vastaa lainauksella
Tämä keltaisen sisältävä maalauskaavio on itselleni uusi tuttavuus ja aika mielenkiintoisen näköinen, hyvässä mielessä.

Sen verran täytyy tuohon taustatarinaan kuitenkin puuttua että Top Gun teki kuuluisaksi MCAS Miramarissa tukikohtaa pitäneen Naval Fighter Weapons Schoolin, joka leffassa ja tuohon aikaan oikeastikin lensi aggressor-lennot A-4 Skyhawkilla ja leffassa F-5:t esittivät nimeämättömän vihollisvaltion koneita. Tämä 64th AGRS taas on ilmavoimien vastaavan koulun yksikkö.
Kaunis "Riidankylväjä". Onkohan F-16 hävittäjissä ilmastointi ohjaamossa? Tuli vaan mieleeni, että pilvien yläpuolella lentäessä aurinko porottaa varmaan melko kuumasti tuohon ohjaamon "kuplaan" - niin no, se nyt varmaan on huolista pienin hävittäjälentäjällä - varsinkin todellisessa taistelutilanteessa.
Juuso 18.3.2016 19:09 Vastaa lainauksella
Kieltämättä hyvin onnistunut Viper! Erityisesti haastavan maastokuvion toteutus hivelee silmää. Ainoa mikä pistää silmään on kuomun sisäpuolelta paistavat maastokuvion värit. Kuomun karmienhan tulisi olla mustia sisäpuolelta. Mutta muuten huippusuoritus!
Nätti F-16! Kuten tuossa aikasemmin sanottiinkin jo niin kiva nähdä vähän erikoisempiakin camovaihtoehtoja eikä vain aina niitä "tylsän" harmaita.
Hieno kokonaisuus ja pilotista plussaa!
Hyvin ja huolella rakennettu F-16 erikoisemmalla maalauskaaviolla. Aggressor-värikaavioista löytyy kyllä paljon hienoja vaihtoehtoja, kuten tämä tässä yllä.
Malliin liittymätön mutta teemaa sivuava lisämauste.

Eiväthän USAn ilmavoimat ja laivasto voi käyttää samoja termejä samoista asioista. Aggressor on ilmavoimien terminologiaa. Laivasto käyttää nimitystä Adversory. Tämä näin ulkomuistista.

Vähän samaan tyyliin kun USAn kongressi 50-60-lukujen taitteessa kiisteli siitä kumpi ompi parempi, F4H1 vai F-110A… Kun selvisi, että kyseessä oli yksi ja sama konetyyppi kahdella eri nimityksellä niin soppa oli valmis. Pian kyseisen episodin jälkeen lentokoneiden nimeämiskäytäntö yhtenäistettiin.

E-P
AJ 20.3.2016 22:38 Vastaa lainauksella
Moi Paavo,
F-16 Fighting Falcon aka Viper lekot ovat kauniita sukoja, jos tst-lekoista voi ylipäätään sanoa, että ne ovat kauniita. Tämä Tamiyan 1/48 skaalan F-16C/N Aggressor/Adversary rakennussarja on itsessään loistava 1/48 skaalan sarja Vipereista ehdottomasti yksi parhaista, mielestäni vain pari muuta 1/48 skaalan Viper sarjaa yltää samalle tasolle tai jopa tämän ohi. Periaatetasolla tästä Tamiyan sarjasta voi rakentaa minkä tahansa Fighting Falcon Blockin.

Kuten edellä jo tuotiin esille rakentamasi versio on F-16C Aggressor, ei F-16CN (CN tyyppiä ei ole olemassakaan, vaan Tamiya tarkoittaa rakennusarjansa tyyppimerkinnöillä joko ilmavoimien F-16C Aggressoria tai laivaston F-16N Adversarya) ja valmistusarja eli Block on 32. Kaikki F-16C:t ovat joko Block 25, 30 tai 32 koneita.

Ko. koneen, sarjanumero 86-0272, merkinnäthän ovat ilmavoimien 64.laivueen komentajan 57.Wingistä Nellisin lentotukikohdasta Nevadasta vuodelta 2008. Ko. F-16 leko on valmistettu/käyttöönotettu vuonna 1986 (laivueen - squadron - ja rykmentin/prikaatin - wing - komentajien lekoissa valmistus/käyttöönottovuosi - fiscal year - on kaksi ensimmäistä digittiä; tässä tapauksessa 86) 272. valmistettu Block 32-sarjan kone (huom. sarjanumero 0272) ja siinä on Pratt & Whitneyn F-100-PW-220 suihkumoottori jälkipolttimella. Tämän vuoksi ilmanotto on ns. originaali NSI (Normal Shock Inlet) aka "small mouth". Koneessasi näyttäisi olevan siihen kuuluva oikea "small mouth" ilmanotto. Mikäli kyseessä olisi Block 30-sarjan (ensimmäisten 173. valmistetun jälkeen) Viper siinä olisi General Electricin F110-GE-100 suihkumoottori jälkipolttimella ja ns. MCID (Modular Common Inlet Duct) aka "big mouth" ilmanotolla.

Block 32 Vipereissä oli vahvennoksia sekä rungossa, että siivissä plus rungon etuosassa RAM paneelit; kuvista on vaikeaa nähdä ovatko nämä vahvennukset ja paneelit mallissa, mutta muistaisin, että Tamiya on nuo vahvennukset valanut muoviin, sillä sarjasta pitäisi pystyä rakentamaan suoraan boxista Block 25, 30 ja 32 Viperit (minulla on sama Tamiyan Viper-rakennussarja, mutta en kaivanut sitä kaapin pohjalta ja tarkistanut asiaa, koska aion rakentaa siitä Block 40/42 Viperin ja siten sarja tarvitsee joka tapauksessa paljon lisäosia & jonkin verran muokkausta).

Hienon Viperin olet rakentanut ja tuo USAF:n Aggressor maalaus on onnistunut. Ainoa hyvin pieni nillitys tulee siitä, että siirtokuvat paikoin kiiltää ja erottuu koneen maalipinnasta; siirtokuvapehmennin hoitanee asian helposti kondikseen.

Hienoa nähdä tyylikäs ja onnistunut F-16C Aggressor Fighting Falcon saitilla, erinomaista työtä! Parhain terveisin, AJ
Tuo cn tuli napattua vaan paketin kyljestä enempiä miettimättä. Tuosta ois voinut tehdä 3 eri versiota. Piti olla tarkkana että tulee oikeat osat valittuun vaihtoehtoon. Kiitoksia kaikille kommenteista.