Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf-109E-3

Bulgarian ilmavoimat

Aloitin mallin rakentamisen 2013, mutta malli jäi pariksi vuodeksi lojuamaan laatikkoon. Nyt viimeisen vuoden aikana aktivoiduin mallin kanssa ja päätin tehdä sen valmiiksi.

Kun sain tämän mallin niin päätin, että tähän tulee vähän erilaisempi camo. Kun selailin sitten 1/32 mersun dekaaleja ja tämä Koran dekaaliarkki tuli ruudulla vastaan niin päätin heti, että tämä se on.

Tämän Dragonin/Cyber Hobbyn sarja oli unelma rakentaa. Detailit ovat yhtä tarkkoja kuin panssarimallisarjoissa ja osien sopivuus on täysi 10. Ehkä jossain paikoissa menee astetta haasteellisemmaksi ja ihan aloittelijoille en tätä sarjaa lähtisi suosittelemaan. Ohjeita(ne jotka ovat rakentanut Dragonin panssarimalleja tietävät mistä puhun) pitää lukea tarkasti, että kaikki osat löytävät paikkansa.

Mallin rakentaminen oli aika suoraviivaista kasaamista jota ehostin Eduardin etseillä, Airesin renkailla, Masterin kk-putkilla ja ohjaamon penkkiä HGW:n vöillä. Hankalimmat kohdat olivat siivekkeiden, korkeusperäsimien ja sivuperäsimien saranoiden liimaaminen toimiviksi. Jälkeempäin ajatellen se oli turhaa. Helpompaa ne on liimata suoraan kiinni.

Moottorin asentamisessa oli ongelmia, että kuinka sen saa pukeista kiinni runkoon. Sarjassa tulee parit erilaiset moottoripukit ja valitsin ilmeisesti väärät, kun nokkasektio ei pysynyt ollenkaan kiinni rungossa. Liimasin sitten pellit ensin moottorin kiinni ja sitten moottorin pelleistä kiinni runkoon. Oikein kasattuna moottorin pellit naksahtavat nätisti paikoilleen ja ne saa irti halutessaan.

Malli tuli perinteiseen RLM65/02/71 sirpalekaavioon ja sen maalasin Lifecolorin sävyillä. Lakkoina käytin Xtracrylixin lakkoja ja litkutuksessa Abteilungin öljyvärejä.

Mahtava malli kaiken kaikkiaan ja en katso enää kieroon Dragonin/Cyber Hobbyn lekomalleja vaan odotan innolla mitä sieltä tulee seuraavaksi.

Kommenttia ja kritiikkiä tulemaan.

Kommentit

Aivan sikamaisen upea Mersu! Kuvien perusteella en löydä mitään kritisoitavaa. Kaikki näyttää pelittävän niin kuin pitääkin. Säistäminenkin onnistunut erinomaisesti.
Pidän!
P.S. Olen joskus mietiskellyt sitä, että pitiköhän Saksa Suomea niin epäluotettavana kanssataistelijana kun Mersuja saatiin Suomeen vasta varsin myöhäisessä vaiheessa. Kun näille epämääräisille liittolaismaille (Bulgaria, Kroatia, Romania yms.) koneita näytti riittäneen jo varsin varhaisessa vaiheessa ja määrätkin taisi olla ihan huomattavia. Eipähän tuolla nyt mitään merkitystä oikeasti ole kunhan vain olen tuumaillut miltä suomalainen Mersu 109E olisi voinut jatkosodan alussa näyttää…
Petriä kompaten, upea mersu!
säistäminen on juuri sopiva, ei liikaa eikä liian vähän vaikka hienoja ne tehdaspuhtaatkin mallit ovat.
Maalauskaavio on myös erikoisen hieno.
Oikein hieno Mersu ! Itsekkin mietin juuri pitäisikö rakentaa juuri E-3:n tosin Eduardin versiona (en tiedä alkuperäistä sarjaa kenelle pohjautuu).
Taideteos! Ja taideteoksen sisällä näkyy olevan toinen taideteos nimeltä ohjaamo! Kaunista jälkeä joka puolella. Tämä bulgarialainen onkin hyvä "vinkki" kaikille mallareille, joita Mersu kiinnostaa, mutta saksalaisen täplitysnaamion tekeminen pienoismalliin hirvittää.
Kiitos hyvät herrat kommenteista!
Hieno on! "Ei mulla muuta".
Kappas, en hoksannutkaan katsoa työvaihekuvaa jossa näkyy ohjaamo sisältä kuten Raimo sanoi. On hienoa jälkeä saatu aikaseks.
Nätti mersu, maalaus sopivan elävä ja kulahtanut, chipit kruunaavat komeuden. Hyvin on lentotunnit näkyvissä, on se vaan hieno.
Se on helppoa kun osaa. Kerrassaan hieno.
Oikein komea Mersu. Onnistunut kasaus ja erityisesti maalauksesta kulumineen pidän. Kirsikkana kakun päällä nuo mainitsemasi lisäherkut. Jätetään puolikas tähti reserviin seuraavaa mallia varten ; )
Tally-ho 19.3.2016 09:06 Vastaa lainauksella
Todella hienosti rakennettu ja säistetty Mersu ja vielä hieman harvinaisemmassa kuosissa. Työn jälki on kaikin puolin erinomaista. Jos nyt jostain haluisi hieman nillittää, niin keltainen juova kuultaa kyljen kansallistunnusten ja numeron alta. Mutta hienoa kokonaisuuttahan se ei millään lailla heikennä.
Kiitos kommenteista!

Tally-ho. Terävä huomio. Sieltä paistaa keltainen läpi. Minä ostin jopa kahdet dekaalit jotka laitoin päällekäin, että se estäisi tuon paisteen läpi, mutta sekään ei auttanut. Tästä lähtien jos on räikeet kontrastit camossa ja valkoista dekaalissa niin vedän valkoista pohjalle.
Tally-ho 19.3.2016 15:26 Vastaa lainauksella
No hätä, mallisihan on upea. Nuo ohuet valkoiset dekaalit ovat anteeksiantamattomia. Sen olen Suomi-hävittäjiä tehdessäni oppinut kantapään kautta!
Jotkut sitten osaavat… Maalaus sävytyksineen ja kaikki vanhennukset ihan huippua. Tuo kuva ohjaamosta kertoo kyllä paljon rakennuksen ja maalauksen tasosta. Eihän tästä voi kun pitää.
AJ 20.3.2016 20:33 Vastaa lainauksella
Moi Antti, Ylläolevia kehuja kompaten upea iso Mersu-malli. Kuulto kyljen dekaaleissa on pikkujuttu kokonaisuutta ajatellen. Hieno lekomalli hienosta esikuvastaan ja hyvästä rakennussarjasta. Parhain terveisin, AJ
Onnet viikon mallista!
Onnittelut ansaitusta viikon malli -tittelistä!
Onnittelut komeasta viikon mallista!
Kiitos:)
P.P. 31.3.2016 17:26 Vastaa lainauksella
Aivan upea mersu onnea!